Thales va reglementa spatiul aerian european pentru traficul de drone

Thales va reglementa spatiul aerian european pentru traficul de drone

Publicat de Suranyi László pe data de 18. 01. 2021., 08:10:49

  • Distribuie:

Thales va reglementa spatiul aerian european pentru traficul de drone. In prezent in toate lumea se lucreaza pentru a se asigura ca spatiul aerian este suficient de reglementat pentru circulatia dronelor, la fel si in Europa. Proiectul Geosafe este pe cale de lansare.


In practica, este vorba de o reglementare mai larga a geofencing-ului, ca dronele sa nu poata intra in zone restrictionate, nici macar din greseala. Acest proiect va fi coordonat de Thales, atat in ceea ce priveste tehnologia, cat si gestionarea traficului aerian al dronelor in Europa.


Thales a facut deja pasi in acest scop anterior, desi nu se stie daca sistemul LAAM va fi folosit intr-un fel sau nu. Proiectul Geosafe va fi lansat cu o campanie de testare a zborului pe decursul unui an, unde vor fi evaluate cateva solutii de geofencing pentru a gasi cel mai potrivit pentru proiect.


Mai exact testele, vor fi 280 de zboruri in Franta, Letonia si Germania. Vor fi programate sa testeze toate situatiile posibile pe care dronele le pot intalni atat in mediul urban, cat si in mediul rural.


👉 Magazin - Dronshop.ro 👈


Drona Profesionala

DJI Romania


Facebook: Dronshop.ro - DJI Romania

Articole legate


Articole recomandate


Categorii


Etichete


DronshopDJI Oradea ARSDJI Oradea EnterpriseDJI Oradea Agricultura

K-Index

K-Index