Povestea dronei Mavic Mini

Povestea dronei Mavic Mini

Publicat de Larissa Popovici pe data de 12. 01. 2021., 08:33:53

  • Distribuie:

Astazi va prezentam cateva informatii din partea echipei de cercetare si dezvoltare a tehnologiei din spatele culiselor Mavic Mini. 

In cadrul companiei DJI de inovatie tehnologica, inginerii au conceput cea mai mica si mai usora drona pe care compania a facut vreodata. De la lansarea de anul trecut, Mavic Mini a continuat sa faca senzatie in industria dronelor, captand atentia pasionatilor de tehnologie din intreaga lume. DJI Guides a luat legatura cu inginerii din spatele acestui proiect, pentru a le oferi cititorilor cunostinte despre Daily FlyCam.


Mavic Mini: Cum a inceput totul?

In 2016, fotografia aeriana continua sa apara ca o noua forma independenta de fotografie. Dronele erau mai mari si mai grele, ceea ce a creat in mod natural cererea de mini drone mai usoare. Utilizatorii au visat la o drona compacta, portabila, care ar oferi si performante excelente ale camerei. Am ascultat ideile si sugestiile tuturor acelor visatori si asa a inceput povestea.


Evolutia mini drone 

Reducerea dimensiunii unei drone nu este o sarcina usoara, avand in vedere ca multe componente trebuie compensate, ceea ce a afectat de obicei performantele camerei. Cu drone mai usoare, sistemele de propulsie au mai mult de lucru pentru a stabiliza drona in vant mai puternic. Mini dronele anterioare de pe piata au prezentat elice scurtate, cadre mai mici si sisteme simple de propulsie, care au afectat performanta zborului in conditii de vant. In trecut, pentru a reduce greutatea dronei, GPS’ul si senzorii de vedere nu au fost incorporati. Cadrele mai mici insemnau ca exista si mai putin spatiu pentru baterii, care nu puteau suporta sisteme de propulsie mai avansate si mai puternice. 


De ce este Mavic Mini special? 

Concentrandu-se pe portabilitate, fiabilitate si performanta camerei, inginerii nostri au inceput sa dezvolte o drona care sa optimizeze atat performanta, cat si un design usor. Mavic Mini este cea mai mica si mai usoara drona pe care am facut-o vreodata. De asemenea, este dotata cu o camera puternica, cu 3 axe gimbal, o autonomie de transmisie maxima de pana la 4 km si un timp de zbor maxim de 30 minute, acestea fiind un salt in performanta in comparatie cu mini-dronele anterioare de pe piata.


Ani de cercetare 

Mavic Mini a fost rezultatul anilor de experienta acumulata in industria dronelor. Am introdus pentru prima oara designul, pliabil pentru seria Mavic, iar acest design a devenit o caracteristica de exceptie pentru dronele moderne.


Mavic Mini este mai mic decat Mavic Air, ceea ce inseamna ca si dupa ce inginerii nostri au incorporat designul pliabil, a trebuit sa construiasca un sistem mai eficient pentru a compensa o baterie si motoare mai mici. Avand in vedere acest lucru, inginerii au luptat si au venit cu un plan de imbunatatire a raportului de greutate, al puterii sistemului aerian si al eficientei sistemului de propulsie.


Raportul dintre greutate si tractiune

Aceasta descrie relatia dintre tractiunea si greutatea unei aeronave, ceea ce indica performanta aeronavei. Raportul dimensiunii este proportional cu tractiunea maxima si invers proportional cu greutatea. Prin urmare, pentru a creste rezistenta la vant al dronei Mavic Mini, inginerii au trebuit fie sa creasca tractiunea, fie sa reduca greutatea. Cresterea tractiunii are ca rezultat un factor de forma de drona mai mare, ceea ce a creat nevoia de a veni cu modalitati inovatoare de a reduce greutatea.


Eficienta sistemului de propulsie

Acest indice de eficacitate determina cat de eficiente sunt motoarele si elicele dronei. In termeni mai simpli, sistemele de propulsie cu eficienta ridicata determina un consum mai mic de energie, ceea ce ofera un timp de zbor mai lung. Inginerii nostri au creat un sistem care a utilizat in mod inteligent cat mai multa putere din baterie si motoare, in timp ce se concentra inca pe principii de propulsie inalta.


Puterea sistemului electronic 

Excluzand puterea bateriei, puterea sistemului electronic aerian se refera la puterea intregului sistem electronic. Aceasta a fost optimizata pentru a asigura un timp de zbor mai lung.


