Review - Set Tiffen de filtre ND si polarizare pentru Mavic Mini

Review - Set Tiffen de filtre ND si polarizare pentru Mavic Mini

Publicat de Sziki Alexandra pe data de 05. 01. 2021., 23:37:51

  • Distribuie:

Cand filterele ND au fost prima data lansate pentru DJI Mavic Mini, acestea nu erau foarte folositoare, din moment ce aplicatia DJI Fly nu permitea schimbarea vitezei shutter la capturile video, drona schimband setariel in mod automat.


Setul vine cu 6 filtre: 3 filtre ND si 3 filtre ND de polarizare. Ambele vin in versiunile ND4, ND8 si ND16.


Filtrul de densitate neutra (ND) este folosit pentru a limita cantitatea de lumina care patrunde prin camera, folosind diverse cantitati de stop-uri pentru a obtine acest rezultat. Un stop injumatateste cantitatea de lumina la 50%. Sa luam filterele din acest pachet ca exemplu. Filtrul ND este echivalentul a doua stop-uri de lumina, deci lasa un sfert din lumina sa patrunda prin senzor.


Impachetarea


Filtrele vin intr-o carcasa solida din plastic, asezata intr-o spuma moale, inclinata in sus, pentru a asigura pozitia fixa a filtrelor, astfel incat acestea sa nu atinga nimic cat timp se afla in carcasa si sa stea fixe chiar si in timpul transportului. Carcasa foloseste magneti pentru a asigura inchiderea sigura a acesteia, oferind chiar si un sunet satisfacator la inchidere. Carcasa este suficient de mica pentru a se potrivi intr-un buzunar sau in geanta plina a dronei.

Proiectate calitativ


Filtrele sunt fabricate dintr-un metal usor, flexibil si puternic in acelasi timp. Filtrele nu cantaresc aproape nimic. Partea cea mai flexibila este piesa de fixare care este atasata la filtru cu doua suruburi minuscule, astfel incat, daca se intampla sa-l smulgeti, puteti obtine o inlocuire sau sa il luati de la un filtru mai putin folosit. Filtrele cu polarizator ND au o lentila rotativa neteda, care se simte robusta.


Mecanism de fixare


Filtrele se fixeaza pe gimbal prin fixarea in canelurile termice din spatele carcasei camerei. Mai intai aliniati carligele cu canelurile gimbalului și apoi glisati filtrul in jos si peste obiectiv. Acest lucru este usor de efectuat, dar poate necesita forta in plus pentru a va asigura ca filtrul este aliniat cu partea din fata a camerei. De asemenea, este demn de remarcat faptul ca carligele utilizate pentru conectarea filtrului trebuie sa fie foarte apropiate cu partea superioara a gimbalului.


Gimbalul


In timp ce testam filtrele de pe Mavic Mini, am constatat ca majoritatea timpului gimbalul nu a intampinat probleme la greutatea adaugata si rezultatul final a fost o captura clara, cum ne-am astepta. Uneori, in timpul zborului gimbalul poate incepe sa tremure incotrolabil, fortand aterizarea si restartarea dronei.

Nu am reusit sa descoperim motivul exact al problemei, dar presupunem ca ar fi putut fi implicata o eroare de utilizator la conectarea filtrului. Un alt motiv s-ar putea datora zborului agresiv, care face ca filtrul sa se miste usor si sa puna gimbalul in echilibru.


Rezultate si opinii finale


Filtrele fac exact ceea ce sunt destinate sa faca, limiteaza cantitatea de lumina care loveste senzorul camerei. Sticla folosita pe lentile pare a fi de inalta calitate si poate fi curatata cu usurinta cu o carpa din microfibra. Carcasa metalica este de asemenea puternica, fara a adauga greutate inutila gimbalului. Desi mecanismul de atasare a filtrelor la gimbal functioneaza, ar fi fost grozav sa vedem un stil cu surub, dar asta ar fi necesitat o schimbare la Mavic Mini.a


Fotografiile si filmari la calitate intreaga pot fi gasit la acest link. Toate au fost faucute la 1080p 60fps cu o viteza shutter de 1/120s.Daca cautati un set bun de filtre, puteti achizitiona un set de 4 filtre (ND8, ND16, ND32, CPL) pe site-ul nostru, apasand AICI.A fost anuntata o noua drona Parrot, completat de o mare controversa

Tehnologia AirMap va alimenta aplicatia U-space skyguide
👉 Magazin - Dronshop.ro 👈

Articole legate


Articole recomandate


Categorii


Etichete


DronshopDJI Oradea ARSDJI Oradea EnterpriseDJI Oradea Agricultura

K-Index

K-Index