Sistemul digital FPV si analogic

Sistemul digital FPV si analogic

Publicat de Larissa Popovici pe data de 10. 01. 2021., 21:26:59

  • Distribuie:

Sistemul DJI Digital FPV a provocat foarte mult interes pentru toata lumea cand a aparut initial. Dupa ce am zburat luni de zile cu ambele sisteme digitale / analogice, a devenit mult mai usor sa identificam avantajele si dezavantajele in ceea ce priveste transmisia video analogica si noua transmisie video HD digitala a DJI.


Acest articol va aprofunda mai mult hardwarele si softwarele sistemului actual, astfel incat sa intelegeti mai bine FPV-ul digital.


Principala diferenta intre aceste doua sisteme este intreruperea care se creeaza atunci cand incepeti sa primiti un semnal prost. Daca sunteti familiarizati cu dronele FPV, stiti ca pot fi foarte multe interferente in functie de locatia dvs. si a obiectelor in jurur carora zburati. Cu sistem static si decupaj pe sistemul analogic, poate fi dificil de vazut, dar imaginea dvs. nu intarzie mult. Cu toate acestea, pe sistemul digital, decalarea este mult diferita. Pixelarea poate sa apara pe sistemul DJI FPV, in principal pe marginile exterioare, poate exista si o intarziere in transmisia video. Acest lucru poate face mai dificila situatia sa reactionezi in timp real daca zbori repede.


Sistemul digital este mult mai usor de configurat si de a obtine o imagine mai puternica si mai clara decat un sistem analog, dar, in acelasi timp, pentru piata FPV, acele secunde conteaza foarte mult. La anumite zboruri cu sistemul DJI, s-ar merge de la 21ms la aproximativ 50-90ms uneori si asta poate afecta modul in care controlezi situatia din cauza acestei usoare intarzieri.VTX si receptor: usurinta de utilizare si calitatea camerei 


Usor de utilizat

VTX-ul si receptorul asa cum se vede in fotografia de mai sus sunt putin grele si mari in comparatie cu piesele tipice FPV. Unitatea de aer si camera DJI cantaresc aproximativ 90 de grame, in timp ce o configuratie tipica ar putea cantari mai putin daca este necesar. Nu exista optiuni pentru a avea doar camera foto si VTX, deoarece receptorul este de asemenea incorporat in unitatea de aer. Aceasta caseta ofera cateva provocari in materie de design, dar este suficient de mica pentru a introduce o drona. 


Calitatea camerei


Aceasta camera poate filma maxim 1080p la 60 fps. Pentru unii piloti FPV, aceasta calitate poate fi suficient de buna pentru a inlocui GoPro-ul astfel incat sa aveti o greutate putin mai mica pentru a zbura. Pentru pilotii cinematografici si persoanele care cauta calitate, nu recomandam acest lucru ca optiune principala; nu este cel mai bun pentru gradarea culorilor, stabilizare sau calitate in general. Cu toate acestea, daca trebuie sa il utilizati sau doriti sa aveti o rezerva, este o optiune excelenta. Pentru o calitate mai buna a camerei, am recomanda cu siguranta un GoPro, Osmo Action sau Insta 360 ONE R sau ONE X.


Controller: Utilizare si gama 


Utilizare

Comparativ cu controllerele DJI anterioare, acesta este foarte asemanator cu controllerul Inspire 2. In comparatie cu alte controllere FPV, are novoie de putina ajustare si, probabil, de imbunatatiri, in ceea ce priveste designul. Intrerupatoarele par a fi pozitionate ciudat, iar butoanele sunt putin scurte.


De asemenea, ar fi frumos sa avem un fel de ecran pentru a ajusta setarile in controller si a face legatura cu alte cu unitati digitale. Singurele parti pozitive ar fi sa aiba optiuni pentru a inregistra si a regla setarile direct cu ajutorul cadranelor de pe controller, dar acest lucru este pentru pilotii FPV care folosesc de obicei Betaflight.Gama 

Cea mai buna parte a regulatorului este intervalul pe care vi-l ofera in comparatie cu alte controllere. O configuratie tipica FPV poate necesita o configuratie pe distanta lunga, cum ar fi TBS Crossfire. Controllerul are o durata de viata destul de buna a bateriei si poate fi reincarcata prin USB-C. 


Ochelari: Vizibilitate si confort 


Vizibilitate 

Ecranele din interiorul acestor ochelari nu vor dezamagii fanii. De fapt, acesta este unul dintre singurele lucruri care este apreciat. Piesa originala din spuma de pe spate nu se potriveste intotdeauna, ceea ce poate duce la o scurgere usoara de lumina.

 

Confort

Confortul nu este un puct foarte al ochelarilor. Cea mai mare problema a ochelarilor de protectie este firul lung care este conectat la baterie. Daca doriti sa zburati alaturi de alte persoane, aveti nevoie de un alt set de ochelari DJI. Daca doriti sa folositi ochelarii cu sistemul dvs. analogic, va trebui sa configurati o statie la sol sau un adaptor care sa se ataseze la ochelari. In general, credem ca DJI incearca sa obtina cea mai buna calitate globala pe VTX HD, dar este posibil ca designul sa nu ii avantajeze. Deocamdata, isi fac treaba!Generalitati

Personal, noi preferam o imaginea mai clara; Ne place foarte mult un ecran frumos, clar, cand filmam. Claritatea vine de asemenea la indemana atunci cand aveti de-a face cu obstacole precum ramuri de copaci, fire, etc. Pentru FPV in general, credem ca este absolut crucial sa va cunoasteti echipamentul. Fiecare sistem va avea punctele sale tari si punctele slabe, iar alegerea digitala versus analogul ar trebui sa fie la preferintele dvs..Performanta 

Singura problema cu sistemul DJI FPV este cu hardwarele si softwarele pe care le ofera DJI. Acest lucru ne aminteste de Apple si Microsoft. DJI este Apple, un sistem inchis, iar FPV este Microsoft si Android, un sistem deschis pentru toti. Acest sistem digital FPV de la DJI este primul de acest gen. Cu toate ca este nevoie de imbunatatiri. Atunci cand zburati mai departe sau cu alti piloti, este mai bine sa acordati o atentie mai mare performantei sistemului DJI FPV. Cand exista o intarziere in ochelari de pana la 100ms, acesta poate afecta zborul dvs.


Concluzie 

Un plus ce ofera calitatea digitala FPV DJI, este experienta de freestyle. Acest sistem este distractiv si de incredere, dar nu putem afirma ca este mai bun decat analog. Credem că exista cateva sisteme analogice care se opun fata de FPV-ul digital, dar trebuie sa mentionez ca acesta este un salt important in transmisia video. Credem ca DJI doreste sa arate ca FPV este un produs bun care ajuta pilotii FPV sa vada mai bine. 


👉 Magazin - Dronshop.ro 👈


Articole legate


Articole recomandate


Categorii


Etichete


DronshopDJI Oradea ARSDJI Oradea EnterpriseDJI Oradea Agricultura

K-Index

K-Index