Olympus lucreaza la o noua drona, conform brevetului

Olympus lucreaza la o noua drona, conform brevetului

Publicat de pe data de 27. 09. 2021., 11:39:18

  • Distribuie:

Producatorul de camere si lentile Olympus pare sa experimenteze cu tehnologia dronelor, potrivit unui nou brevet descoperit saptamana aceasta. Drona, conform brevetului, se spune ca este echipata cu „un obiectiv de inalta performanta cu functie de zoom, functie de autofocus.”


Noul brevet de la Olympus a fost descoperit ieri de 43rumors. Brevetul ne arata primele desene ale dronei, controlerului si cateva lentile care ar putea fi folosite.


Din brevet, se pare ca Olympus doreste sa abordeze problema principala pe care o au majoritatea dronelor de consum la momentul actual, camerele mici incorporate. In timp ce multe dintre aceste camere „mici” au o calitate excelenta, Olympus doreste sa implementeze o camera de inalta performanta, care poate fi echipata cu obiective cu zoom puternic si functionalitate automata


Brevetul ne arata, de asemenea, cateva controlere care ar putea fi folosite cu drona. Primul aspect pare a fi un sistem de joystick simplu care va permite sa controlati zborul dronei. Cel de-al doilea controller pare sa fie mai mult o tableta cu o vedere in direct a ceea ce drona poate vedea impreuna cu comenzile camerei si telemetrie pe ecran. Desenele finale ale brevetului par a fi machete interne ale lentilelor pe care Olympus le utilizeaza probabil pe platforma sa de drone.


Rezumatul complet al brevetului poate fi gasit mai jos:


In ultimii ani, a fost comercializata o aeronava fara pilot, precum o drona, care zboara intr-o maniera de comanda de la distanta sau autonoma. De exemplu, o aeronava fara echipaj relativ mica poate fi utilizata datorita avantajul pe care il prezinta aceasta caracteristica, cum ar fii siguranta si eficienta de a dobandii informatii intr-o zona periculoasa, greu de accesat pentru o aeronava cu echipaj, un loc de accident sau o zona de dezastru in care observatia la altitudine relativ redusa este necesara. O camera este construita in drona sau similara pentru a atinge obiectul.
Cu toate acestea, un aparat relativ lent sau dispozitiv de prelevare de imagini este adesea utilizat in camera incorporata, iar o imagine preluata cu o calitate a imaginii suficient de satisfacatoare nu poate fi obtinuta. Prin urmare, un dispozitiv de fotografiere cu functionalitate ridicata si performante ridicate poate fi adoptat si atasat la aeronava fara pilot. In special, o camera care poate fi echipata cu un obiectiv de inalta performanta avand functie de zoom, functie de autofocus pot fii adoptate pentru a obtine cu usurinta imagini cu o calitate a imaginii dorita de utilizator.
Retineti ca un sistem gimbal care poate sustine cu exactitate un dispozitiv de fotografiere pe un corp in miscare, cum ar fi o aeronava, este dezvaluit in US Patent Application Publication Nr. 2016/0014307.


DJI ar putea folosi magneti pentru a ateriza drone pe statiile de andocare

DJI lucreaza la un nou design pliabil pentru urmatoarea drona


Magazin - Dronshop.roArticole legate


Articole recomandate


Categorii


Etichete


DronshopDJI Oradea ARSDJI Oradea EnterpriseDJI Oradea Agricultura

K-Index

K-Index