Un caine piloteaza o drona… intr-un fel

Un caine piloteaza o drona… intr-un fel

Publicat de Sziki Alexandra pe data de 29. 10. 2020., 08:23:45

  • Distribuie:

Un caine piloteaza o drona… intr-un fel

 

 

Un caine piloteaza o drona e sigur ceva ce nu credeati ca o sa auziti vreodata. Sau… daca tineti minte videoclipul viral cu cimpanzeii piloti de drone, poate va asteptati. Acum, a aparut un nou video al carui star este un caine. Bine, un caine si o drona.

 

Un caine piloteaza o drona


V-a atras asta atentia? In cazul nostru, sigur! Bineinteles, nu ne-am gandit ca vom vedea imagini cu un caine care piloteaza o drona. Totusi, daca drona este actionata de un software sofisticat AI cu un grad ridicat de autonomie, e altceva. Ati putea sustine ca e atat de simplu incat chiar si un caine o poate pilota. Exact acest lucru se intampla in cazul de fata. Exyn este specializat in drone autonome pentru medii industrial fara GPS. Un comunicat de presa al lor afirma ca Kody a invatat cum sa isi lanseze drona si asta a si facut, intr-o mina din Lansford. Astfel, a lansat ExynAero intr-un zbor in care LiDAR a scanat si cartografiat peretii interiori ai minei.

Este interesant, desi nu suntem pe deplin convinsi ca Kody a initiat zborul.

 

Dovezi video cu un caine piloteaza o drona


In mod convenabil, Exyn a avut un echipaj video in mina pentru marele debut al lui Kody. Dar totusi, un caine piloteaza o drona! Este intr-adevar o priveliste inedita. Am avea mai multa incredere daca videoul ai fi putin mai lung, sa vedem intregul proces. Dar, intelegem ce se intampla… si drona echipata cu LiDAR care pare a fi un DJI Matrice modificat arata elegant:

 


 

Cerere


Exyn este un nume nou pentru noi. Dar bazat pe ceea ce vedem, exista o cerere clara pentru aceasta combinatie software/hardware. LiDAR este super-util pentru scanarea precisa a milioane de puncta intr-o perioada scurta. Acesta ofera un model 3D de inalta rezolutie al obiectelor sau spatiului scanat. Mai mult, sistemul Exyn este capabil de cartografiere intr-un mediu fara GPS. Conform comunicatului de presa al companiei:

Lucrand cu Kody la acest proiect a fost incredibil de interesant. Acest zbor de succes dovedeste puterea inteligentei tehnologiei noastre autonome. Noua noastra linie de produse demonstreaza asta. Dupa o perioada foarte scurta de antrenament, Kody a fost capabil sa apese butonul de lansare. ExynAero a zburat cu succes printr-un mediu complex, subteran, colectand milioane de puncta de date si construind o harta 3D completa.


Linie noua de produse

 

Zborul – impreuna cu un caine care piloteaza o drona – este destinate promovarii celei mai recente linii de produse Exyn. Acestea includ ExynPak si ExynAero, cea din urma fiind drona din video. Mai multe detalii din comunicat:

ExynAero este un sistem de ultima generatie complet autonom. Acesta cartografiaza detaliile fara a fi nevoie de un pilot (sau caine), pastrand angajatii in siguranta si maximizand colectarea de date. ExynPak permite utilizatorilor sa capteze date prin alte modalitati. Exemple ar fi transportul manual sau montarea pe un vehicul. Este o metoda buna in cazurile in care autonomia nu este necesara sau practica. ExynPak extinde utilizarea potentiala a tehnologiei de baza a Exyn. Astfel, este ideal pentru noi aplicatii si medii care nu necesita o componenta aeriana sau autonoma[…]. Aceste sisteme robotizate inteligente si autonome ale Exyn se utilizeaza in multe domenii. Printre acestea se numara mineritul, constructiile, energia nucleara sau domeniul militar.”

 


O experienta interesatanta


Priviti o imagine cu Kody, un caine care piloteaza o drona. Acesta este atat de calm si calculat; relaxat in timp ce drona lui zboara.


Articole legate


Articole recomandate


Categorii


Etichete


DronshopDJI Oradea ARSDJI Oradea EnterpriseDJI Oradea Agricultura

K-Index

K-Index