Osmo Action sub apa

Osmo Action sub apa

Publicat de Larissa Popovici pe data de 06. 01. 2021., 10:47:47

  • Distribuie:

Osmo Action sub apa


Osmo Action sub apa. DJI Osmo Action a devenit un insotitor obisnuit pentru filmarea sub apa datorita performantelor sale, designului portabil si rezistenta la apa.


Stapaniti camera


Urmatoarele caracteristici a camerei Osmo Action sunt foarte utile atunci cand fotografiati sau filmati sub apa. Dupa ce va familiarizati cu aceste functii, veti putea crea imagini exceptionale cu usurinta.


Ecran Dual


Ecranul dual este caracteristica preferata a utilizatorilor. Puteti comuta rapid intre ecranul frontal si cel din spate. Este foarte util cand filmati si va poate ajuta sa surprindeti noi perspective si unghiuri cu usurinta.

Exista trei moduri de a comuta intre cele doua ecrane. Atingeti de doua ori ecranul din spate cu doua degete, apasati si mentineti apasat butonul QS sau utilizati functia de control vocal. Printre cele trei optiuni, butonul QS este utilizat cel mai des sub apa.


Video HDR


In conditii de lumini extreme, utilizati HDR Video pentru a captura lumini unice sau detalii subtile. Cu toate acestea, desi HDR Video accepta filmarea de video la 30fps la toate rezolutiile, stabilizarea RockSteady nu functioneaza in acest mod.


Diferite moduri de fotografiere/filmare


La scufundare, apasati butonul QS din partea laterala a camerei pentru a comuta rapid intre diferite moduri de fotografiere, cum ar fi Video, Photo, HDR Video si Slow Motion. Puteti seta si salva configuratii specifice ca mod personalizat si puteti utiliza din nou in viitor fara a fi necesar sa resetati.Pregatire si accesorii


Actualizati firmware-ul


Cu o seara inainte de filmare, conectati Osmo Action la DJI Mimo pentru a verifica daca versiunea de firmware este cea mai recenta. Noile versiuni oficiale sunt lansate din cand in cand pentru a imbunatati performanta. In cea mai recenta actualizare, de exemplu, a fost adaugat Hyperlapse. Actualizati firmware-ul la varianta cea mai recenta, astfel incat sa nu pierdeti nici o functie noua!


Baterie


Incarcati complet DJI Osmo Action, astfel incat sa puteti filma oricand doriti. Puteti, de asemenea, sa o incarcati cu o baterie externa. Inainte de a intra in apa, asigurati-va ca bateria este la locul lui, blocat in siguranta, altfel ar putea intra apa in compartimentul bateriei.


Waterproof Case


Osmo Action este rezistent la apa pana la adancimea de 11 metri. Daca faceti scufundari, recomandam Waterproof Case si insertii o folie anti-ceata pentru a fotografia/filma la adancimi de pana la 60 de metri. Inainte de utilizare, verificati daca partea din fata, partea din spate si interiorul capacului carcasei sunt curate.


Floating Handle


Osmo Action este mai greu cu Waterproof Case. Este o idee buna sa folositi un Floating Handle pentru a evita scufundarea Osmo Action-ului in mare.

Pentru a va usura filmarile subacvatice puteti sa folositi Extension Rodul pentru DJI Osmo Action.


Configurare


Cum se foloseste waterproof case Osmo Action


Inainte de a utiliza waterproof case DJI Osmo Action:

  • Asigurati-va ca obiectivul este curat inainte de a introduce Osmo Action in carcasa
  • Asigurati-va ca bateria este instalata corect si blocata la locul ei.
  • Dupa montarea camerei in carcasa impermeabila, introduceti o folie anti-ceata intre butonul de pornire si butonul de declansare / inregistrare al camerei
  • Dupa ce blocati capacul carcasei, reporniti camera si asigurati-va ca fiecare buton este complet functional inainte de scufundare.


