Oamenii de stiinta recurg la drone pentru curatarea raurilor poluate de plastic

Oamenii de stiinta recurg la drone pentru curatarea raurilor poluate de plastic

Publicat de pe data de 04. 06. 2020., 09:28:22

  • Distribuie:

Raul Mekong curge prin sase tari din Asia, contribuind semnificativ la plasticul din oceane. Dronele sunt folosite pentru a fotografia plasticul gasit in rau, atribuindu-le o ethicheta geografica care ofera oamenilor de stiinta date referitoarel la hotspoturile contaminate cu plastic.


O mare parte a plasticului care provine din raul Mekong ajunge pe tarmurile Australiene si cauzeaza pericole pentru viata salbatica din zona. Oamenii de stiinta apeleaza acum la tehnologie, in special la drone, pentru a remedia situatia si pentru a reduce plasticul care se revarsa in ocean.


Cum Functioneaza


Dronele DJI Phantom 4 captureaza mii de imagini ale raului si identifica poluarea cu plastic care pluteste la suprafata. Materialele plastice identificate sunt apoi etichetate geografic si adaugate in baza de date care tine evidenta tuturor bucatilor de gunoi gasite in rau.

Un algoritm este apoi alimentat cu toate datele colectate pentru a crea o harta hotspot a poluarii pe parcurs. Acest lucru permite oamenilor de stiinta sa inteleaga mai bine unde se acumuleaza poluarea si de ce acumularea are loc in zonele respective, pentru a indeparta deseurile inainte ca aceastea sa ajunga in ocean.


Dronele sunt capabile sa colecteze suficiente date in aproximativ un an, comparativ cu manualele curente de sondaj care pot dura de la 5 la 10 ani pentru a acumula aceeasi cantitate de date si acelasi nivel de precizie.

Desi dronele sunt capabile de a detecta o mare parte a plasticului care pluteste la suprafata, multe microplastice nu pot fi identificate de la inaltime. Oamenii de stiinta folosesc Albatross, un dispozitiv creat de Japonezi, care este folosit pentru a captura aceste microplastice. Dispozitivul le permite acestora sa studieze cantitatea de microplastice care ajunge in ape.

Ce parere aveti despre folosirea dronelor in lupta impotriva poluarii plastice a oceanelor?Articole legate


Articole recomandate


Categorii


Etichete


DronshopDJI Oradea ARSDJI Oradea EnterpriseDJI Oradea Agricultura

K-Index

K-Index