Sa vorbim despre DJI Mavic Air 2! Ce asteptari putem avea, care sunt perspectivele?

Sa vorbim despre DJI Mavic Air 2! Ce asteptari putem avea, care sunt perspectivele?

Publicat de Larissa Popovici pe data de 04. 05. 2020., 21:44:11

  • Distribuie:

Sa vorbim despre drone. Adica, despre O DRONA anume. Intrucat suntem in sezonul de promovare al unei drone noi DJI, proaspatului Mavic, isi face aparitia. DJI Mavic 2020, Mavic Air 2, oricum s-ar numi, nu a scos prea multe informatii la iveala. Acest fapt poate insemna doua lucruri: DJI a invatat fie sa pastreze un secret, fie pur si simplu coronavirusul le-a dat planurile peste cap.


Deoarece nici nu poate fi vorba de falsificare, intrucat am vazut deja produsul final in imagini. Am discutat despre asta intr-un articol recent ca datorita coronavirusului lansarea produsul a fost amanata. Ne putem imagina trei optiuni pentru directia in care se va indrepta DJI: pe de o parte, stim ca un Mavic Mini 2 va prinde contur, sau cel putin un produs asemanator care va adapta stilul lui. A doua optiune este sa formeze un gadget care sa fie pe deplin reprezentativ pentru seria Mavic 2, nu jucarie DJI pentru incepatori, sau mai degraba o drona mai avansata, care va satisface publicul nerabdator.


Cu toate acestea, pe baza stirilor de pana acum, cea de-a treia optiune este cea mai probabila: o portita de aur. Exista o sansa foarte mare, bazata pe zvonurile anterioare, ca DJI combina cele mai bune caracteristici ale dronei Mavic Mini cu aspectele fastuoase ale dronei Mavic Air si astfel se poate naste o piesa care defineste familia Mavic.


Ne vom ocupa de a treia alternativa. Pe de o parte, pentru ca acesta este cel mai interesant subiect pentru un articol, iar pe de alta parte, pentru ca, asa cum am mentionat, exista sanse foarte mari ca sa fie adevarat. Acest lucru este, de asemenea, indus de faptul ca, pe baza imaginilor scurse, pe drone apare doar numele „Mavic”.

Marimea sa indica clar ca un Mini isi contureaza forma aici, dar deocamdata, sistemul de camere arata ca si cum s-ar infatisa Mavic Pro 2. Chiar si acesti factori sunt suficienti pentru a se asocia cu o masina situata intre cele doua, sau am putea spune: un Mavic Mini ca dimensiunea si un Mavic Air 2 cu una sau mai multe suplimente, imprumutand unele aspecte si din seria Mavic Pro.Ceea ce stim din fotografiile de pana acum este faptul ca iluminatul cu LED, un sistem Dual Vision, un senzor in infrarosu si o lampa suplimentara care ajuta la navigat in conditii de lumina scazuta au fost instalate pe ea si ca prezentarea va avea loc acuma in aprilie. Cu toate acestea cum am mai mentionat si in alte articole, prezentarea poate intarzia din cauza virusului. De asemenea, este interesant (desi acest lucru nu poate fi numit o informatie cu adevarat) conform calculelor DroneDJ, suma totala a produsului poate ajunge la 799 USD.

De desi, ne-a placut Mavic Mini cand a debutat, dar nu exista nicio indoiala ca are multe defecte.Cu alte cuvinte, am spune ca, din punct de vedere al marimii, arata excat cum ar trebui sa arate o drona de calatorie, doar puterea care se ascunde in interiorul ei nu ar strica sa o mareasca putin. Camera 4K 60 FPS ar fi o noutate pe care ne-ar placea sa o vedem pe modelul nou. Stim ca exista multi dintre voi care au criticat si capacitatea Mini Fp de 1080p 60 de FPS si ca nu se poate pastra continutul inregistrat in RAW.


Bateria de 30 de minute a fost cat de cat acceptata la Mavic Mini, dar in 2020 am dori cu adevarat sa vedem o inovatie substantiala. Ar fi timpul sa facem cu un pas inainte si aici nu ne gandim la drone hobby care pot functiona 2 ore.

Informatiile de pana acum sugereaza acest lucru, deoarece s-a zvonit ca va avea o baterie de 11,55v 3500 mAh.


Oricat de mult vrem sa aprofundam in teorie ca specificatiile Mavic Pro 3 au fost incluse intr-o piesa de dimensiuni Mini, putem spune cu incredere ca nu exista asa ceva referindu-ne din nou la cunostintele de pana acum. Pe de alta parte, este deja o inovatie absolut binevenita ca senzorii sa se intinda in partea de jos a noului venit, ceea ce a fost si un mare minus la Mini.

In ceea ce priveste fotografiile, am putea chiar sa ne imaginam prezenta urmaririi obiectelor ca o caracteristica si nu ar fi rau sa avem cateva optiuni super autonome, avand in vedere ca Skydio 2 a socat chinezilor cu aceasta caracteristica.


Putem numi Mavic Mini in acest caz un experiment, care va fi finalizat in drona viitoare Mavic? Absolut. In general, primul model din fiecare serie este un fel de test privind cat de multa cerere exista pentru produsul respectiv, pe de alta parte si ce caracteristici ii lipseste.

Daca am fi intrebati despre ce preturi am dori sa vedem, nu ar fi un raspuns usor. Evident, am fi fericiti sa scapam doar cu pretul de 1.000 de dolari. Daca DJI se aventureaza intr-o gama de preturi de 1.500 USD, va deschide usa catre mai multe optiuni in ceea ce priveste designul. Nu mai vorbim de faptul ca utilizatorii de drone care asteapta cu adevarat un model foarte performant vor fi cu siguranta dezamagiti. Cu toate ca, in mod evident, nimeni nu stie nimic despre preturile DJI, nu am fi surprinsi sa constatam ca acestia inregistreaza profituri mult mai mari, la dronele mai ieftine, decat in ​​categoriile superioare. In orice caz, suntem curiosi sa vedem noua drona Mavic. Desi ne indoim ca premiera va avea loc acuma in aprilie, dar speranta moare ultima.

Articole legate


Articole recomandate


Categorii


Etichete


DronshopDJI Oradea ARSDJI Oradea EnterpriseDJI Oradea Agricultura

K-Index

K-Index