Vom vedea noul Mavic Pro 2?

Vom vedea noul Mavic Pro 2?

Publicat de Suranyi László pe data de 20. 02. 2020., 12:02:59

 • Distribuie:

DJI a anunțat că va avea loc un eveniment important pe data de 18 iulie 2018, la ora 10:00, la New York. Tema evenimentului fiind “See the Bigger Picture” (Vezi imaginea mai mare). Ce ar putea însemna asta? DJI este cunoscut pentru faptul că ne face sa ne batem în timp ce ne aruncă niște oase. Pentru o secundă ne-am gândit că ar putea fi noul Osmo 360°, dar în câteva momente am realizat că imaginea din invitație este făcută la înălțimi mult mai mari.

Bănuim că vor anunța o nouă dronă, poate Mavic Pro 2 (sau DJI Mavic Pro II). Dacă vă uitați atent la imagine, puteți vedea un lac în mijloc, un râu șerpuitor, un teren stâncos și puțină verdeață. Depinzând de modul în care vă uitați la imagine vedeți, ori irisul unui ochi, ori un peisaj. Înca o dată, DJI ne ține în suspans. Chiar și invitația lor este învăluită în ambiguitate și mister.

Vă vom ține la curent cu toate noutățile, aflate despre eveniment. Nu suntem siguri dacă DJI va transmite live evenimentul, dar dacă o vor face, va fi difuzat live pe http://myfirstdrone.com. Rămâneți aproape…


Tot ce știm până acum


Zvonurile spun că testul beta al Mavic Pro II s-a incheiat cândva la sfârșitul lunii ianuarie. Deci când va ieși acest nou Mavic 2?

Unii au speculat că nu va ieși până la sfârșitul anului. Unii chiar au spus că nu va ieși deloc, dar noi credem că va ieși în curând.

Prima dată, se zvonea că va fi lansată în martie. Nu. Apoi la începutul primăverii. Ei bine.. cine știe?

Lucrurile se schimbă atât de repede încât este greu să ținem pasul, dar aici găsiți acutalizările zvonurilor. Unule au rămas neschimbate în ultimele luni, unele s-au schimbat sau chiar au fost eliminate complet.


DJI Mavic Pro 2 Specs


 • Se zvoneșt ca data de lansare fiind pe 18 iulie 2018, la evenimentul DJI “See The Bigger Picture” de la New York
 • Producția în masă a început la începutul lunii februarie
 • Prețul DJI Mavic Pro2 va fi de cel puțin 1299 de dolari, poate mai mult. De asemene va fi disponibila și pachetul “Fly More combo”, care va fi în mod evident mai scump.
 • Mavic II (2) va fi substanțial mai mare
 • Numele oficial este “Mavic II”
 • Capacitatea bateriei este de 4820 mAh și puterea de 15,2 V ( mai mare și mai puternică decât actualul Mavic Pro)
 • Designul baterie va fi complet diferit și nu va fi compatil cu Mavic-ul vechi
 • Durata de zbor mai lung – se zvonește de a fi 32 de minute – al Mavic Pro este de 27 de minute și modelul Platinum de 30 de minute
 • Volum al zgomotului elicilor scăzut
 • Agilitatea și precizia îmbunătățită
 • Motoarele mai mari vor aduce o propulsie îmbunătîțită
 • Viteza maximă este de 72 km/h în modul sport
 • Va folosi o radio telecomandă nouă și îmbunățită, similară cu vechiul Mavic Pro, va folosi OcuSync
 • Frecvența de transmisie video este încă un mister..
 • Mavic Pro II (2) va fi controlat de aplicația DJI GO 4
 • Senzori pentru evitarea obstacolelor în toate direcțiile, 6 în total inclusiv partea de asupra dronei
 • Senzor infrarosu 3D pentru evitarea obstacolelor în întuneric
 • Un sistem de procesare video îmbunătățit și mai rapid


Specificațiile camerei DJI Mavic Pro 2


 • 12 MP Sony IMX226 CMOS 1/1.7″ STARVIS senzor ( Mavic Pro are 1/2.3” CMOS senzor) cu 28mm (acum 24mm)
 • Video 4K la 60FPS
 • Format video H.265
 • Bitrate mai rapid(100 Mbps)
 • Lentile mai clare, cu o distorsiune mai mică
 • Dynamic range mai bun
 • Mai puțin zgomot
 • Obiectiv de 8,8 mm care oferă un câmp vizual de 24mm
 • Diafagră variabilă de f/2.8-11
 • Fară expunere mecanică
 • Gimbal pe 3 axe


Senzori de imagine


Mavic Pro II (2) s-ar putea să nu obțină un senzor mai mare de 1 inch așa cum am crezut anterior. Este posibil sa aibă doar un nou senzor Sony IMX226 CMOS 1/1.7″ de 12 megapixeli.

Acesta va fi mai mic decât senzorul din Phantom 4 Pro, dar nu vă faceți griji. Chiar dacă este adevărat, cred că Mavic Pro II (2) se va descurca foarte bine în lumină scăzută.

Phantom 4 Pro are un senzor de 20 de megapixeli de 1 inch. Asta înseamnă că vor fi 20 de milioane de pixeli împachetați în acest 1 inch. Pe de altă parte, dacă luați senzorul de 12 megapixeli de 1/1,7 inch și scalați pixelii ăn sus cu 1,7x, obțineți aproximativ 20 de megapixeli.


Asta însemnând că dimensiunea pixelilor fizici ai acestor doi senzori sunt foarte asemănătoare, chiar daca senzorul lui Mavic Pro II (2) este mai mic ca mărime. DIin păcate, dacă acest zvon este adevărat, atunci nu vom putea obține imagini de 20 de megapixeli, dar cu un senzor mai mare ar crește consumul și ar scădea timpul de zbor.

