Pasarile, inspiratie pentru inginerii care au creat o drona cu aripi

Pasarile, inspiratie pentru inginerii care au creat o drona cu aripi

Publicat de pe data de 29. 07. 2020., 08:13:29

  • Distribuie:

Ingineri din intreaga lume au creat o drona cu patru aripi, care zboara similar unei pasari. Creatia poarta numele de Ornitoptere, ceea ce inseamna ca se bazeaza pe designul pasarilor, mai degraba decat pe motoarele si elicele mai traditionale.

Dronele actuale - atat cu aripa fixa, cat si cu multirotori - au limite in ceea ce priveste gama si lipsa de eficienta. Acesta este motivul pentru care inginerii au apelat la dronele naturii, pasarile, pentru inspiratie.

Aripile permit pasarilor sa calatoreasca la viteze mari si mici, si le permit sa decoleze si aterizeze aproape oriunde. Pasarile si alte animale cu aripi isi folosesc intregul corp pentru a zbura, spre deosebire de drone, care folosesc sisteme diferite in diferite etape ale zborului.

 

Ce o face diferita?

Echipa de ingineri si-a proiectat drona intr-un mod nou constand in efectul „clap si fling”. Noua drona foloseste doua perechi de aripi care aplauda impreuna, acest lucru producand o tractiune suficienta pentru a o pastra intr-un loc in aer.

 

Noua abordare foloseste o balamala pentru a stoca si recupera energia creata prin miscarile aripilor, utilizand rulmenti pe minut si axe rearanjate pentru a mentine angrenajele distantate corect. Drona are, de asemenea, un carma mare si un lift, care este utilizat pentru a crea o forta de cotitura si permite o schimbare rapida intre zborul orizontal si cel vertical.

 

Drona a fost conceputa pentru a putea ridica rapid varful pana la punctul in care forta de ridicare nu mai este creata, rezultand intr-un fenomen numit „blocaj dinamic”. Standul dinamic este ceva nedorit in drone comune, dar permite dronei inspirate de pasari sa-si imbunatateasca manevrabilitatea atunci cand zboara in spatii stranse sau aterizeaza intr-o zona mica.

 


 

Abstract

Puteti citi rezumatul textului, mai jos. Daca doriti sa cititi textul original complet, puteti face acest lucru prin intermediul acestui link.

 

Manevrele aerobate ale schimbarilor ar putea fi foarte utile pentru misiunile micro-aeriene ale vehiculelor. Arestarile rapide si virajele ar permite zborul in spatii aglomerate si nestructurate. Cu toate acestea, aceste manevre aerobatice de deceleratie au fost dificil de demonstrat pana in momentul de fata la capitolul aeronavelor cu aripi care flutura, din cauza tractiunii si controlului limitate. Aici, raportam un ornitopter cu aripi X de 26 de grame, cu lungimea de fuselaj de 200 de milimetri, capabil sa zboare multimodal. Folosind ridicarea cozii si tractiune ridicata, ornitopterul a fost pilotat sa planeze, sa zboare repede inainte, sa se roteasca aerobatic si sa plonjeze cu tranzitii netede.Virajul aerobatic a fost realizat pe o raza de 32 de milimetri prin oprirea unei miscari bruste cu o deceleratie maxima de 31,4 metri pe secunda patrata. In aceasta manevra alansata, franarea a fost posibila prin trecerea rapida a corpului si blocarea dinamica a aripilor la viteza relativ mare a aerului. Acest ornitopter se poate recupera pentru a tine usor stabilitatea fara a se prabusi dupa o inclinare de 90 de grade a corpului. Coada a prezentat un moment puternic de stabilizare sub o tractiune ridicata, in timp ce flexibilitatea membranei aripilor a atenuat efectul destabilizator al aripilor din fata. Pentru a atinge aceste cerinte de tractiune ridicata, am dezvoltat o transmisie anti-vartej cu pierderi reduse, care a maximizat puterea de tractiune a aripilor pana la 40 de grame peste greutatea corporala. Prin reducerea sarcinii reactive si a vartejului, aceasta actiune indirecta a consumat 40% mai putina putere electrica maxima pentru aceeasi generare de tractiune decat actionarea directa a unei elice. Triplul rol al aripilor de fluturare pentru propulsie, ridicare si tractiune permite efectuarea zborului agresiv printr-un simplu control al cozii.Cum zburam dronele FPV - zborul folosind un simulator

Noua aplicatie AirHub usureaza gestionarea dronelor


👉 Magazin - Dronshop.ro 👈

Articole legate


Articole recomandate


Categorii


Etichete


DronshopDJI Oradea ARSDJI Oradea EnterpriseDJI Oradea Agricultura

K-Index

K-Index