Noul DJI Ronin 4D imprumuta mai multe inovatii din domeniul dronelor

Noul DJI Ronin 4D imprumuta mai multe inovatii din domeniul dronelor

Publicat de Sziki Alexandra pe data de 21. 10. 2021., 11:34:39

  • Distribuie:

Ronin 4D, sistemul de cinematografie lansat ieri de DJI, s-ar putea sa fi fost conceput pentru a oferi realizatorilor de filme o experienta extraordinara de tehnologie imagistica, dar exista mai multe inovatii pe care camera de cinema le imprumuta din experinta DJI cu dronele.

Tehnologia de stabilizare a camerei DJI, care s-a dezvoltat intr-o linie independenta robusta in ultimii ani, a debutat ca o extensie a tehnologiei sale cu drone. Primul gimbal a fost creat de DJI ca sa obtina imagini stabile de la o drona aeropurtata – mai intai, ca platforma pentru a monta o camera GoPro si apoi cu propriile camere integrate. 

Noua camera de cinema a DJI vine cu o axa Z activa pentru a elimina tremuratul vertical al camerei. Aceasta inseamna ca puteti trage cadre, in timp ce mergeti, alergati sau va deplasati dinamic, fara a fi nevoie sa practicati ritmul sau sa va bazati pe echipamente externe. Aceasta fluiditate remarcabila vine datorita unui nou algoritm care proceseaza intrarile dintr-un set de senzori ToF descendeti (timp de zbor), senzori dual-vizuali inainte si in jos, IMU incorporate si barometru.

Transmisia video O3 Pro a lui Ronin 4D provine de la imbatabila tehnologie de comunicare a dronelor DJI, OcuSync 3.0.Transmitatorul video 4D al camerei cinematografice transmite un flux de 1080p/60fps catre monitoarele la distanta cu o raza de transmisie de pana la aproape 6 km. De asemenea, include criptare AES pe 256 de biti care protejeaza fluxul video. In plus, pe langa 2.4GHz si 5.8GHz, O3 Pro accepta si banda de frecventa DFS, care ajuta la imbunatatirea stabilitatii si performantelor anti-interfente chiar si in medii aglomerate de semnal si locatii care prezinta structuri arhitecturale complexe.

Desi DJI nu specifica producatorul aparatului LiDAR Range Finder al camerei sale cinematografice, este demn de remarcat faptul ca are o filiala numita Livox care construieste unitati LiDAR pentru dronele sale. Sarcina utila Zenmuse L1 de la DJI pentru drone comerciale integreaza, de asemenea, cu modul Livox LiDAR.

Camera de cinema foloseste functia “ActiveTrack Pro” pentru a urmari subiectii, care este o varianta a tehnologiei de urmarire Al vazuta pentru prima data in drona DJI Phantom 4.

La fel ca si drona DJI Inspire 2 si sistemul de stabilizare Ronin 2, noul Ronin 4D foloseste bateria inteligenta TB50, care nu numai ca ofera un timp de fotografiere de invidiat de 2.5 ore, dar vine cu o tehnologie de incalzire automata pentru a functiona in conditii meteorologice extreme.Paul Pan, director senior de linie de produse DJI, rezuma: “DJI Ronin 4D se bazeaza pe expertiza noastra in inovatii cinematografice atat aeriene, cat si la sol, pentru a permite urmatoarei generatii de creatori de continut profesionisti sa ne uimeasca si sa ne inspire.”

Articole legate


Articole recomandate


Categorii


Etichete


DronshopDJI Oradea ARSDJI Oradea EnterpriseDJI Oradea Agricultura

K-Index

K-Index