Ne putem astepta la un DJI Phantom 5? Nu prea credem

Ne putem astepta la un DJI Phantom 5? Nu prea credem

Publicat de pe data de 14. 01. 2021., 13:14:08

  • Distribuie:

O imagine distribuita pe Twitter ca raspuns la un tweet despre DJI Mavic 3 arata ceea ce ar putea fi grafica pentru lansarea Phantom 5. Nu suntem siguri ca imaginea este reala – avem indoieli privind lansarea Phantom 5.

Tweet-ul

Un leaker cunoscut pe Twitter, OsitaLV a scris pe Twitter despre Mavic 3 Pro, care are, posibil, un senzor de 1 inch si lentile interschimbabile, lucruri pe care un numar mare de clienti au mizat in legatura cu ce o sa aiba noul Phantom 5. Acest lucru are sens. DJI isi transforma linia Mavic in drone pentru prosumatori, inainte de a pasi pe teritoriul Inspire. O drona pliabila cu senzor de 1 inch si lentile detasabile ar fi o combinatie uimitoare de putere si portabilitate.

Sa ne uitam la imagine

Imaginea partajata pe Twitter este a unui presupus e-mail de test cu titlul “V2020 AUDIENCE TEST 4.02”. In imagine vedem un contur subtil – o forma X, care seamana oarecum cu un corp si brate de Phantom, cu un V in centru, jos, si data 2020. LED-urile bateriei sunt, de asemena, pozitionate pentru a forma un V la pornire.Acel “V”, desigur, ar putea fi cifra romana “5”. Deci, am putea sa credem ca acest lucru inseamna lansarea Phantom 5, programata in decembrie 2020. Privind drona, pare sa aiba o margine destul de ascutita care creeaza X-ul, corpul fiind rotunjit. Cele mai recente modele de drone de la DJI s-au orientat catre linii mai fine.

E-mail-ul este probabil fals si imaginea a fost configurata pentru a arata mai realist – aratand mail-ul in G-mail si estompand informatii personale. La urma urmei, nici nu se vede bine expeditorul..

Mavic – Peste Phantom

Cand DJI a lansat originalul Mavic Pro in 2016, la doar 209 zile de la lansarea Phantom 4, comunitatea dronelor a innebunit pentru asta. Drona compacta pliabila cu un senzor capabil de video 4K si fotografii de 12MP – acest lucru a fost impresionant intr-un moment in care toata lumea era obisnuita cu design-ul Phantom.

Originalul Phantom 4 avea un senzor CMOS de ½.3” 12MP, si video UHD 4K de 60mbps la 24fps. Au existat cateva diferente, cum ar fi campul visual, dimensiunea, timpii si viteza de zbor, dar camerele au fost practic aceleasi.

De ce ar cumpara cineva o drona mai mare cu practic aceleasi specificatii ale camerei?

De cand a aparut linia Mavic, aceasta concureaza cu linia Phantom, rezultand in vanzari mai mici ale Phantom si deficiente majore de specificatii cu Mavic 2 Pro si Zoom, chiar daca DJI a facut continuu upgrade-uri la Phantom 4 cu un senzor de camera mai mare si mai multe caracteristici. Acest lucru a functionat pentru o perioada scurta de timp inainte ca oamenii sa inceapa sa doreasca specificatii imbunatatite in linia Mavic. Phantom 4 RTK, cu senzorii sai cinematici in timp real, ramane in continuare produs propriu. Lansat in 2018, este inca un produs actual.

Multi oameni isi folosesc dronele atunci cand calatoresc, le transporta in rucsaci si nu vor sa se gandeasca la ele atunci cand nu le folosesc. Cu Phantom, fie e nevoie de o carcasa pentru calatorii, fie de un spate mai mare care sa se potriveasca dronei. Mavic, pe de alta parte, s-ar putea incadra cu usurinta intr-un rucsac normal sau intr-o geanta de mana mai mare. Cand oamenii si-au dat seama de avantajul acestui lucru, au optat pentru aceasta varianta.

In plus, deoarece linia Mavic a fost intotdeauna mica decat seria Phantom, a fost un bun inceput pentru multa lume. Pentru majoritatea oamenilor care zboara cu drone, pur si simplu nu avea sens sa achizitioneze un Phantom. In aceeasi nota, seriile Phantom exista inca din 2012-2013 si, la fel cum anumite serii TV ajung la un sfarsit, linia Phantom simte ca si-a urmat cursul. Facebook: DJI Romania - DJI Enterprise Romania - DJI Service Romania

Facebook Group:DJI Romania


👉 Magazin - Dronshop.ro 👈

Articole legate


Articole recomandate


Categorii


Etichete


DronshopDJI Oradea ARSDJI Oradea EnterpriseDJI Oradea Agricultura

K-Index

K-Index