Parrot lanseaza Anafi USA - o drona pentru primii despondenti si intreprinderi

Parrot lanseaza Anafi USA - o drona pentru primii despondenti si intreprinderi

Publicat de pe data de 02. 07. 2020., 13:35:19

  • Distribuie:

Parrot tocmai a lansat un noua drona.

 

Compania spera ca noua drona ambitioasa va gasi o nisa cu primii respondenti si utilizatori de intreprinderi. Noua drona se numeste ANAFI USA - un nume care prezinta statutul de Made-in-America intr-un moment in care au existat unele retrageri impotriva dronelor fabricate in China, din cauza unor presupuse probleme de securitate. Produsul se va comercializa la 7.000 de dolari americani si dispune de o serie de senzori, incluzand imagini termice si imagini optice 32X, precum si functii imbunatatite de securitate a datelor.

 

Potrivit comunicatului de stiri Parrot, ANAFI USA este o „drona puternic construita pentru a raspunde cerintelor primilor respondenti, pompierilor, echipelor de cautare si salvare, agentiilor de securitate si profesionistilor de inspectie. Dispunand de o prima gama de zoom 32x, video 4K HDR si capacitati de imagistica termica, ANAFI USA este ultraportabila, sigura si durabila."

 

Noul dispozitiv este mic, cu o greutate de 500 de grame. Are un timp de zbor de 32 de minute. De asemenea, poate fi lansata inainte de a astepta o blocare GPS prin satelit, ceea ce inseamna ca poate fi in aer la mai putin de 55 de secunde dupa ce a fost scoasa si desfacuta. Aceasta caracteristica ar putea veni la indemana in timpul misiunilor de urgenta, unde fiecare secunda conteaza cu adevarat.

 

32x optic; 4k vizual si termic 1280 x 720

Conform Parrot, camera foto optica 32X poate capta detalii pana la o rezolutie de un cm de la o distanta de 150 de metri. Este destul de clar, spune compania, pentru a citi o placa de inmatriculare de la distanta. Parrot spune ca acest zoom optic extins, in anumite situatii, poate contribui si la asigurarea sigurantei operatorului.

„Deci, practic - fie ca sunt un prim respondent, un ofiter de politie, un inspector de panouri solare - nu trebuie sa fiu deasupra focului, nu trebuie sa fiu chiar langa linia electrica de inalta tensiune pentru constientizare situationala ”, explica Chris Roberts, directorul de vanzari si marketing Parrot.

 

Ba mai mult, imaginile termice FLIR BOSON (rezolutie 320 X 256, inregistrate video la 1280 x 720, 9 fps) pot fi „amestecate” in partea de sus a videoclipului 4K RGB, permitand operatorului sa suprapuna datele de temperatura pe partea de sus a scenei vizuale. Acest tip de constientizare situationala poate fi foarte valoroasa atunci cand incercati sa indepartati oamenii de pericole, sa folositi mai eficient resurse, chiar si in timpul operatiunilor de cautare si salvare.


Una dintre principalele caracteristici de vanzare este criptarea cardului SD a unitatii. Folosind un algoritm AES-XTS cu o lungime cheie de 512 biti, toate imaginile si datele salvate pe cardul SD sunt criptate. Chiar daca drona s-ar prabusi si ar ajunge in mainile altcuiva - nu ar putea citi cardul.

 

Originilie Anafi USA

 

Deci cum a fost creat acest produs?

 

S-ar putea crede ca Parrot a identificat prima piata de respondenti ca fiind semnificativa - si acest lucru ar fi adevarat. Este cunoscut, de asemenea, faptul ca unii au sugerat ca produsele DJI nu sunt suficient de sigure pentru acest tip de activitate - desi auditurile externe au aratat in mod repetat ca riscurile de securitate sunt de fapt minime. Dar exista un alt factor in joc aici.

 

Parrot este una dintre companiile implicate in prezent in programul Short-Range Reconnaissance (SRR) al Departamentului Aparatii SUA. Ca parte a acesteia, compania a construit o drona pentru a indeplini cerintele departamentului apararii - care include securitatea riguroasa a datelor. Pe masura ce SRR a progresat, compania si-a dat seama ca era in procesul de fabricatie a unei drone pe care a considerat-o perfecta pentru primii respondenti si clientii din intreprindere, spune Parrot.

„Am construit acesta drona cu trei lucruri in minte”, spune Roberts de la Parrot: „Imagistica, securitate si rezistenta… Asa am venit cu componentele bune care alcatuiesc Anafi USA”.

 

Fara indoiala, Parrot a aflat, de asemenea, cu versiunea sa Anafi Thermal din 2019, ca exista o piata pentru utilizatorii de intreprinderi si primii respondenti care doresc o drona accesibila cu capacitati termice. Ca Anafi era mai mica si mai accesibila decat alte unitati termice de pe piata.

