Sporturi Acvatice si Fotografia

Sporturi Acvatice si Fotografia

Publicat de Larissa Popovici pe data de 18. 01. 2021., 12:12:56

  • Distribuie:

Vara e aici si sporturile acvatice sunt practicate din plin. In acest articol dorim sa prezentam cateva sfaturi despre compozitia fotografiilor, setarile camerei si inspiratia creativa, care va va ajuta sa creati fotografii aeriane uimitoare despre sporturi acvatice.


Ce trebuie sa stiti inainte de a zbura deasupra apei

DJI nu incurajeaza pilotii incepatori sa zboare deasupra apei. Mentineti intotdeauna drona in campul vizual si evitati sa zburati in apropierea multimilor de oameni, barci, vehicule si alte obiecte mari.

Inainte de a ne avansa in valuri, sa aruncam o privire rapida asupra celor mai bune sporturi acvatice pentru fotografia aeriana.


5 sporturi acvatice perfecte pentru fotografia aeriana


Surf


Combinatia dintre atletism si peisaj natural face surfingul unul dintre cele mai interesante sporturi nautice de fotografiat/filmat. De sus, puteti experimenta compozitii diferite si puteti castiga o perspectiva noua a actiunii.

Surf ©Andrea Morangiu | Equipment: Phantom 4 Pro


Rafting pe apa


Raftingul pe apa este o aventura palpitanta care va ofera posibilitatea de a surprinde fotografii dramatice despre natura.


Rafting – Tara – Montenegro ©Miloš Tomašević | Equipment: Phantom 3 Pro


Parasailing


Cu ajutorul fotografiei aeriene, puteti surprinde contrastul fermecator al marii albastre si culorile izbitoare ale aripii de parasailing.


Parasailing


Caiac


Caiac-ul ofera o sansa excelenta pentru a captura coaste frumoase, plaje si animale salbatice dintr-o perspectiva intima.


Kayaking ©Chris Schmid 


Jet Ski


Puteti surprinde modele de valuri interesante de sus, in timp ce un jet ski aluneca peste apa.


 Jet Your Way! ©Ivan Masalitin | Equipment: Phantom 4 Pro


Acum, dupa ce am descoperit cateva sporturi acvatice si am aruncat o privire la cateva exemple, sa ne “scufundam” mai adanc si sa aflam despre cateva idei creative pentru a va imbunatati fotografia cu sporturi acvatice.


5 idei de fotografie cu sporturi acvatice


Apusuri


Aventura continua pe masura ce apune soarele. O modalitate excelenta de a surprinde acest motiv este de a captura un subiect cu apusul in fundal. In exemplul de mai jos, un Mavic 2 Pro a fost pozitionat pentru a surprinde atat subiectul, cat si apusul de soare in fundal.Apocalyptic Sunset Surfer I ©PHLY Images | Equipment: Mavic 2 Pro


O alta optiune excelenta este de a surprinde lumina apusului pe suprafata apei. Folosind aceasta tehnica, subiectele apar ca siluete in imagine.SUP in swamp ©Arvids Baranovs | Equipment: Mavic 2 Pro


Reflexii


Profitati de reflexiile de pe suprafata apei pentru a crea compozitii unice. Cu sporturi ca canotajul si caiacul, puteti intalni adesea cu fundaluri naturale uimitoare in timp ce plutiti pe apa. Pozitionati drona la o inaltime mare pentru a accentua simultan reflexia si a face subiectele si mai mici. Cu putina exersare, puteti obtine rezultate foarte frumoase.


Saint Row ©Mauro Pagliai | Equipment: Mavic Air


Valuri


Energia oceanului poate fi simtita prin valuri si dintr-o perspectiva aeriana. Puteti prezenta puterea imensa a Mamei Natura. Experimentati cu conditii de iluminare, reflexii si umbre pentru a crea un moment special.


Go Surf!! ©Andrea Marongiu | Equipment: Phantom 4 Pro


Miscare


Cu o perspectiva aeriana, puteti urmari, de asemenea, miscarea subiectului dvs., care produce o imagine cu urme expresive pe suprafata apei. Acest lucru este util in special pentru a face imagini cu vehiculele nautice.


It’s a bird, It’s a plane. No it’s a boat ©brad.deel | Equipment: Mavic Pro


3 setari ale camerei pentru fotografiile aeriene cu sporturi acvatice


Viteza si actiune: Viteza shutter-ului


Sporturile acvatice sunt pline de actiune, ceea ce inseamna ca poate fi destul de complicat sa obtineti o captura perfecta. Pentru a surprinde profesionistii in momentele lor cele mai frumoase, aveti nevoie de o modalitate de a le ingheta miscarea si de a le mentine in cadru. Pentru a obtine acest lucru, mariti viteza shutter-ului, porniti modul Burst si lasati putin spatiu pentru ca subiectul sa intre in cadru.


S for Speed ©Mike Leung | Equipment: Mavic 2 Zoom


Miscare atletica: Incadrare


Fotografiati actiunea atunci cand un sportiv face o intorcere sau sare, si miscati camera in directia in care se deplaseaza acesta pentru al captura in cadru.


Surf ©Andrea Marongiu | Equipment: Phantom 4 Pro


Valuri: Expunere lunga


Prin combinarea unei imagini aeriene cu fotografia cu expunere lunga, puteti realiza fotografii expresive ale intregii activitati acvatice. Pozitionati drona deasupra scenei de interes si scadeti viteza shutter-ului pentru a obtine acest efect.


Long Exposure ©BenMack | Equipment: Phantom 4 Pro


👉 Magazin - Dronshop.ro 👈


Drona Profesionala

DJI Romania


Facebook: Dronshop.ro - DJI Romania - Autel Romania


Articole legate


Articole recomandate


Categorii


Etichete


DronshopDJI Oradea ARSDJI Oradea EnterpriseDJI Oradea Agricultura

K-Index

K-Index