Zburati cu drona deasupra apei? Fiti atent la acestea!

Zburati cu drona deasupra apei? Fiti atent la acestea!

Publicat de Larissa Popovici pe data de 18. 01. 2021., 12:49:23

  • Distribuie:

Zburati cu drona deasupra apei? Fiti atent la acestea! Desi ne apropiem de sfarsitul sezonului de vara, articolul acesta abordeaza un subiect care este foarte relevant si pentru alte sezoane.

Cine nu ar dori sa faca cateva fotografii grozave deasupra marii, lacurilor si a alteor surse de apa? Apa poate oferi o baza frumoasa pentru o fotografie sau video, de aceea este important sa luati masurile de precautie adecvate pentru a impiedica drona sa aterizeze in apa.


Dezactivarea Senzorilor Vizuali de Pozitionare (VPS) este foarte importanta


Toate dronele DJI sunt echipate cu asa-numitul sistem de poziționare vizual, sau VPS, care de fapt mapeaza suprafata de sub drona pentru a ajuta la pozitionarea acesteia. Da, dar lumina reflectata din apa poate perturba serios functionarea acestora, asa ca este mai bine sa lasati VPS-ul pornit pana la doi metri daca intentionati sa zburati mai sus, mai degraba opriti-l.


Puteti face acest lucru facand click pe cele trei puncte din coltul din dreapta sus al aplicatiei DJI GO si apoi deschizand meniul Setari avansate din partea de jos, deschideti meniul Setari de navigare vizuala (a doua optiune de sus). Aici apare Enable Visual Positioning si doar trebuie sa debifati aceasta optiune!


Chopin Wang 大瓶 | Equipment: Mavic 2 Pro


Determinati distanta maxima de zbor!


Desi poate parea banal, oricat de interesant ar fi sa zborati cu drona cat mai mult peste o apa, merita sa fiti atenti pentru a evita potentiale catastrofe. Setarea distantei maxime de zbor poate elimina aceasta problema, deoarece putem determina pragul dupa care drona noastra nu se va indeprta mai mult de pilot.


In aplicatia DJI GO, facand click pe pictograma dronei mici, se deschide meniul Main Controller Settings, in cadrul caruia este disponibil Enable Max Distance. Activati aceasta optiune si apoi setati distanta dorita. Dar tineti minte ca marea este adanca, foarte adanca…


Stabiliti-va propriul punct de intoarcere, daca este nevoie

Practic, punctul de intoarcere al dronei este pozitia de decolare, dar daca ar fi sa controlati drona de pe un vapor, de exemplu, ar fi bine sa-i dati alte coordonate, intrucat vaporul respectiv s-ar putea sa se miste, deci functia Return to Home va deveni complet inutilizabil.


Avem doua alternative pentru a face aceasta setare. Prima ar fi, pe ecranul principal trageti degetul spre stanga si apasati pe Home Point: Me. A doua optiune este click pe cele trei puncte pentru a deschideMain Controller Settings si faceti click pe Home Point: Me. Acest lucru va recalibra punctul de intoarcere la noua dvs. pozitie.


Atentie la vant!


Din nou, poate parea banal sa atragem atenția asupra energiei eoliene, dar multi oameni nu sunt constienti ca o rafala mai puternica poate influenta drastic durata bateriei, asa ca asigurati-va ca evaluati cat de atent acest factor inainte de zbor. Daca credeti ca conditiile de vant nu sunt ideale, ar fi idicat sa lasati pe mai tarziu zborul.


Activati modurile de zbor inteligente


Modurile de zbor inteligente va permit sa va duceti capacitatile de fotografiere la un nivel superior – in mod specific, cu Curs Lock, puteti seta o cale de zbor predefinita, asa ca in timp ce drona dvs. zboara automat, tot ce trebuie sa faceti este fotografierea/filmarea.


Acest lucru poate fi util in special deasupra apelor, deoarece nu puteti pierdeti controlul asupra dronei. In Main Controller Settings activati Multiple Flight Mode, decolati, apoi treceti drona pe modul „F” de pe telecomanda, apoi selectati Course Lockot in fereastra pop-up. Exista drone DJI care nu au functia Course Lockot, dar la acestea puteti folosi optiunile Tapfly si Track activ, care fac aproape acelasi lucru.


Planificati inregistrarea dorita dinainte!


Desi nu este neobisnuit sa ne orientam prin obiectivul camerei dupa decolare, ce fel de imagine sau videoclip dorim sa facem, dar ca in toate aspectele vietii, este bine sa fim pregatiti. Planificarea cu mult timp inainte si planificarea cu atentie a ceea ce va doriti va vor reduce sansele de a ateriza in apa.


S-a intamplat un accident cu drona deasupra apei? Ce putetem face?


Sa presupunem ca am luat toate masurile de precautie, dar in cele din urma drona totusi a aterizat in apa. In acest caz, nu sunt inca toate pierdute. La inceput, dupa ce ati gasit drona, opriti-o imediat si scoateti bateria si asezati-o intr-un mediu sigur.


Daca drona dvs. este in garantie, nu o dezasamblati, deoarece astfel si-ar pierde garantia. Daca considerati ca accidentul se datoreaza unei defectiuni din fabrica, mai degraba decat a unei greseli de pilotaj, acest lucru va apara in Flight log-ul salvat de catre drona si Service-ul DJI o va repara gratuit sau o va schimba.


Stefano Geraci | Equipment: Phantom 4 Pro


👉 Magazin - Dronshop.ro 👈


Drona Profesionala

DJI Romania


Facebook: Dronshop.ro - DJI Romania - Autel Romania

Articole legate


Articole recomandate


Categorii


Etichete


DronshopDJI Oradea ARSDJI Oradea EnterpriseDJI Oradea Agricultura

K-Index

K-Index