Poza scursa: noua drona de curse FPV?

Poza scursa: noua drona de curse FPV?

Publicat de pe data de 10. 01. 2021., 21:45:42

  • Distribuie:

O imagine scursa a aparut pe 7 august care are internetul abuzz. Este o imagine puternic pixelata a unui drone marca DJI care pare a fi o plecare marcata. Dar asta este?

 

Imaginea a aparut pe contul de Twitter al @OsitaLV - care a fost anterior o sursa solida cu scurgerilor DJI. Aceasta postare arata o drona proiectata in stil quad, dar poza a fost pixelata electronic si nu au mai ramas multe de vazut. Ceea ce este vizibil, insa, este destul de intrigant. Are caracteristici care conduc deja la speculatii online ca ar putea fi vorba de o drona de curse FPV. Sa examinam poza:

 


Sa o daramam. In primul rand, drona este murdara

 

Noroi

Ha! Nu este ceea ce am arata de obicei intr-o fotografie scursa, dar credem ca reprezinta un prim indiciu. Murdaria de pe drona pare intr-adevar a fi noroi. De ce? Ei bine, fie a fost ridicata in timpul unui accident, fie pus acolo in mod deliberat. Acesta din urma pare putin probabil, mai ales atunci cand examinati functia neagra din partea de sus a dronei. Pare a fi cauciuc, ceea ce ar fi un lucru la indemana pentru dronele care se vor prabusi foarte mult.

 


Camera

In mod clar, aceasta nu este o configuratie standard a gimbalului - ceea ce, desigur, ar fi prea fragil pentru o drona FPV. In schimb, aceasta arata mai mult ca o camera de actiune protejata. Osmo ar fi o potrivire buna aici, credem noi. Aruncati o privire asupra pozelor, si decideti si voi, nu seamana cu o drona FPV?

 


Vroom, vroom

Si apoi, mai exista si acel mic detaliu al motorului. Putem vedea ca este inversat - montat cu susul in jos in comparatie cu linia Mavic cu care suntem noi obisnuiti. Are de asemenea o structura mai mare, solida, dupa cum se observa din diametru. Intoarcerea motorului ar avea sens in cazul unor astfel de drone, deoarecere ofera protectie suplimentara in cazul unei accidentari.

 


Logo

Si apoi, desigur, sub acel strat de noroi putem observa logo-ul DJI.

 


Anterior, am vorbit despre faptul ca nu ar avea sens ca DJI sa fabrice drone de curse FPV. Accidentele si actualizarile constante sunt parte a jocului si este dificil de imaginat ca DJI ar dori sa urmareasca un stil de drone in care cererile de garantie ar putea fi un cosmar.

 

Pe de alta parte, daca este un tip specific de drona de curse FPV - destinat mai mult ca o introducere a sportului - ar parea mai probabil. DJI are, din punct de vedere al ingineriei, capabilitatea de a proiecta ceva rezistent, iarasi piata de drone FPV este in mod clar una lucrativa in care DJI si-ar face intrarea. Exista probabil o baza de clienti care pur si simplu isi doresc o drona Ready-to-Fly. Multi utilizatori nu isi doresc sa dezasambleze si sa mestereasca fiecare componenta a dronei pentru a zbura, si isi doresc pur si simplu sa traiasca experienta de zbor sisa intre in cursa cu drona si ochelarii goggles.

 

Si, bineinteles, ochelarii goggle FPV de la DJI sunt bomba. Vanzarea unor astfel de drone ar duce la vanzari mai mare ale ochelarilor googles, presupunand ca sistemele sunt compatibile. (Si pe bune...DJI ar face-o necompatibila? Improbabil.)

 

 

Sincronizarea

Fotografia a fost scursa intr-un moment interesant. DJI a fost la stirile din aceasta saptamana datorita problemelor intampinate la versiunea Android a software-ului Pilot. Fara indoiala, aceasta scurgere a fost benefica pentru DJI, distragand atentia de la problema mediatizata si punand in prim plan viitoare proiecte. 

 

De fapt, acelasi lucru s-a intamplat destul de recent cand au existat acuzatii impotriva versiunii Android a aplicatiei DJI GO 4. Ce s-a intamplat? Ei bine, a fost scurse imagini cu Mavic 3.

 

Sincronizare perfecta, sa presupunem. O statie de incarcare WiBotic wireless/autonoma aterizeaza in SUA

Dronisos si Parrot isi unesc fortele pentru a explora automatizarea dronelor


👉 Magazin - Dronshop.ro 👈


Articole legate


Articole recomandate


Categorii


Etichete


DronshopDJI Oradea ARSDJI Oradea EnterpriseDJI Oradea Agricultura

K-Index

K-Index