Sunt dronele mici bune pentru fotografii profesionale?

Sunt dronele mici bune pentru fotografii profesionale?

Publicat de Larissa Popovici pe data de 04. 06. 2020., 08:29:33

  • Distribuie:

Dupa aparitia DJI Mavic Pro in septembrie 2016, companiile de drone au creat drone portabile mai mici care se pliaza. Dar sunt aceste drone bune pentru lucrari profesionale de fotografie si video?


In 2018 DJI a lansat drona Mavic Air, aceasta a fost excelenta pentru dimensiunea si portabilitatea sa. Usor si simplu de transportat, drona era intotdeauna la dispozitia utilizatorilor. Aceasta drona oferind videoclipuri de inalta calitate. 


In ciuda tuturor problemelor pe care unii utilizatori le-au avut cu Mavic Air ( calibrarea problemelor de busola si conexiune), acestia au reusit sa capteze fotografii cinematografice aeriene foarte reusite. 

Relatarea unui utilizator de drone:

„Nu ma gandisem niciodata sa zbor cu drona printre copaci, masini sau case; dar era ceva creativ in ceea ce priveste capacitatea de a zbura aproape oriunde mi-am dorit. Prin toate acestea, am invatat sa-mi iubesc dronele din diferite motive.” 
O revolutie in dronele mici 

Odata cu lansarea de anul trecut a Mavic Mini si acum noul si imbunatatitul Mavic Air 2, credem ca este clar ca DJI are un plan pentru linia lor viitoare de drone. Acestea sunt construite pentru performanta si stabilitatea camerei. Si creeaza un punct de intrare absolut perfect. 

Acum, dronele sunt din ce in ce mai mici, cu calitate superioara, chiar mai silentioase si capabile sa zboare mai mult timp. 

„Drona mea preferata este Mavic 2 Pro, care a fost lansat in august 2018. Imi place totul la ea, de la usurinta de utilizare la dimensiunea sa, calitatea camerei, portabilitatea si fiabilitatea. Dar, odata cu lansarea tehnologiei de control Mavic Air 2 si OccuSync 2.0, acesta noua drona poate oferi unele dintre cele mai bune fiabilitati in linia de drone mai mici a DJI.”

Se pot folosi drone mici pentru lucrari profesionale?

„Fiecare drona va avea pro si contra. De la zborul cu drone FPV la DJI Inspire 2 se pot vedea clar punctele forte si punctele slabe ale tuturor acestor tipuri diferite de drone. In cele din urma, motivul pentru care selectam drona este filmarea pe care ne-ar placea sa o realizam.”


„In lumea productiei profesionale, DJI Inspire 2 ar fi modelul minim preferat. Cu un pilot si o idee potrivita, aceste drone pot surprinde o perspectiva mai buna, insa dronele mai mari poate ar fi impiedicate de dimensiunea lor. Avand capacitatea de a zbura in locurile in care o drona mai mare nu poate, aceste drone mai mici ar putea adauga multe calitati pentru a spori o productie. De fapt, mai multe drone mici / drone FPV sunt utilizate pentru toate tipurile de lucrari noi.”


Desi senzorul si calitatea generala a camerei de la Mavic Air 2 sau o drona FPV nu vor fi la fel de bune ca si calitatea de la o drona precum Inspire 2 cu un senzor mai mare, nu inseamna ca materialul nu este bun. 


In concluzie, noi credem ca pentru munca profesionala, multe aspecte depind de proiect si daca directorul gaseste sau nu valoare in filmarea aeriana.


Articole legate


Articole recomandate


Categorii


Etichete


DronshopDJI Oradea ARSDJI Oradea EnterpriseDJI Oradea Agricultura

K-Index

K-Index