Probleme in utlizarea modului Hyperlapse 8K

Probleme in utlizarea modului Hyperlapse 8K

Publicat de Larissa Popovici pe data de 12. 01. 2021., 09:07:38

  • Distribuie:

Una dintre cele mai bune caracteristici ale DJI Mavic Air 2 ar trebui sa fie Hyperlapse de 8K. 

Din ce in ce mai multi utilizatori au intampinat probleme utilizand modul Hyperlapse, creand frustrari in randul acestora. 

Pe site’urile de socializare se discuta despre lipsa optiunii 4K, problemele aparute utlizand modul Hyperlapse 8K si despre fisierele care sunt stricate. 


Ce este hyperlase? 

Hyperlapse a fost introdusa pentru prima data in linia Mavic 2, oferind posibilitatea de a face o serie de fotografii in timp ce drona zboara. Fotografiile sunt apoi combinate intr-un videoclip in time-lapse cu miscare. Toata procesarea se face cu ajutorul dronei. 


8K probleme de hyperlapse 

Mavic Air 2 este capabil sa utilizeze rezolutia 8K, datorita fotografiilor de 48MP pe care senzorul camerei le poate capta. O problema majora care face ca materialele video sa nu poata fi folosite este cantitatea mare de agitatie produsa in timpul utilizarii Hyperlapse, ceea ce nu este valabila in modul hyperlapse 1080p. Este probabil o problema cu software-ul Mavic Air 2, deci poate fi reparat cu o actualizare software. De asemenea, in modul 8K, intervalul minim intre fiecare filmare este de 6 secunde, in timp ce in modul 1080p puteti reduce acest interval cu pana la 2 secunde. O alta problema este vizualizarea pe computer. 8K Hyperlapse utilizeaza fotografii de 48MP, care sunt patru fotografii de 12MP combinate. Doua dintre cele patru imagini combinate nu se afiseaza in mai multi editori video. Adobe Premiere Pro pare sa fie singurul program care poate deschide fisierele in mod corespunzator. 


Lipsa Hyperlapse 4K 

O alta problema dezbatuta pe forumului DJI Reddit este lipsa unei optiuni 4K. Acest lucru ar permite dronei sa aiba o prelucrare mai usoara a timpului cu materialul si ar permite totusi sa se produca imagini de calitate. Calitatea de hyperlapse 4K este mai mult decat suficienta cand imaginile sunt publicate pe retelele de socializare si pe YouTube, in timp ce 8K pare a fi mai mult un punct de marketing din partea DJI. 

La urma urmei, unde vei gasi un ecran de 8K pentru a-l vizualiza? 

Urmariti videoclipul complet postat de DC Rainmaker unde se descrie in profunzime modul Hyperlapse utilizat de Mavic Air 2 si sunt surprinse si cateva imagini de test produse de drone.Articole legate


Articole recomandate


Categorii


Etichete


DronshopDJI Oradea ARSDJI Oradea EnterpriseDJI Oradea Agricultura

K-Index

K-Index