Platforma virtuala poate inlocui cursele de drone din ligile mari?

Platforma virtuala poate inlocui cursele de drone din ligile mari?

Publicat de Larissa Popovici pe data de 27. 09. 2021., 12:09:00

  • Distribuie:

Stirea a sosit acum cateva zile, cum ca Drone Racing League, care este cea mai mare liga de curse de drone, a realizat o platforma virtuala pentru pilotii care doresc sa participe la curse, dar sunt impiedicati din cauza virusului, astfel incat participantii sa poata concura unii impotriva altora intr-un mod virtual. 

Este o actiune de strangere de fonduri in care pilotii vor concura saptamani intregi, insa aceasta ridica o intrebare destul de mare: poate veni o epoca in care cursele fizice devin pur si simplu inutile?Raspunsul rapid si concis la aceasta intrebare: Nu. Este de neconceput, avand in vedere viitorul neprevizibil, ca o simulare sa inlocuiasca cursele fizice. Pe de alta parte, vom explica mai jos de ce gandim in asa fel. 

Sa incepem de la inceput: de ce s-a pus problema ca simulatoarele ar putea fi vreodata noile platforme de curse mainstream? Bine, exista o epidemie de coronavirus, lupta fizica nu este atat de fezabila acum, dar daca situatia se normalizeaza, de ce ar putea fi posibila continuarea concurentei software?

Vorbim despre o solutie mult mai optima din cauza contactarii participantilor. De obicei, atunci cand pilotii concureaza in cea mai mare liga, aceasta costa foarte mult. Prin definitie, nu vorbim doar de costuri de calatorie, ci si de cazare, mancare si alte cheltuieli.


 „Dar este platit de catre sponsor !!!”. Da si nu. Exista echipe din spatele marilor companii, care finanteaza cheltuielile, deoarece tot mai multi oameni vad marea oportunitate in acest sport interesant, dar exista si cei care practic platesc din propriile buzunare.Intalnirile virtuale nu numai ca elimina aceasta problema, dar, de asemenea, mai multi piloti vor reusi sa participe.

In plus, interactiunea cu fanii va fi dusa la un nivel superior, asa cum va face si DRL Sim Racing, pentru ca piesele pe care pilotii vor putea sa le descarce vor fi disponibile, permitand amatorilor entuziasti sa practice pe traseele de curse.


Acesta poate fi un antrenament excelent pentru un pilot aspirant. 

Nu in ultimul rand: cumpararea unei drone nu mai este o problema. Nu trebuie sa cheltuim sume orbitale de bani pentru a concura, pur si simplu cumparand software-ul, cu cateva suplimente si eventual cu un pachet de abonament lunar.Acest lucru suna foarte bine in teorie, dar, cu toate acestea, credem in continuare ca nu exista nicio sansa ca simulatoarele sa inlocuiasca adevaratele ligi. 

Daca dorim sa oferim un exemplu care se potriveste perfect, am spune ca acest schimb nu se va intampla pentru ca alta este senzatia cand iti vezi jucatorul prefetat pe terenul de fotbal, cum ar fi Messi jongland printre adversari si nu in jocurile FIFA de acasa. Genul de hype, genul de sport care inconjoara aceasta cultura in stadioane, este de neinlocuit. Starea de spirit este, printre altele, un factor care atrage ochii curiosi, caracterul spectacolului este esential pentru a surprinde imaginatia oamenilor mai pe larg. Nu mai vorbim de faptul ca acest lucru este departe de a fi un sport pentru copii. 

Mai mult, fanii interesati de aceasta lume nu ar concura niciodata daca ar fi doar un zbor virtual fara niciun fel de drone fizice.

Actualul DRL Sim Racing poate fi considerat de fapt un test: organizatorii vor afla care sunt potentialele trucuri dintr-o initiativa de simulare, si vor analiza desfasurarea curselor si modul in care pilotii actioneaza in anumite situatii.In saptamanile urmatoare, vom urmari DRL Sim Racing, pentru a vedea care sunt partile negative si pozitive a turneelor, iar atunci cand se va termina intreaga cursa, este foarte probabil sa revenim cu un articol de evaluare detaliat. 

Articole legate


Articole recomandate


Categorii


Etichete


DronshopDJI Oradea ARSDJI Oradea EnterpriseDJI Oradea Agricultura

K-Index

K-Index