Pilotarea deasupra rezervatiilor naturale - Ce se poate intampla?

Pilotarea deasupra rezervatiilor naturale - Ce se poate intampla?

Publicat de Sziki Alexandra pe data de 22. 07. 2021., 10:30:46

  • Distribuie:

Un pilot de drone a zburat peste o rezervatie naturala scoatiana provocand impiedicarea a zeci de foci, incalcand legile care interzic hartuirea faunei salbatice. Politistii verifica imaginile de pe internet pentru a lua masurile necesare pentru pilotul in cauza.

Videoclipul devine si mai rau in momentul in care pilotul inspaimanta focile prin zborul zgomotos si filmarea indeaproape. Prezinta initial scene idilice ale unei mari comunitati de foci care se afla pe o plaja din rezervatia naturala Forvie din Scotia. Aceasta insula este o zona din multe altele - locuri protejate, unde focile stau pe plaja in masa pentru perioade lungi de timp pentru a se odihni, a se imperechea sau a naste. Zburand mai jos in treceri progresive, pilotul provoaca in cele din urma o scena ingrozitoare pentru foci.

Locuitorii locali au fost revoltati de filmari, mai ales ca acestea au fost postate online. Un grup care lucreaza pentru a se asigura ca aceste animale din zona pot prospera in pace, a depus un efort pentru a identifica vinovatii. Conform legii scotiene, pilotul risca o amenda foarte mare si o pedeapsa de 6 luni de inchisoare pentru hartuirea faunei salbatice.

Pilotii de drone, de oriunde, trebuie sa se fereasca de aceste zone. Incidentul a provocat furie suplimentara, acesta fiind un alt caz de zboruri care hartuiesc animalele salbatice din multe altele, realizate de ambarcatiuni care au speriat creaturile protejate.

In luna mai, o prabusire de drone intr-o rezervatie din sudul Californiei, a facut ca mai multe chire sa abandoneze cel putin 1500 de oua – o generatie intreaga a speciei care nu a mai eclozat niciodata.

Zboruruile cu drone peste insule aflate chiar langa tarmurile Oregonului, acuzate ca au provocat o perturbare similara a unei alte specie de pasari. In Oregon, desi legile nu interzic operarea dronelor in parcuri sau reserve de stat – acest lucru se va schimba in 2022, deoarece legalitatea acestor zboruri in California este in dezbateri.

Cu toate acestea, in Scotia, textele sunt clare si chiar hartuirea neintentionata a faunei salbatice in ariile protejate este desemnata infractiune. 

Articole legate


Articole recomandate


Categorii


Etichete


DronshopDJI Oradea ARSDJI Oradea EnterpriseDJI Oradea Agricultura

K-Index

K-Index