Controlul greutatii la nivel de miligram

Deci, cum au crescut exact inginerii nostri raportul tractiune-greutate si au redus greutatea dronei?Pornind de la proiectare, inginerii au facut tot ce au putut pentru a controla greutatea dronei. De la utilizarea materialelor cu densitate scazuta pana la controlul greutatii chiat si pana la o miligrama, s-au facut teste ample pentru a asigura performante optime.


Cat este o miligrama? Ei bine, un bob de orez cantareste intre 5-10 mg, iar inginerii au lucrat cu sarguinta cu aceste masuri de toleranta incredibil de mici. 


Pentru a pune toate acestea in context, greutatea unui card microSD este de aproximativ 0,25 g, iar acesta a fost nivelul de detaliu care a fost implementat. In cadrul unor masuri riguroase de control al greutatii, inginerii au inspectat minutios fiecare parte a dronei.Prima Camera Fanless facuta vreodata 

Mavic Mini este prima drona cu camera Fanless care s-a creat vreodata. Dar de ce am optat pentru o drona fara ventilator? Avand in vedere ca ventilatoarele de drone cantaresc aproximativ 10 g, acest tip de caracteristica are un impact imens asupra greutatii dronei. Designul fara ventilator reduce consumul de energie si ofera mai mult spatiu pentru o baterie cu capacitate mai mare. Cu toate acestea, inginerii nostri s-au impiedicat curand de o alta provocare. Ventilatoarele sunt necesare pentru disiparea caldurii, deci cum ar putea sa raceasca drona, in timp ce totusi, ar trebui sa reduca greutatea? Dupa ce au efectuat mai multe teste aerodinamice, inginerii au reproiectat sistemul de racire si au incercat sa asigure disiparea eficienta a caldurii de la elicele dronei.Cand drona zboara, fluxul de aer inversat generat de elice este aruncat in partea de jos a dronei. Conductele de aer de intrare si iesire obtim, de asemenea, un efect de racire echivalent cu cel al unui ventilator. Cand aeronava zboara inainte, aerul va fi suflat in canalele din spatele gimbalului si va disipa caldura impreuna cu fluxurile de aer generate de elice.Optimizare finala

In timp ce parcurgem povestea Mavic Mini, in aceasta etapa, inginerii au optimizat raportul tractiune-greutate, sistemul de propulsie, sistemul electronic si au creat un design fara ventilatoare. Dar inca mai lipseau piese din puzzle. Cum ar putea fi imbunatatita eficienta sistemului de alimentare fara a modifica consumul de energie?


Raspunsul este destul de simplu. Elicele nu numai ca disipeaza caldura, dar pot fi optimizate aerodinamic pentru a creste eficienta zborului. Avand in vedere acest lucru, elicele au fost reproiectate folosind teste si algoritmi de optimizare inteligenta. Inginerii aerodinamici au conceput cu atentie un set de elice optimizate care au utilizat cel mai bine puterea motorului.Cercetarile au continuat cu inginerii electrici care incearcau sa atinga echilibrul final intre puterea motorului si consum. Echipa de cercetare si dezvoltare a reproiectat motoarele fara perii, a schimbat bobina magnetica din interior si a analizat consumul de energie utilizand algoritmii.Dupa cercetarea si dezvoltarea efectuata, inginerii nostri au reusit sa creeze o mini drona cu o durata de viata a bateriei de 30 de minute, oferind in acelasi timp capacitati video si foto deosebite. 


Cercetare dincolo de laborator 

Datele obtinute din laborator sunt doar inceputul povestii Mavic Mini. Echipa l-a scos pe Mavic Mini din laborator si l-a testat in diferite conditii de operare. De la 3000 de metri deasupra nivelului marii pana la vanturi de nivel inalt si temperaturi sub zero, Mavic Mini a fost testat in multe tipuri de medii pentru a imbunatati performanta si stabilitatea zborului. Mavic Mini este rezultatul anilor de cercetare, cunostinte de inginerie si inovatie. In crearea Mavic Mini, inginerii au combinat nevoile pietei de drone pentru a redefini posibilitatile pentru drone moderne si pliabile, cu realizarea videoclipurilor quad HD de 2,7K, timp de zbor de pana la 30 de minute si multe alte functii care va stau la dispozitie.


👉 Magazin - Dronshop.ro 👈

Articole legate


Articole recomandate


Categorii


Etichete


DronshopDJI Oradea ARSDJI Oradea EnterpriseDJI Oradea Agricultura

K-Index

K-Index