O mica cearta pe Twitter intre SkyDio si DJI

O mica cearta pe Twitter intre SkyDio si DJI

Publicat de pe data de 10. 01. 2021., 12:59:04

  • Distribuie:

Asistam incet la o schimbare de peisaj cand vine vorba de companiile de drone. Weekendul trecut, acest lucru a fost ilustrat in mod clar prin cateva schimburi de replici pe Twitter.

Inainte, cmpaniile de drone erau axate pe produsele propria si incercau sa nu faca comentarii despre concurenta. Chiar si cand GoPro a avut dezastrul cu Karma, concurentii nu au profitat public de nenorocire. (Atentie, DJI a lansat Mavic Pro la aproximativ o luna dupa lansarea GoPro, iar Mavic Pro, pliabil si incarcat de caracteristici era in mod clar un produs superior – chiar inainte ca dronele Karma sa inceapa sa cada din cer din cauza unui defect de fabricatie.)

Ideea este ca parea sa fie un fel de acord nerostit conform caruia companiile de drone nu vor ataca produsele din competitie. Cu toate acestea, in ultimele luni, am vazut ca lucrurile incep sa ia o intorsatura.

Radacinile acestui lucru sunt duble. Primul, si cel mai evident lucru este ca DJI este cea mai mare companie de drone din lume. Are peste 14.000 de angajati si produce o varietate mai ampla de produse decat oricine din concurenta. Si, in cele din urma, a fost responsabil pentru aproximativ 70% din vanzarile globale de drone. (Aceasta cifra se bazeaza pe sondaje realizate de consumatori si furnizori de servicii.)


Schimbarea

Ani de zile, DJI a fost total inatacabil. Avea cea mai buna tehnologie la cel mai bun pret – si pur si simplu nu puteai sa te contrazici. De asemenea, avea un produs pentru aproape orice nisa de pe piata, cu exceptia dronelor de curse FPV. De curand, a iesit la iveala o crapatura controversata a armurii DJI.

Problema se refera la securitatea datelor si daca unele date identificabile ar putea ajunge la servere sau aplicatii terte. Problema a ajuns in fruntea Departamentului de interne al SUA, care a interzis efectiv toate dronele fabricate in China sau cu componente din China.


O situatie fara castig

Acuzatiile au pus compania intr-o situatie neplacuta. Dintr-o data, a trebuit sa-si apere produsul – ceva ce nu a trebuit niciodata pana atunci sa faca. Compania a publicat raport dupa raport care constatau faptul ca produsele DJI sunt sigure. (In plus, avea deja editia DJI Government pentru unele produse, care a fost create special pentru a satisfice problemele de confidentialitate si securitate ale guvernului si ale anumitor companii.)

Produsele DJI au fost supuse unei serii de teste. Unele dintre acestea au fost initiate de DJI, iar altele au fost platite (sau asa se pare) de catre concurentii DJI. Asta ar trebui sa resolve lucrurile, nu? Din nefericire nu.

Asa cum v-ati putea astepta, cercetarile platite de parti necunoscute (dar probabil de concurenti) au pus DJI intr-o lumina mult mai ingrijoratoare. Povesti de genul acesta au fost repetate la scara larga. Raspunsul DJI a fost citat, desigur, dar a fost de asteptat faptul ca aceaste negari nu vor avea aceeasi vizualizare ca si acuzatia initiala. Mai mult, DJI este pus in situatia de a fi nevoit sa respinga in permanenta acuzatiile, pe care unii oameni le vor interpreta ca indicand ca exista o problema.


Primele “pietre aruncate” …

In iunie, Parrot se pregatea sa anunte un nou produs – ceea ce a fost dezvaluit in cele din urma ca fiind ANAFI SUA. In primele sale campanii, a atacat cu un continut anti-chinez si anti-DJI.
“Fabricat in SUA”

De asemenea, am inceput sa vedem un accent sporit asupra dronelor Made in USA. Chiar si Autel – care este o companie chineza – a afirmat ca ansamblul final al noii sale drone de intreprindere a fost “Fabricat in SUA”.

Desigur, Skydio este fabricat in SUA. Si acea companie si-a subliniat mostenirea americana, precum si securitatea propriului sistem. Acesta a fost in special cazul cand a anuntat Skydio X2.


Context

Cearta a inceput cu un tweet de la Brendan Schulman, vicepresedintele politicii si partii juridice a DJI. Schulman a postat o lista cu cei care au examinat software-ul DJI pentru probleme de securitate a datelor. 


Urmatoarea zi, a urmat raspunsul sefului integrarii in siguranta publica de la Skydio:
Apoi, Schulman a raspuns..Apoi, CMO-ul Skydio:Inapoi la Brendan:
In cele din urma, Romeo Durscher de la DJI si-a exprimat dezamagirea:Facebook:SkyDio Romania

Facebook: Autel Romania

Facebook: DJI Romania


👉 Magazin - Dronshop.ro 👈


Articole legate


Articole recomandate


Categorii


Etichete


DronshopDJI Oradea ARSDJI Oradea EnterpriseDJI Oradea Agricultura

K-Index

K-Index