Mavic Air 2 vs Mavic Air

Mavic Air 2 vs Mavic Air

Publicat de Larissa Popovici pe data de 27. 09. 2021., 12:07:11

  • Distribuie:

DJI Mavic Air original a fost o revelatie atunci cand s-a lansat in 2018 - a luat o parte din puterea de filmare 4K a DJI Mavic Pro, si o parte din marimea DJI Spark. Ultima drona din seria Mavic este o reproiectare completa a originalului Mavic Air, cu un nou corp, controller, model de camera si baterie.


De fapt, Mavic Air 2 este acum in mod efectiv o mini versiune a DJI Mavic 2 Pro, atat in ceea ce priveste aspectul, cat si functii.


Design

• DJI Mavic Air 2 are o greutate de 570 g, fata de 430 g Mavic Air

• Ambele drone au un design pliabil 

• Noul controller Mavic Air 2 accepta OcuSync 2.0

DJI Mavic Air 2 nu este doar o actualizare modificata a originalului Mavic Air - este o drona complet diferia.


Predecesorul sau avea mai multe in comun cu Spark DJI, ceea ce insemna ca era mai mic si disponibil intr-o gama de culori stralucitoare. Mavic Air 2, insa, seamana foarte mult cu Mavic 2 Pro in miniatura, ca marime fiind putin mai mare si cu un aspect mai serios.


Marimea si diferenta de greutate dintre cele doua drone nu este foarte mare. Mavic Air 2 cantareste cu 140g mai mult, ceea ce ii ofera un bonus atunci cand vine vorba de stabilitate in aer. Este mult mai constant intr-o adiere mai tare de vant. Daca se indeparteaza bratele celor doua drone diferenta de dimensiune este putin mai evidenta. In timp ce dimensiunea Mavic Air este de 168 × 184 × 64mm, Mavic Air 2 se intinde pana la 183 × 253 × 77mm. In termeni practici, acesta este din nou un bonus pentru stabilitatea zborului. 

Mavic Air 2 puncte slabe. Ambele drone aterizeaza pe bratele din spate pana la sol, ceea ce inseamna ca trebuie sa gasiti un teren plat, (in zonele cu iarba mai deasea, aceasta ar putea fi o problema, iarba se poate strange in jurul elicei si o poate deteriora). Controller

• Noul controller Mavic Air 2 are un design mai bun decat al Mavic Air

• Aduce suport pentru Ocusync 2.0, care imbunatateste gama Mavic Air

• Momentan, DJI Smart Controller nu este compatibil cu Mavic Air 2


O alta mare diferenta de design intre cele doua drone este controllerul - DJI Mavic Air 2 are un pad complet nou care aduce doua imbunatatiri principale.


Unul este designul general, care este confortabil in mana datorita manerelor sale conturate si al doilea este greutatea de 393 g, in timp ce controllerul Mavic Air era mai mic, nu a fost la fel de confortabil de tinut, iar telefonul se afla in partea de jos.


Credem ca atasarea telefonului pe partea superioara a controllerului este mult mai eficient si mai comod.

Din pacate, in prezent, Smart Controller nu este compatibil cu Mavic Air 2 (DJI ne-a spus „va fi compatibil in viitor, dar nu se stie exact cand”). Ca si pana acum, bastoanele controllerului Mavic Air 2 sunt detasabile si au un loc special pentru depozitare. De asemenea, acesta are o serie de aspecte similare cu predecesorul sau (inclusiv un comutator de mod de zbor pentru schimbarea modului Tripod, Normal si Sports), ceea ce inseamna ca se va baza in principal pe noua aplicatie DJI Fly pentru majoritatea setarilor. Poate ca cea mai importanta caracteristica noua pe care o aduce controllerul Mavic Air 2 este suportul pentru Ocusync 2.0. Aceasta este o metoda de transmisie mult superioara decat „Wi-Fi-ul imbunatatit” al Mavic Air si are atat o autonomie superioara (10 km, comparativ cu 4 km), cat si un semnal mai stabil. In general, controllerul reprezinta o imbunatatire majora fata de cea traditională pliabila Mavic, mai ales ca nu s-a adaugat niciun cost suplimentar.


