Misterele modului FPV | Partea 3

Misterele modului FPV | Partea 3

Publicat de Suranyi László pe data de 18. 01. 2021., 07:22:38

  • Distribuie:

Misterele modului FPV. Ce ar putea fi mai frumos intr-un peisaj la calitate 4k, unde rasaritul soarelui este prins ca lumina cereasca, nu ofensiv, dar perfect estetic ca o completare a lumii vederii? Vazand acest peisaj de sus, de parca noi am fi acolo nu prietenul nostrum zburator. Asta ne aduce modul FPV, care este abrevierea pentru First Person View; Cititorii de limba engleza sau gameri pot ghici ca aceasta este o viziune interna.


Daca nu a fost suficienta perspectiva noua de preluare a imaginilor oferita de drone, FPV ar putea face aceasta procedura si mai confortabila, deci nu doar rezultatul final va fi fantastic, cu conditia sa avem camera de calitate pe drona, dar si procesul de fotografiere, cu conditia ca si ochelarii sa fie de o calitate inalta pe langa camera de calitate…


Acest mod de vizualizare este utilizat nu numai pentru fotografiat, este si un accesoriul esential pentru curse de drone. Poate suna surprinzator faptul ca intr-o industrie in dezvoltare, nu foarte raspandita, de trei ani se organizeaza astfel de evenimente.


Ce pasi trebuie parcursi pentru a deveni virtuozi FPV? Trebuie invatat mai intai pilotarea dronei, abia pe urma achizitionarea accesoriilor. Pentru a face acest lucru, este indicat achizitionarea unui Quadcopter mai ieftin, care cel mai probabil nu va avea o camera fantastica, dar, care sa indeplineasca perfect consolidarea dragostei noastre pentru hobby sau poate constientizam ca acest lucru nu este pentru noi.


Ochelarii FPV


Dupa ce ati citit cele doua articole anterioare care v-a ajutat sa stapaniti functiile de baza si principiile de securitate in teorie, cat si in practica, si sunteti destul de increzatori in capacitatea voastra cu privire la pilotarea dronei, astfel incat sa nu faceti un accident, este timpul sa schimbati perspectiva experientei la modul FPV. Exista doua tipuri de ochelari: AR sau VR


AR (Realitatea augmentata- Augmented Reality) arata o imagine dubla; vedem, de asemenea, mediul nostru prin transmiterea imaginii camerei dronei. Versiunea VR (Realitatea virtuala- Virtual Reality) ajuta mai mult la aprofundarea senzatiei de zbor, dar in schimb nu vom putea urmari drona noastra, care in principiu, in multe locuri, este ilegal.


Zborul in FPV in aceeasi timp este inaltatoar dar si complicat, asa ca necesita obisnuinta si experienta. Poate de aceea merita mai intai sa incercati cu o drona mai ieftina. Este indicat sa folositi un dispozitiv de protectie a elicilor pentru a le proteja in cazul in care se loveste de un obiect. Acest lucru se poate intampla foarte usor, deoarece prin ochelari nu se vad elicile si nici obiectele din imprejurari.


Zborul in modul FPV


Prin urmare, merita sa aveti o persoana care, pe langa urmarirea pozitiei dronei, ne avertizeaza cand ne apropiem de orice obiect daunator (cum ar fi casa). Acest lucru este important, deoarece, asa cum am mentionat mai devreme, regulile precizeaza ca drona trebuie sa ramana in raza vizuala, adica BVLOS (Beyond Visual Line of Sight).


Ca urmare, zonele deschise in aer liber sunt cele mai bune, cu putini copaci, de preferinta cu mai putini oameni. Vremea ideala (ca de obicei) este de preferat cea insorita, fara ploaie, fara vant. Miscarea puternica a aerului poate afecta si dronele cu cel mai bun sistem de stabilizare. In plus, inainte de a incepeti acrobatiile, sa incercati drona pe un camp gol, sa verificati daca receptia functioneaza corect si nu exista interferente de semnal sau probleme de hardware sau software.


Moduri de zbor FPV


Vorbind de un sistem de stabilizare, in zilele noastre este foarte comun pentru dronele disponibile din magazine sa aiba capacitatea automata de planare, care este utila si buna, mai ales pentru incepatori, dar foarte multi utilizatori FPV nu considera ca acesta sa fie important.

Spre deosebire de asa-numitul mod “Self-level”, cei care participa la curse de drone prefera modul Acro, utilizarea caruia arata mai degraba cine este pilotul real si cine are nevoie de rotile ajutatoare. Cu modul Acro drona nu se va opri automat, daca luati mainile de pe controller, ci va continua sa zboare in directia specificata si trebuie sa o mentinem intr-un loc cu miscari fine.


Modul Acro, numit adesea Rate sau Manual, poate face zborul extrem, pentru ca odata ce incepem zborul, avem nevoie de o atentie si de control constant asupra dronei, altfel drona va zbura in primul zid sau copac. In schimb, aceasta instabilitate ne da o imagine fantastica prin rotiri simple


Exercitiile deja cunoscute in modul Acro vor fi o aventura, dar invatarea acestui mod necesita timp si rabdare. Prin exercitiile care ne ajuta sa devenim experti pot fi enumerate urmatoarele: zborul in jurul unui obiect, in forma de cerc, in timp ce camera este fixata pe el, aceasta manevra poate fi efectuat spre exemplu in forma de opt sau alte forme dorite, luand curbe pana la 180 de grade, manevre in locuri strambte.


O drona buna cu ochelarii potriviti si un pilot cu experienta, este capabila sa execute cascadorii care poate concura cu cele vazute in parada aeriana Red Bull. Va recomandam in special sa vizionati Campionatul Mondial Fédération Aéronautique Internationale in China din noiembrie 2018, deoarece organizatorii au construit o pista incredibil de spectaculoasa pentru aceasta ocazie exceptionala.
Daca in 2016 un baiat de 15 ani din Anglia a castigat Campionatul Mondial poate merita sa investim mai mult timp si energie pentru a deveni urmatorii castigatori Campionatului Mondial.


👉 Magazin - Dronshop.ro 👈


Drona Profesionala

DJI Romania


Facebook: Dronshop.ro - DJI Romania


Articole legate


Articole recomandate


Categorii


Etichete


DronshopDJI Oradea ARSDJI Oradea EnterpriseDJI Oradea Agricultura

K-Index

K-Index