În imaginea de mai jos, pătratul roșu este mărimea senzorului pentru Mavic Pro și patratul galben este mărimea noului senzor.


Video pe 10 biți


Un alt zvon, de care sunt entuziasmat, este înregistrarea video 4K pe 10 biți. Cu informațiile de culoare pe 10 biți, puteți ajusta și împinge culorile mult mai departe în post-producție.

Singurul dezavantaj al acestui lucru este că probabil veți avea nevoie de o cartelă Micro SD, foarte rapidă și scumpă pentru a face față ratei mai rapide a datelor. Camrele ca GH5, de exemplu, înregistrează la 400mbps în timp ce filmează pe 10 biți.

Asta înseamnă 3GB pentru fiecare video! Deci, sperăm să ia în considerare acest lucru și să aduge un cititor de card mai rapid.


Senzori de evitare a obstacolelor în 6 direcții


Dacă credeți că Mavic Air are o mulțime de senzori împachetați într-un corp mic, așteptați până când veți vedea Mavic Pro II (2). Presupunem despre camerele de senzori că vor fi in parte din față, spate și de jos (ca la Mavic Air), dar senzorii IR vor fi adugați la partea latera și în partea de sus, pentru a oferi o acoperire completă.

Anterior, nu exista posibilitatea de a evita un obstacol de sus, dacă s-a întâmplat să vă apară ceva în calea voastră, accidentul era inevitalbil. Aceste va o îmbunătățire imensă!


În plus, algoritmii Machine learning și computer vision ar putea fi mult mai avansați decât la Mavic Air.

Skydio R1 este o dronă capabilă de autonomie completă reală. Are camere în toate direcțiile, si folosește un procesor Nvidia, dar are un preț de 2500 de dolari, care îl face puțin inaccesibil și nici componentele nu sunt ieftine, pentru a le pune într-o drona destul de ieftina ca un Mavic.


Nu cred că DJI va avea drone cu aceleasi capacitati ca R1 până anul viitor, dar sperăm că vom vedea îmbunătățiri în evitarea obstacolelor in Mavic Pro II (2).

Mai jos sunt câteva desene mai vechi ale unui jurnalist chinez, OsitaLV, care par să susțină noile zvonuri.

Aceste imagini nu sunt scurgeri de informatii, sunt desene de OsitaLV, dar tot el a fost care a făcut câteva desene despre Phantom 5 și cu câteva luni mai târziu am descoperit pe o fotografie sursă, că cele desenate de el se potrivesc la prefecție. Pe de altă parte, mulți spun că îi place să se joace cu noi prin tweet-urile lui lui, pentru a ne face sa credem că ceva este avevărat, făra a ne spune concret acest lucru.


Pe această imagine nu pare a fi nimic special. Desenul arată foarte asemănotor cu Mavic Pro, dar dacă vă uitați mai atent, sunt câteva diferențe.

Primul lucru pe care îl putem observa este partea din față a dronei, care arată complet diferit față de vechil Mavic Pro.

În toate desenele, se poate observa că parte de față a dronei este in formă de V. Elicile par a fi asemănătoare cu cele de pe Mavic Pro Platinum.


Următoarea imagine este punctul unde lucrurile încep să devină interesante. Dacă această imagine este corectă, putem vedea noul senzor de 1/1.7 inch.

Acum cu Mavic Pro beneficiati de o portabilitate uimitoare, dar cu Phantom 4 Pro obțineți o calitate a imaginii mai bună. Camera de pe Phantom 4 Pro nu doar este o cameră mai bună decât ce de pe Mavic Pro, este un nivel complet diferit.

Singura întrebare pe care o mai avem este, cum au reușit sp pună o cameră atât de mare pe o dronă atât de mică, ca Mavic.


Acum, Mavic Pro are o batterie de 3830 mAh de 11.4 V, dar desenul de mai sus arata o baterie mult mai mare de 4820 mAh de 15.2 V.

Acest lucru ar mari durata de zbor, dar compensaza si greutatea adugată cu camera nouă.

Potrivit OsitaLV, aceste baterii noi nu vor fi compatibile cu vechea serie Mavic.


Acest desen indică adăugarea unor senzori de evitare a obstacolelor în partea din spate a lui Mavic Pro II (2).

În afară de aceste desene, nu există prea multe informații despre noul Mavic II (2), dar chiar și aceste informații de bază, sunt îndeajuns pentru a ne face o imagine despre noul Mavic Pro II (2).


Gesture Control


Știm că apartul foto va fi diferit, dar de obicei DJI adaugă mai mult decât actualizări hardware, atunci când vin cu o nouă dronă. Dacă există un lucru care lipsește de la Mavic Pro, este controlul prin gesturi pe care DJI le-a adăugat la Spark.


Procesor mai rapid


Unul dintre noile procesoare ar putea fi Movidius Myriad X VPU de la Intel. Spark este alimentat de procesorul mai vechi Movidius Myriad 2, care se ocupă de recunoașterea gesturilor și evitarea obstacolelor.

Noul Myriad X VPU are mad multi nuclee, un motor dedication neural compute, noi vision accelerators pentru aplicații, cum ar fi adâncimea stereo și un procesor cu semnal îmbunătățit, capabil 4K.

Dacă Mavic II (2) va fi echipat cu acest procesor, ar putea deschide ușa pentru un gesture control și evitarea obstacolelor mult mai bun și careacteristici machine learning. Am putea vedea ce doar in filmele Sci-Fi am mai văzut!

Articole legate


Articole recomandate


Categorii


Etichete


DronshopDJI Oradea ARSDJI Oradea EnterpriseDJI Oradea Agricultura

K-Index

K-Index