Produse DJI mai putin cunoscute

Produse DJI mai putin cunoscute

Publicat de Larissa Popovici pe data de 04. 05. 2020., 09:17:01

  • Distribuie:

Va prezentam unele produse Dji, care nu sunt atat de populare precum Mavic Air 2 sau Mavic Mini, insa ele au stat la baza indrustriei.


DJI WooKong-M

DJI WooKong-M a aparut la inceputul deceniului, cand industria dronelor era vag cunoscuta - cel putin dronele hobby. A subliniat o trasatura care este acum standard in industrie: stabilizarea.


In zilele noastre, consideram ca exista un fel de stabilizator integrat in drona, ceea ce asigura ca dispozitivul nostru iubit sa nu se balanseze inainte si inapoi daca vantul este putin mai puternic.


Chiar si videoclipul de mai jos este destul de elocvent. Fara indoiala, DJI a incarcat aceasta prezentare teribil de amatoare cu efectele Windows Movie Makers, in care putem observa cum functioneaza WooKong-M. WooKong-M a fost realizata pentru a fi in mod special comercializata, insa a ajutat foarte mult la evolutia dronelor prin sistemul de stabilizare; nu este de mirare ca astazi multi dintre noi nici nu au auzit de ea. In momentul de fata, aceasta a fost inlocuita cu o capacitate de stabilizare integrata in drone. 


DJI Phantom 1

Stim cu totii ca Phantom 3 si 4 nu au fost primele drone a seriei, ei bine ele au fost precedate de primele modele. Totul a inceput cu Phantom. Mai exact, in 2013, DJI a lansat prima drona de consum, si anume Phantom 1, care a adus renume companiei.


Si ce anume a stiut prima drona sa faca? Ei bine ... nu prea multe. Avea un timp de zbor de zece minute, nu avea nici macar o camera instalata, in schimb trebuia sa folosim un fel de modul daca voiam sa inregistram ceva, iar lipsa unui gimbal insemna ca drona se clatina si filmarea era aproape un dezastru. Era o adevarata epoca de piatra a dronelor. 

Cu toate acestea, sistemul GPS integrat si experienta de zbor au deschis calea pentru DJI - nu este o coincidenta ca au inceput sa lucreze la Phantom 2 si Phantom 2 Vision, care erau deja progrese semnificative in comparatie cu prima generatie.DJI Ace One 

Din nou, ne aflam la inceputul deceniului precedent. Sistemul de pilotare Ace One este proiectat pentru elicoptere, insa publicul tinta acopera o gama destul de larga: de la fotografii la un nivel militar serios, Ace One este potrivit pentru orice. Gadgetul functioneaza atat electric cat si cu motorina, iar principalul scop consta in stabilizare, precum si WooKong-M. Chiar si cu rafale puternice, elicopterul ramane stabil, daca Ace One este activat. 

Intrebarea este de ce Ace One este inca relevant astazi, spre deosebire de WooKong-M, iar raspunsul consta in grupul tinta. In cazul elicopterelor mici, solutiile bune de stabilizare integrate sunt rareori bune, iar Ace One indeplineste acest rol foarte bine - chiar daca exista alternative super similare sau poate mai bune.In afara de faptul ca DJI s-a indreptat mult mai mult in directia dronei hobby dupa 2013, nu este deloc surprinzator faptul ca produse similare au fost neglijate si nu exista Ace One 2 de exemplu.DJI Snail

DJI a tinut intotdeauna o distanta indepartata fata de cursele cu drone. Uneori, desigur, ei apar cu ceva inovatim care ajuta pilotii in competitii , cum ar fi cel mai recent sistem FPV, care poate fi considerat o noutate in industrie. In stim ca cei de la DJI nu produc drone de curse, pe de alta parte, ar fi o afirmatie nesabuita ca nu promoveaza acest segment in alte feluri, intrucat produsul lor numit Snail este un sistem care duce cursele la un nivel cu totul nou. Pachetul este format dintr-un motor, regulatoare de viteza cu timp de raspuns rapid si un design al elicelor optimizat. La aceasta se adauga faptul ca elicele pot fi inlocuite, ceea ce poate fi foarte util, intrucat nu trebuie sa petrecem mult timp pentru a le schimba, pur si simplu le desprindem.De asemenea, este interesant ce efect a avut lansarea dronei Snail: de cand DJI a lansat drona, multi dintre pilotii de drone hobby au facut cunostinta si cu aceasta lume pana acum necunoscuta. A fost nevoie de o perioada mare de timp pentru a-si face debutul in 2017, avand un nume ironic, Snail.
DJI Manifold 2 

Ce este? Supercomputer la bord de la DJI, conceput special pentru drone ?! Pe cat suna de bine in teorie, pe atat de putin este cunoscut. Produsul este destinat in mare parte comertului, pentru pilotii hobby. In ceea ce priveste functionarea sa, prelucreaza date complexe ale imaginii. In plus, putem programa drona sa zboare singura si in acelasi timp sa evalueze obiectele din jur si sa ocoleasca obstacolele. De fapt, ofera un sistem de zbor autonom pentru drone. 

Inteligenta artificiala integrata, suportul SDK si personalizarea sunt, de asemenea, elemente cheie pentru Manifold 2. 

Manifold 2 este compatibila cu controllerele de A3 si N3. Drona are un procesor Intel Core i7-8550U sau NVIDIA Jetson TX2, ambele compatibile cu DJI Matrice 210 si Matrice 600.Articole legate


Articole recomandate


Categorii


Etichete


DronshopDJI Oradea ARSDJI Oradea EnterpriseDJI Oradea Agricultura

K-Index

K-Index