Osmo Action construit pentru actiune

Osmo Action construit pentru actiune

Publicat de Suranyi László pe data de 18. 01. 2021., 11:11:46

  • Distribuie:

In mai putin de patru ani, DJI a evoluat de la o companie de drone la un brand care ofera instrumente de zi cu zi pentru diferiti producatori de film din intreaga lume, inclusiv aventurieri, companii si chiar familii.


In 2015, au anuntat lansarea lui Osmo, introducand designul unic pe care il pastreaza pe piata de gimbal-uri handheld pana in prezent. In 2016, au venit cu Osmo Mobile, un produs care a ajutat consumatorii sa inteleaga mai bine tehnologia gimbal. Dar anul trecut, au reusit sa miniaturizeze acest concept cu Osmo Pocket.


Cea mai recenta camera, Osmo Action este o camera de actiune de la DJI. Urmeaza un interviu cu Keita Kato, designerul japonez al lui Osmo Action, pentru a afla mai multe despre acest produs.


I: Puteti sa va prezentati pe scurt?


M-am alaturat la DJI in 2017 ca designer industrial. Inainte de DJI am lucrat la o companie japoneza de top, dezvoltand camere DSLR si full-frame.


Ca designer industrial, trebuie sa ma asigur ca livram un produs care este util si usor de utilizat in multe scenarii diferite. Acest lucru necesita o cantitate imensa de munca si timp. Produsul trebuie sa fie cu adevarat pregatit pentru consumator atunci cand il prezentam publicului. De la inceputul procesului de proiectare, trebuie sa luam in considerare utilizarea produselor, integrarea cu accesorii si fiecare aspect esential care se transforma intr-un produs fiabil.


Atentia la detalii a fost o necesitate in abordarea proiectului Osmo Action. Am vrut sa ne asiguram ca acest mic dispozitiv nu vine cu compromise pe partea tehnologica.


I: Cand ati proiectat Osmo Action, care au fost cele mai importante criterii?


Am vrut sa gasesc combinatia potrivita a functionalitatii si a experientei utilizatorului. Pentru mine, acest act de echilibrare face ca dezvoltarea unui nou produs sa fie incredibil de provocatoare, dar foarte interesanta.


Intotdeauna incep prin a privi experienta utilizatorului. De exemplu, cand am decis sa cream doua ecrane, a fost o idee grozava, dar acesta a fost doar inceputul unui concept. Ca designer, trebuia sa furnizez un afisaj frontal a carui plasare si caracteristici asigura cea mai buna experienta a utilizatorului. Este ecranul suficient de mare? Este usor accesibil? Cum vrem ca oamenii sa il foloseasca? Cum putem trece usor intre ecranul din spate si cel din fata? Fara o camera de actiune cu ecran in fata deja existenta, trebuia sa ne imaginam o gama larga de scenarii.


De asemenea, a trebuit sa iesim si sa testam diferitele functionalitati. Testarea intr-un laborator sau birou nu va oferi experienta reala a utilizatorului. Avem echipe de testare care ofera feedback exact; cu aceste informatii, putem sa ajustam si sa verificam modul in care diferite prototipuri reactioneaza la diferite teste.


I: Care a fost publicul tinta cand ati proiectat DJI Osmo Action?


Pentru mine, era clar ca aceasta camera ar fi utilizata de o varietate de oameni din diferite domenii ale vietii. Nu toata lumea urma sa foloseasca produsul pentru sporturi extreme. Unii oameni ar dori un produs care sa se potriveasca stilului lor de viata; de exemplu, l-as folosi pentru a inregistra video in timp ce merg pe motocicleta. Altii ar folosi Osmo Action la scufundari sau o vacanta pe un vas de croaziera. De asemenea, am incercat sa definim mediile utilizatorilor; a trebuit sa ne gandim nu doar la hobby-uri, ci si la un stil de viata general, care ne ofera indicii valoroase despre unde si cum ar fi de fapt folosita aceasta camera.


Prin definirea acestor personaje diferite, am incercat sa intelegem cum vor folosi produsul in fiecare din scenariile lor, formand produsul pentru ei. Fiecare persoana ar putea avea apoi o lista specifica de criterii care sa corespunda activitatii si stilului lor de viata unic.


De aici, ne-am propus sa combinam toate aceste criterii cu directia generala a produsului; aceasta include stilul, aspectul si functionalitatile. Un exemplu este butonul QS, care este un buton conceput pentru a schimba modurile de fotografiere fara ca utilizatorul sa fie nevoit sa caute prin meniu. Ne-am gandit la parinti care au deja multe lucruri de facut in timp ce incearca sa surprinda momente pretioase cu copiii lor. Ne-am gandit la un snowboarderii care, de obicei, ar trebui sa-si scoata manusile pentru a schimba intre clipurile normale si cele slow-motion. Vrem ca utilizatorii sa se concentreze numai pe actiunile si momentele lor.


