O mostra din caracteristica de scanare 3D Skydio

O mostra din caracteristica de scanare 3D Skydio

Publicat de pe data de 10. 01. 2021., 12:50:24

  • Distribuie:

Probabil ati auzit despre noua caracteristica Skydio, Skydio 2, care va scana in mod autonom o structura in trei dimensiuni. Obtinem acum o imagine mai clara a acestei functii si este destul de spectaculoasa.

 

Cand Skydio a lansat recent seria dronelor Skydio X2 pentru fortele militare si pentru primii respondenti, s-a vorbit in curand despre o alta caracteristica software: o caracteristica de scanare 3D. Aceasta este o functie destul de solicitata in ultimul timp de drone (sau cel putin softwareul lor), mai ales cand vine vorba de intreprindere / utilizare industriala. Modelarea in 3D ofera date cu adevarat utile, care pot fi utilizate pentru calcule, cum ar fi, de exemplu, volumul unui morman urias de sare rutiera sau progresul unei mine.

 

Abilitatea droneilor de a strange date din lumea din jurul lor in moduri niciodata imaginabile anterior este una dintre cele mai convingatoare caracteristici ale acestora. Si nu uitati: „Date” inseamna diferite lucruri pentru diferiti senzori. Camerele FLIR aduna date termice si s-au dovedit un instrument indispensabil echipajelor de pompieri, politiei, inspectorilor de constructii, chiar echipelor de cautare si salvare. Senzorii multispectrali produc date care spun povestea sanatatii culturilor.

 

Chiar si o camera obisnuita este un senzor, iar o fotografie reprezinta datele. Sute de fotografii, cusute impreuna pentru a forma un model 3D, sunt date bogate. Acesta este motivul pentru care exista o serie de aplicatii populare, platite, disponibile pentru drone, care vor ajuta chiar si o drona comerciala de baza pentru a capta modele 3D. Pur si simplu introduceti un perimetru pentru zona pe care trebuie sa o scanati si rezolutia necesara. Porniti programul si drona va zbura traseul, oprindu-se in punctele prestabilite pentru a face fotografii. Sute (si sute) de fotografii, fiecare care arata vederea de sus, dar dintr-o perspectiva usor diferita de imaginea ulterioara, sunt apoi procesate in cloud pentru a returna un model 3D.

 

Scanarea Skydio

Toate aceste lucruri dezvaluie de ce o caracteristica de scanare 3D este semnificativa - si chiar mai semnificativa atunci cand software-ul vine de la acelasi producator ca drona. Skydio are o reputatie excelenta in ceea ce priveste AI si urmarirea intuitiva spooky, deci abilitatea dronei de a putea indeplini aceasta sarcina cu usurinta este destul de tentanta. Chiar asteptam sa vedem mai multe despre aceasta caracteristica. Si website-ul Skydio sugereaza o propozitie valoria intreprinderilor sau un utilizatorilor industriali.

 

Produsele Skydio imbunatatesc acum procesul de inspectie. Nu mai e nevoie de un pilot pentru a obtine datele de care aveti nevoie. Zboara in apropierea structurilor si captureaza automat datele.

 

Si acesta este si ideea. Daca automatizarea - si mai precis, automatizarea imbunatatita de AI - poate simplifica sarcina de a capta date fara „aprehensiune” care este indusa de anumite metode, de ce nu? In mod clar, acesta este un motiv principal pentru care Skydio a urmarit nu doar software-ul de scanare, ci si Dock-ul Skydio, o statie de incarcare pe care Skydio poate decola si ateriza in mod autonom intre misiuni. Cu o configuratie de acest fel, aspectul de colectare a datelor dintr-o misiune de rutina ar putea fi complet automatizat. Skydio ar putea zbura misiunea in fiecare zi, la doua zile, saptamanal - fara nicio implicatie umana.

 

In plus, ar putea sa zboare misiuni complexe, precum:Postarea Linkedin

Aceasta postare de pe LinkedIn s-a intamplat sa ne atraga atentia. Era de la Tom Moss, COO-ul Skydio:

 

Astazi este o zi uriasa pentru #skydio, deoarece anuntam o crestere de 100 de milioane de dolari a seriei C, vehicule noi si noi verticale. Totusi, pentru mine, acest videoclip este cel mai uimitor lucru pe care l-am impartasit astazi ... Reprezinta o privire absoluta supra viitorului si transformarea pe care suntem pregatiti sa o dezlantuim. Nu puteam fi mai mandru sa lucrez cu o echipa atat de grozava.Skydio are o viziune

Mai multe despre asta mai tarziu, dar Skydio a aparut rapid ca o forta de luat in calcul la scara globala. Acest concept de utilizare AI pentru a automatiza lucrari extrem de complexe (cum ar fi captarea de imagini dintr-o structura complexa) este impresionant.

 

Si cand cuplezi aceasta caracteristica cu alte caracteristici avantajoase precum un doc de incarcare care permite sarcini repetabile programate?

Ei bine...cuvintele nu isi mai au locul. Asteapta si vei vedea.Atentie DJI si Zhiyun: Manfrotto intra pe piata stabilizatorului gimbal

Un brevet DJI dezvalui ceea ce pare a fi noul model Mavic 3


Facebook:SkyDio


👉 Magazin - Dronshop.ro 👈Articole legate


Articole recomandate


Categorii


Etichete


DronshopDJI Oradea ARSDJI Oradea EnterpriseDJI Oradea Agricultura

K-Index

K-Index