Specificatii si caracteristici

• Mavic Air 2 are o autonomie de 10 km, comparativ cu cei 4 km ai Mavic Air

• De asemenea, are un timp de zbor de 34 de minute (pana la 21 de minute)

• Ambele drone au senzori de evitare a obstacolelor in fata, spate jos

• Cand vine vorba de moduri de fotografiere si caracteristici de siguranta, Mavic Air 2 este cu un pas in fata predecesorul sau. 


Dincolo de raza sa imbunatatita, Mavic Air 2 are o durata de viata semnificativ mai buna a bateriei decat Mavic Air. Timpul sau de zbor este acum de 34 de minute, un impuls urias fata de cele 21 de minute ale precedesorului sau. Aceasta durata de viata a bateriei este chiar cu trei minute mai lunga decat seria Mavic 2.


Totusi, camera si functiile de fotografiere sunt cele care evidentiaza drona DJI. Senzorul CMOS de 1/2 inci capabil sa filmeze videoclipuri 4K / 60p la 120Mbps este un pas mare de la Mavic Air la 4K / 30p (la 100Mbps) de asemenea, noua drona mid-range al DJI poate filma 1080p la 240fps pentru unele efecte slo-mo. Spre deosebire de Mavic Air care filmeaza video 4K HDR, desi cu un cadru maxim de 30p. Nu in ultimul rand drona poate filma 8K Hyperlapses si are modul ActiveTrack 3.0.

Desigur, unele dintre aceste caracteristici pot fi realizate si cu ajutorul aplicatiilor PhotoShop si Lightroom, insa nu ar fi aceeasi senzatie ca si cu o drona.


Calitate video si imagine 

• Calitatea imaginii este mult imbunatita pe Mavic Air 2, 

• Noul model ofera de asemenea, mult mai multe moduri video, inclusiv 4K / 60p 

• Urmarirea obiectelor/persoanelor


Noul senzor Quad Bayer de 12MP 1/2 inci, ofera imagini mai curate la toate nivelurile ISO, insa este inca un senzor relativ mic in comparatie cu DJI Mavic 2 Pro. In testele noastre, fotografiile peisajelor au ramas bine detaliate, in ciuda diafragmei f / 2.8 fixe. In general, am fost impresionati de calitatea oferita de Mavic Air 2 – functiile sale reprezinta o imbunatatire mare a originalului Mavic Air, iar gama de moduri de fotografiere il face ideal pentru incepatorii care nu doresc sa faca o cantitate imensa de post procesare.ActiveTrack 3.0 al DJI a functionat bine in testele noastre. Puteti urmari biciclisti folosind unul dintre cele doua moduri, Smart sau Paralel. 

Pentru o calitate perfecta, Mavic 2 Pro este alegerea mai buna, insa pentru o drona de gama medie, Mavic Air 2 ofera cea mai buna calitate.Verdict

DJI Mavic Air 2 a facut un pas important fata de Mavic Air original in aproape toate conditiile, inclusiv durata de viata a bateriei, controllerul si calitatea imaginii. Daca sunteti in cautarea unei drone din gama medie care sa poata filma si fotografia foarte bine, cu siguranta merita sa faceti o investitie in oricare dintre dronele DJI. In ciuda noului sau design si a caracteristicilor sale, Mavic Air 2 este impresionant si are acelasi pret ca si predecesorul sau. Mavic Air original este acum greu de gasit, asa ca pentru cei care nu detin deja drona, nu exista mari sanse de cumparare. Daca sunteti incepator, noi va sugeram sa alegeti intre Mavic Air 2 sau Mavic Mini. Mini fiind la jumatate de pret fata de Air 2, la doar 399 USD / £ 369 / AU 599 USD si, spre deosebire de Mavic Air 2, greutatea sa de 249 g, inseamna ca nu trebuie sa o inregistrati. 

Dronele se inregistreaza in conformitate cu noile reguli ale FAA (in SUA) sau CAA (in REGATUL UNIT). 

Articole legate


Articole recomandate


Categorii


Etichete


DronshopDJI Oradea ARSDJI Oradea EnterpriseDJI Oradea Agricultura

K-Index

K-Index