Noul Mavic 2 Enterprise Advanced, lansat de DJI

Noul Mavic 2 Enterprise Advanced, lansat de DJI

Publicat de Sziki Alexandra pe data de 06. 01. 2021., 20:37:31

  • Distribuie:

Noul Mavic 2 Enterprise Advanced se alatura seriei de drone DJI Enterprise. M2EA are o noua camera cu Zoom 32x, un senzor termic produs de DJI si un modul RTK, cu o precizie centimetrica.

Originala Mavic 2 Enterprise – drona foarte apreciata de primii respondenti – a fost lansata cu putin peste 2 ani in urma. M2E a introdus designul modular, suportand adaugarea de elemente suplimentare precum lumini, un difuzor si alte sarcini utile, in functie de misiune. Acum, DJI lanseaza succesorul acesteia, noul Mavic 2 Enterprise Advanced; avand si mai multe functii care vizeaza sectorul Enterprise.

 

Sa aruncam o privire:Cea mai evidenta diferenta (fata de predecesorul sau), este constituita de noile camere – optica si termala.

 

Noul Mavic 2 Enterprise Advanced – camere noi

Aspectul? Cu adevarat impresionant! In partea de sus, putem vedea noua camera cu zoom digital 32x, proiectata de DJI. Camera de 48 de megapixeli are un senzor CMOS de ½” – ar putea fi acelasi senzor folosit in cazul excelentei drone, Mavic Air 2. Adevarata surpriza este noul senzor termic al DJI, construit chiar de catre acestia.Noua camera termala are 640 x 512 pixeli. Rezolutia este suficienta pentru a permite un zoom termic impresionant, de 16x. Acuratetea senzorului termic este de ± 2°C. Aceasta combinatie intre optic si termic – care permite pilotului sa aleaga intre fluxuri vizuale, termale sau cu vizualizare divizata – este una dintre valorile cheie ale noului produs; conform DJI:

“Ne-am dat seama ca, in randul clientilor nostri Enterprise, M2E era folosit adesea pentru inspectii industriale; unde o precizie mai buna si rezolutii mai mari pentru senzorii termici si vizuali erau caracteristici esentiale. Datorita noilor actualizari, noul Mavic 2 Enterprise Advanced devine drona ideala si instrumental indispensabil pentru aceste tipuri de inspectii complexe. Profesionistii in inspectie vor putea identifica defectele si anomaliile in detalii optimizate; pot efectua operatiuni noi si de mentenanta mai eficient. In cele din urma, mentionam ca primii respondenti si pompierii vor putea localiza rapid victimele, identifica usor punctele fierbinti si examina riscurile de incendiu pentru a elabora planuri de salvare directionate; pastrand in acelasi timp personalul in singuranta.”

  • Christina Zhang, director senior de strategie corporativa si comunicare la DJI


 

Modulul RTK – Precizie la nivel centimetric cu noul Mavic 2 Enterprise Advanced

GPS-ul este maim ult decat suficient pentru pilotii de agrement si, uneori, pentru aplicatiile Enterprise. Exista, insa, mai multe situatii in care utilizatorii au nevoie de un nivel mai ridicat de acuratete. Topografia, spre exemplu, nu poate accepta o marja de eroare de un metru. Astfel, DJI va pune la dispozitie optiunea de montare a unui modul RTK pentru aplicatiile care necesita un nivel extrem de ridicat de precizie. Ca si in cazul dronei Phantom 4 RTK, modulul este pozitionat in partea superioara a dronei.


 

Controller nou, cu ecran cu luminozitate ridicata integrat

Mavic 2 Enterprise Advanced vine cu DJI Smart Controller. Acesta dispune de un ecran de 5.5”, cu o luminozitate aproximativ dubla fata de un smartphone normal, suficient pentru a fi vizibil si in lumina puternica. Avand acest controller inseamna, de asemenea, un timp de configurare mai rapid in caz de urgenta. Dispunand de OcuSync 2.0, Smart Controller poate comunica cu drona pana la 10km distanta.

 


Securitate cu noul Mavic 2 Enterprise Advanced

DJI face mari eforturi in ceea ce priveste securitatea, stiind ca multi dintre potentialii clienti ai acestei drone vor sa beneficieze de un nivel de confidentialitate extrem de ridicat. Fie ca sunt fotografii, videoclipuri, jurnale de zbor sau alte date, DJI afirma:

“Atunci cand este operat cu aplicatia DJI Pilot, M2EA prezinta modul de date locale ca una dintre (multele) modalitati de a va proteja datele. Cand este activat, modul de date locale va opri aplicatia DJI din a trimite sau a primi orice date pe sau de pe internet. Astfel, este oferita o garantie suplimentara a securitatii pentru operatorii de zboruri care implica infrastructura critica, proiecte guvernamentale sau alte misiuni sensibile. Legatura radio dintre aeronava si telecomanda are o criptare robusta AES-256. Mavic 2 Enterprise Advanced incorporeaza 24GB de stocare a datelor la bord, cu protectie prin parola. Cand protectia prin parola este activate, utilizatorii sunt obligati sa introduca parola la fiecare activare; conecteaza telecomanda cu drona si acceseaza stocarea de la bordul dronei, oferindu-le o utilizare complete, exclusiva si securitate sporita.”

  • Comunicat de presa, DJI

 

DJI Airsense

Sistemul este echipat pentru a primi semnale ADS-B de la aeronave cu pilot la bord, oferind pilotului de drona o constientizare situationala excelenta a altor aeronave din spatiul aerian. De asemenea, ofera evitarea obstacolelor in sase directii. Drona are baterii cu autoincalzire, ceea ce inseamna ca poate functiona la temperature de pana la -10°C. Modul discret permite operatorului sa opreasca luminile de navigatie.


 

Alte caracteristici:

  • Un reflector de 2400 lumeni
  • Un difuzor care poate reda clipuri preinregistrate la un volum de pana la 100 decibeli
  • Un semnalizator luminos intermitent, vizibil de la 4.8km
  • Timp maxim de zbor in conditii optime de 31 de minute, cu o viteza maxima de 72km/h.

 

👉 Magazin - Dronshop.ro 👈


Articole legate


Articole recomandate


Categorii


Etichete


DronshopDJI Oradea ARSDJI Oradea EnterpriseDJI Oradea Agricultura

K-Index

K-Index