Setarea camerei


Daca sunteti un profesionist cu planuri pentru post-procesare, va recomandam sa utilizati urmatoarele setari:

Setati inregistrarea la 4K / 60fps, activati RockSteady si selectati D-Cinelike. Aceasta setare asigura o inregistrare stabila de 4K pentru compozitie si libertate mai mare pentru clasificarea culorilor in post-procesare.

Pentru utilizatorii care editeaza doar pe telefoanele mobile:

Setati camera la 1080p / 24fps, activati RockSteady si setati modul de culoare pe Normal. Aceste setari asigura o calitate incredibila a imaginii de 1080p, care arata suficient de bine pe majoritatea platformelor online, mentinand un fisier suficient de mic.


Alte setari


  • Setati luminozitatea ecranului la cel mai inalt nivel
  • Dezactivati blocarea automata a ecranului
  • Setati white balance pe Underwater AWB
  • Porniti Grila


Ghid de fotografiere


Compozitia este o tehnica vitala atunci cand utilizati DJI Osmo Action, mai ales atunci cand sunteti sub apa, unde incadrarea unei imagini este aproape imposibila. Asadar, vom oferi cateva sugestii.


Pentru a inregistra un videoclip frumos sub apa, folosind lumina naturala, trebuie sa intelegeti mai intai specificatiile obiectivului. Osmo Action are un obiectiv cu unghi larg, cu un FOV de 145o si o deschidere de f / 2.8, ceea ce inseamna ca mai multe detalii pot fi surprinse la o raza relativ apropiata. Din aceasta cauza, nu este nevoie sa va faceti griji cu privire la incadrare sau compozitie, deoarece obiectivul va inregistra atat continut cat doriti.


Ideea de baza este sa stiti locatia, subiectul si compozitia inainte de a incepe sa filmati. Acest lucru este util in special atunci cand incercati sa surprindeti subiecti in miscare, de exemplu, scafandri. Va sugeram sa va scufundati in apa si sa planificati fotografia in avans. Cand sunteti gata, ghidati-va subiectul catre locatia planificata si incepeti sa fotografiati. Cand filmati un videoclip sub apa, capturati unghiuri mai largi, astfel incat lumina naturala care intra de la suprafata sa poata fi surprinsa, oferind materialului dvs. un sentiment mai mare de adancime.


Recomandari


Multe fotografii si videoclipuri filmate de scafandri sunt fie verzi, fie albastre, fara alte culori. Aceasta deoarece in apele mai adanci sub 10 m, lumina rosie este absorbita de mare. Fara rosu, imaginea va fi doar verde sau albastra. De aceea, utilizarea luminii este cea mai importanta tehnica pentru a capta un video sau o fotografie excelenta sub apa.


Incercati sa utilizati DJI Osmo Action cel putin pe 60 fps atunci cand inregistrati sub apa. Datorita unui mediu complex (curentii subacvatici vor avea un impact asupra materialului dvs. video), imaginea miscata poate aparea si atunci cand RockSteady este activat, iar filmarea la 30 de fps va face ca materialul sa nu se fie blurata. Cu toate acestea, la 60 fps sau mai mult, cum ar fi 1080p / 120fps si 1080p / 240fps, puteti crea, de asemenea, videoclipuri in slow motion in post-procesare, perfecte pentru a capta o balena sarind in aer.


La inregistrarea momentului in care cineva se arunca in mare, sugeram cu mare incredere sa folositi slow motion. In post-procesare, puteti, de asemenea, sa incetiniti viteza de redare pentru a crea un videoclip super cool.


Acestea sunt toate sfaturile pe care le putem oferi in legatura cu utilizarea Osmo Action la scufundare. Speram ca va vor fi de folos!


👉 Magazin - Dronshop.ro 👈


Articole legate


Articole recomandate


Categorii


Etichete


DronshopDJI Oradea ARSDJI Oradea EnterpriseDJI Oradea Agricultura

K-Index

K-Index