Un Mavic Pro a ajutat la salvarea unui alpinist!

Un Mavic Pro a ajutat la salvarea unui alpinist!

Publicat de Suranyi László pe data de 17. 01. 2021., 22:34:36

  • Distribuie:

Un Mavic Pro a ajutat la salvarea unui alpinist scoțian care a căzut în timp ce se urca pe unul din cei mai înalți munți din Pakistan.


NPR raportează că Rick Allen, un renumit alpinist, a fost la jumătatea călătoriei sale spre vârful Broad Peak, de 7900 m, când a căzut 30 m, pe un perete de gheață. Allen a fost dispărut timp de 36 de ore, salvatorii și ceilalți alpiniști, au presupus că Allen murise pur și simplu.


Cu toate acestea, o bucătar de tabără japonez a observat rucsacul lui Allen pe unul dintre munți. O altă echipă care urcase pe munte folosea o dronă pentru a fotografia frumoase momente ale călătoriei lor. Odată ce pilotul dronei a fost anunțat despre locația rucsacului. El s-a îndreptat cu Mavic Pro-ul spre zona aceea și Allen a fost găsit.


Zona în care scoțianul a fost găsit, era înconjurat crăpături și stânci. Salvatorii au ajuns la Allen și a fost coborât cu elicopterul de pe munte. Pe lângă degerăturile minore, loviturile și vânătăile, nu a suferit răni grave.


Alpinismul este adesea foarte periculoas, deoarece munții pot fi foarte neiertători. Numai în 2017, 10 alpiniști au murit în timp ce escaladau muntele Everest. Alpinștii dispăruți sunt foarte greu de salvat datorită multor condițiilor la altitudini atât de mari.


Aerul este mai puțin, de aceea salvatorii au adesea nevoie de rezervoare de oxigen. Vremea este predispusă la schimbări bruște și, dacă fac un singur pas greșit, s-ar putea să cadă într-o crăpătură.


Dronele reprezintă un instrument excelent pentru a zbura deasupra fețelor montane și pentru a detecta alpiniștii răniți. Acestea sunt mult mai ieftine decât elicopterele, camerele lor de rezoluție înaltă pot capta cele mai mici detalii de la înălțime. De asemenea, destul de mici pentru a fi manevrate în locuri strâmte cum ar fi peșteri și crăpături.


👉 Magazin - Dronshop.ro 👈


Drona Profesionala

DJI Romania


Facebook: Dronshop.ro - DJI Romania - Autel Romania

Articole legate


Articole recomandate


Categorii


Etichete


DronshopDJI Oradea ARSDJI Oradea EnterpriseDJI Oradea Agricultura

K-Index

K-Index