Metode de fotografiere pe timp de noapte cu Osmo Pocket

Metode de fotografiere pe timp de noapte cu Osmo Pocket

Publicat de Larissa Popovici pe data de 18. 01. 2021., 11:56:49

  • Distribuie:

Osmo Pocket nu este doar un instrument perfect pentru a face fotografii sau filma rapid in timpul zilei, dar si pentru fotografii spectaculoase pe timp de noapte. Probabil ca ati vazut deja cateva fotografii cu expunere lunga (NightShot) facute cu un Osmo Pocket pe timp de noapte.


In acest articol, dorim sa va prezentam cateva modalitati de a utiliza NightShot cu Osmo Pocket.


Setari


Pentru a fotografia imagini cu expnere lunga, Osmo Pocket trebuie sa fie in modul Pro, ceea ce va permite sa reglati setarile avansate ale camerei. Cu Incepand de pe ecranul initial, trageti in jos si apoi de trei ori spre stanga. Atingeti pictograma PRO pentru a activa modul Pro. Cand apare o mica pictograma galbena PRO in coltul din stanga sus al afisajului lui Osmo Pocket, activarea a avut succes. Urmatorul pas este sa intrati in meniul de expunere pentru a alege cea mai scazuta valoare ISO si pentru a seta viteza shutter-ului cat mai lent posibil (cel putin doua secunde).


Cu cat viteza shutter-ului este mai lenta, cu atat mai multa lumina intră in obiectiv. Va recomandam sa utilizati filtre ND pentru a evita imaginile supraexpuse.


Metoda 1: Traficul pe timp de noapte


Cautati un loc convenabil noaptea, langa o strada si faceti cateva fotografii in timp ce autovehiculele se deplaseaza. Imaginile dvs. ar putea arata asemanatoare cu aceasta:


Metoda 2: Cercul de lumina


Cel mai usor ar putea fi sa viztitati un parc de distractii, atunci cand soarele apune, pentru a gasi lucruri in miscare care sunt decorate cu foarte multe lumini. Un exemplu ar putea fi acest carusel:


Metoda 3: Pictura cu lumina


Puteti folosi o sabie laser pentru a desena in aer. Pastrati designul simplu, astfel incat sa puteti finaliza pictura cat mai repede posibil, deoarece nu trebuie sa setati viteza shutter-ului extrem de jos pentru a evita imaginile supraexpuse, mai ales daca nu aveti nici un filtru ND.


Datorita vitezei reduse a shutter-ului, desenul va aparea in imagine.


Daca nu aveti o sabie de laser, puteti folosi si display-ul unui sau a mai multor telefoane. Va recomandam sa setati camera intr-o incapere intunecata si display-ul fiecarui telefon sa afiseze doar o culoare. Folositi telefonul pe post de pensula pentru a desena o imagine in intuneric.


Poate ca aceasta tehnica pare a fi simpla, dar rezultatul este uimitor. De asemenea, puteti adauga anumite obiecte la imagine pentru a crea alte efecte. Aici am folosit un vas cu apa.


Metoda 4: Mandala din lumina


Pregatiti un laser cu forme schimbatoare si intrati intr-o camera intunecata. Indreptati laserul catre tavan sau spre un perete si schimbati modelele de lumina.


Faceti fotografii in timp ce punctele laser schimba forma. Rezultatele ar putea arata astfel:


Metoda 5: Contur stralucitor


Porniti lanterna telefonului dvs. si desenati cu lumina conturului obiectului principal, care ar putea fi o persoana, animal de companie sau orice altceva.


Rezultatul este aceste:


Dupa cum puteti vedea, exista multe moduri de a crea expuneri lungi frumoase si interesante, iar Osmo Pocket este instrumentul perfect, datorita unui gimbalului portabil si unei camere integrate de inalta performanta.


👉 Magazin - Dronshop.ro 👈Drona Profesionala

DJI Romania


Facebook: Dronshop.ro - DJI Romania - Autel Romania


Articole legate


Articole recomandate


Categorii


Etichete


DronshopDJI Oradea ARSDJI Oradea EnterpriseDJI Oradea Agricultura

K-Index

K-Index