 

Totusi, aceasta unitate a facut un pas considerabil in fata. Cu zoomul optic de 32x, obiectivul cu unghi larg si senzorul FLIR BOSON, constientizarea situatiei poate fi obtinuta de la o distanta semnificativa. Dar este suficient oare un senzor de 21 de megapixeli, avand in vedere ca recent lansatul Mavic 2 Air este livrat la pachet cu 48 de megapixeli, iar tendinta este indiscutabila catre senzori cu rezolutie mai mare? Parrot spune ca este bine pentru scopul sau - mai ales avand in vedere toate caracteristicile ambalate in aceasta masina de 500 grame.

 

„Faptul ca acesta are o camera de 21 megapixeli fata de dimensiunea dronei”, spune Roberts, „este foarte versatil si eficient pentru a obtine ceea ce trebuie, fara a dubla greutatea dronei.”

 

Puternic, dar silentios

 

Timpul de zbor este de 32 de minute, iar bateria se incarca prin USB in doua ore. Propulsoarele au si mici crestaturi de-a lungul marginii - o caracteristica care ajuta la reducerea zgomotului creat de Anafi USA. Nivelul presiunii sonore (SPL) a fost masurat la 79 de decibeli cand drona se afla la 50 de centimetri de pamant.

Intervalul maxim de transmisie, folosind Parrot Skycontroller 3, este de 2,5 mile sau 4 km. In timp ce unii din sectorul intreprinderii (in special DJI) au intervale de transmisie mai lungi, Parrot spune ca dezvoltatorii lucreaza deja la aplicatii specializate pentru Anafi USA folosind kitul sau de dezvoltare software (SDK). In viitorul apropiat, sugereaza Roberts, vor exista aplicatii capabile sa asiste la decolarea Anafi SUA din vehicule in miscare - printre altele.


Securitatea Datelor


Una dintre cele mai mari caracteristici ale acestei drone este securitatea datelor. Acest lucru este, fara indoiala, pentru a linisti utilizatorii care ar putea fi preocupati de datele lor si posibilitatea ca aceasta ar putea ajunge in mainile altora.


Exista multe caracteristici pe acest front, inclusiv:

  • Conexiune sigura prin Wi-Fi WPA2
  • Firmware-ul semnat pentru a se asigura ca software-ul Anafi USA nu poate fi modificat in mod rau intentionat
  • Date de zbor anonime stocate pe servere europene sigure - copii locale pe cardul SD al dronei (care este criptat)
  • Conform cu Regulamentul general privind protectia datelor (GDPR). In mod implicit, nu se pot partaja date fara acordul explicit al utilizatorului


„Este foarte strict si in privinta vietii private, colectarea de date, stocarea datelor”, spune Chris Roberts de la Parrot.


Asta nu e tot


Exista o multime de alte functii de vanzare pe care Parrot crede ca le adauga propunerii de valoare a Anafi USA. Acestea includ un gimbal care se poate inclina de la -140 ° (dincolo de nadir) la + 110 ° (peste zenit). Aceasta permite senzorilor sa colecteze date atat de jos cat si deasupra pozitiei dronei. Aceasta va fi o caracteristica deosebit de utila pentru lucrari precum inspectia podurilor sau a altor infrastructuri de jos.


Alte caracteristici cheie pe care Parrot le ofera:


  • Stabilizare hibrida pe 3 axe (stabilizare mecanica pe 2 axe si stabilizare digitala pe 3 axe)
  • Mediile termice pot fi redate, editate si analizate fara a descarca
  • Lansare si aterizare manuala, utila in terenuri provocatoare
  • Protectia impotriva efectelor IP53; cinci impotriva solidelor si trei impotriva lichidelor.
  • Filme de inalta calitate chiar si atunci cand vantul atinge 15 m / sec (33 mph)


Pentru mai multe detalii puteti descarca intreaga specificatie si fisa de functii de aici.Cu un pret de vanzare de 7.000 USD, Anafi USA nu este o drona ieftina pentru dimensiunea sa. Dar de asemenea, nici nu are un pret la fel de mare ca si concurentii sai de marimi mai mari, multi dintre acestia devenind standarde in industrie.


Fata de vechea drona Anafi, care nu este fabricata in USA si cu o gama de camere mai putin interesante, este de peste 10 ori mai mare decat pretul de 699 USD. Acesti senzori sunt misto, dar avem un sentiment ca pretul dronei este si rezultatul titlului de "Made in America".


Se va vinde? Piata va decide. Dar este clar ca Parrot trimite un semnal aici, ca compania intra *in mod oficial* pe piata, pe un teritoriu care a fost in mare parte domeniul DJI.


Produsele DJI au fost dovedite in acest domeniu si sunt adesea prima alegere a numeroase departamente de politie, pompieri si cautare si salvare. Parrot se va confrunta cu o concurenta dura aici, dar se pare ca combinatia dintre pret, caracteristici si implementare rapida va gasi o nisa.


Produsul va deveni disponibil prin intermediul retelei de distribuitori Enterprise Parrot, in august.Mavic 2 rezista la vant puternic

Inregistrare video superba a unei balene albastre, capturata de o drona


👉 Magazin - Dronshop.ro 👈

Articole legate


Articole recomandate


Categorii


Etichete


DronshopDJI Oradea ARSDJI Oradea EnterpriseDJI Oradea Agricultura

K-Index

K-Index