I: Vorbind despre ecranele duale, cum a ajuns DJI la ideea unui ecran frontal? A fost de la bun inceput sau a fost din cauza unui sondaj?


Ideea a aparut in timpul dezvoltarii produsului.


Conceptul este in concordanta cu ceea ce multi oameni fac in timpul liber – impartasesc pasiunea lor. De multe ori inregistrez calatoria mea cu bicicleta. A nu fi capabil sa vad modul in care ma incadreaza in cadru a fost de multe ori factorul cel mai consumator de timp in setarea aparatului. In timpul intalnirilor, am aflat ca multi dintre colegii mei au simtit si ei acest lucru atunci cand au folosit camerele lor. Ne-am confruntat cu o nevoie, iar ecranul frontal al lui Osmo Action a devenit solutia.


I: Care a fost cea mai dificila parte a proiectarii lui DJI Osmo Action?


Cel mai dificil aspect a fost acela de a se potrivi tuturor asteptarilor – un design simplu, element, rezistent la apa, un ecran frontal – intr-un produs de aceasta dimensiune.


Atunci cand se proiectateaza un produs inchis, trebuie luat in considerare constrangeri suplimentare, cum ar fi disiparea caldurii. In acest caz, prin castigarea beneficiului unui aparat foto rezistent la apa, am pierdut capacitatea de a o raci eficient.


Caldura excesiva nu este niciodata buna pentru electronice, deci solutia noastra a fost sistemul heat sink. Randul de aripioare metalice mici sub eticheta OSMO ACTION este de fapt acolo pentru a creste suprafata de schimb. Acest lucru face posibila extragerea si eliminarea caldurii din interiorul dispozitivului.


I: Osmo Action este primul produs rezistent la apa al DJI. Au existat dificultati in timpul etapei de dezvoltare?


Proiectarea unui produs rezistent la apa este mai complexa decat pare. In plus fata de disiparea caldurii, trebuie sa va asigurati ca materialele pe care le utilizati rezista la presiunea din apa si din aer. De asemenea, produsul trebuie sa fie pe deplin operational in ambele medii si nu va suferi schimbari intre ele.Pentru noi, a fost o noua provocare, deoarece nu am produs niciodata un produs complet rezistent la apa pentru linia de consum.


Blocarea bateriei este un exemplu de modul in care am acordat atentie detaliilor. Am adaugat un marcaj portocaliu la ambele capete ale incuietorii bateriei, astfel incat oamenii sa poata verifica rapid daca bateria este instalata corect, blocata si, prin urmare, rezistenta la apa. Detaliile mici, cum ar fi acestea, contribuie la obtinerea rezultatului dorit.


Robustetea este ceea ce defineste Osmo Action. Care sunt cateva exemple de eforturi de design pentru a maximiza robustetea lui Osmo Pocket?

Pe langa la rezistenta la apa, am proiectat DJI Osmo Action pentru a fi rezistent la socuri. Designul original a fost realizat 100% personalizat, pentru a se potrivi cu aceste criterii cheie de proiectare. De exemplu, daca va uitati la margini, veti observa ca sunt rotunjite, ceea ce se datoreaza faptului ca acestea sunt intarite in interior. Am adaugat caracteristici ca acestea, astfel incat utilizatorii sa se poata concentra asupra filmarii.


Calitatea construirii asigura o protectie mult mai puternica atat impotriva presiunii, cat si a impactului. Folosim un material similar cu fibra de sticla, folosita la camere DSLR. Acest lucru ne-a dat un produs usor si totusi puternic pentru orice situatie.


O alta parte care trebuie luata in considerare este textura externa. Alegerea materialului este, de asemenea, un punct cheie, deoarece afecteaza aderenta si va avea un impact semnificativ asupra utilizarii. Inca o data, experienta utilizatorului joaca un rol esential aici, deoarece suprafata multi-texturata a lui Osmo Action permite o experienta tactila si face ca butoanele sa poata fi gasite si fara a privi la camera.


Osmo Action este culminarea nu numai a designului inteligent, ci si a spiritului hotarat de rezolvare a problemelor. Atentia deosebita a lui Kato la detalii si luarea in considerare a experientei fiecarui utilizator a transformat o colectie de planuri modeste in camera de actiune dura, inteligenta si usor de utilizat, care surprinde momentele cu o simpla apasare de buton.


👉 Magazin - Dronshop.ro 👈


Drona Profesionala

DJI Romania


Facebook: Dronshop.ro - DJI Romania - Autel Romania

Articole legate


Articole recomandate


Categorii


Etichete


DronshopDJI Oradea ARSDJI Oradea EnterpriseDJI Oradea Agricultura

K-Index

K-Index