TOP 10 Cauze pentru accidentarea dronelor!

TOP 10 Cauze pentru accidentarea dronelor!

Publicat de Suranyi László pe data de 17. 01. 2021., 21:48:33

  • Distribuie:

TOP 10 Cauze pentru accidentarea dronelor – Majoritatea dronelor sunt concepute sa fie sigure si prietenoase pentru incepatori, dar UAV-urile sunt inca predispuse sa se prabuseasca. Pentru a afla cum puteti preveni accidentele si motivele pentru care se intampla in primul rand, vizionati acest clip de la Tony & Chelsea Northrup:Ignorarea pasilor de verificare inainte de zbor


Orice de la o baterie neasigurata pana la o elice montata necorespunzator poate duce la un zbor dezastruos. Inainte de zbor, asigurati-va ca ati verificat de doua ori elicile, miscandu-le, pentru a fi siguri ca fiecare elice este montata corect. De asemenea, bateria trebuie sa fie atasata, insertata la drone in mod corespunzator. O alta eroare comuna este alinierea incorecta a antenelor de pe telecomanda. Fiecare drona este diferita, dar dronele de la DJI sunt proiectate cu antene care trebuie orientate in sus, deci asigurati-va ca cititi manualul pentru a obtine un semnal optim.


GPS


Dronele trebuie sa se conecteze la mai multe sateliti pentru a asigura zborul precis. Decolarea inainte de conectare la sateliti poate duce la instabilitate si drona poate sa piarda pozitia foarte usor indepartand intr-o directie cu usurinta. Asteapta cateva secunda pana cand drona gaseste semnalul, la dronele DJI primiti mesajul “Ready to Fly” in momentul in care drona a gasit numarul minim de sateliti pentru a mentine stabilitatea.


Lipit de ecran


Avand ochii lipiti pe ecran si nu pe drona, poate duce la o greseala de 1000 de euro. Asigurati-va periodic de pozitia dronei in timpul zborului, pentru a fi siguri ca nu aveti obstacole in directiile unde drona nu poate detecta acestea.


Zborul la distante mari


Cele mai multe drone sunt concepute pentru a zbura mai multi kilometri, dar zborul in afara razei vizuale poate fi periculoasa. Chiar daca o aplicatie poate fi utilizata pentru a afisa o cale de zbor pentru drona, exista riscul ca telefonul opreste in timpul zborului. In cazul respectiv pilotul poate avea dificultati cu gasirea drumului spre punctul de decolare. Asigurati-va ca pastrati drona in raza vizuala, mai ales ca reglementarea europeana cere mentinerea dronei in raza vizuala a utilizatorului.


Moduri automate de zbor


Modurile inteligente de zbor, cum ar fi Follow Me sau Orbit, pot fi utile pentru inregistrarea clipurilor video, dar deoarece in aceste moduri drona efectueaza zborul automat, fara ca utilizatorul sa piloteze, exista riscul de accident. Asigurati-va ca verificati zona de zbor inainte de a lansa drona in modul inteligent ales si sa aveti mana pe telecomanda in timpul efectuarii zborului respective.


Modul Sport


Unele drone DJI au modul sport implementat, ceea ce inseamna ca viteza de zbor este marita. Deoarece dronele au o anumita intarziere la imaginea transmisa spre ecran, viteza marita creeaza probleme noi. Pentru a evita o eventuala accidentare, zburati in modul sport atunci cand zona este sigura, fara obstacole.


Baterii


Dronele DJI sunt proiectate pentru siguranta utilizatorului si a echipamentului, drona monitorizand nivelul bateriei in timpul zborului, revenind la punctul de pornire sau aterizand automat la nivel redus a bateriei. Asigurati-va ca verificati nivelul bateriei pentru a vedea daca este suficient pentru un zbor complet. Sa tineti minte, daca baterie ajunge la nivelul critical setat de utilizator, acesta va ateriza pe locul unde se afla, care poate fi si in apa. Aterizarea in apa este considerata prabisure.


Vant


Chiar daca dronele sunt proiectate sa reziste la vant, zborul inpotriva vantului poate descarca bateria mult mai rapid si sa reduca performanta generala a zborului. Daca o drona incetineste in timpul unui zbor de intoarcere din cauza vantului, exista riscul sa nu ajunga inapoi la utilizator. Folosind modul Sport ajuta in conditii de vant puternic, dar tineti minte ca in modul acesta bateria se va descarca mai rapid decat in conditii normale.


Interferenta


Dronele care au o raza de actiune de mai multe kilometri, pot ajunge la potentialul lor maxim atunci cand nu exista interferente in zona de zbor. Dronele isi pot pierde usor semnalul in orase sau in locuri cu multe interferente, cum ar fi semnale Wi-Fi, iar daca se intampla acest lucru, accidentele se pot intampla. Trebuie sa mentionam faptul, ca dronele DJI au o setare manuala pentru inaltimea de revenire in cazul in care isi pierde semnalul. Sugestam, ca intaltimea sa fie setata inainte de zbor pentru zona in care este efectuata zborul. Dronele DJI sunt proiectate cu canale de operare care pot fi schimbata. Asigurati-va ca ati verificat ce canal este cel mai bun pentru zona de zbor inainte de decolare.


Eroare de pilot


Uneori, nici cele mai avansate sisteme de siguranta implementate la modelele noi de drone nu pot preveni erorile de pilotaj. Daca pilotul devine nervos sau nu este atent in timpul zborului, creste riscul de accident. Practicati zborul si cresteti treptat distanta de zbor pana cand aveti incredere in echipamentul dvs. si abilitatile de pilotaj.👉 Magazin - Dronshop.ro 👈

Drona Profesionala

DJI Romania


Facebook: Dronshop.ro - DJI Romania

Articole legate


Articole recomandate


Categorii


Etichete


DronshopDJI Oradea ARSDJI Oradea EnterpriseDJI Oradea Agricultura

K-Index

K-Index