Mavic Air 2 sfaturi pentru reparatii mai simple

Mavic Air 2 sfaturi pentru reparatii mai simple

Publicat de Larissa Popovici pe data de 14. 01. 2021., 13:48:40

  • Distribuie:

Mavic Air 2 de la DJI este noua drona care a aparut pe piata. Probabil multi dintre utilizatori au observat ca atunci cand aterizeaza drona este putin mai greu de manevrat. Pentru aceste neplaceri, va prezentam in contiuare atricolul care ar putea sa fie de folos pentru a remedia probleme minore legate de acestea.


Ifixit a postat un raport despre Mavic Air 2 care arata cum se potrivesc toate componentele majore. Si exista o multime de vesti bune pentru reparatii. Drona este sustinuta in intregime de suruburi, lucru care usureaza inlocuirea majoritatea componentelor, daca aceastea sunt deteriorate.Camera si senzoriDaca aparatul foto nu este protejat in partea din fata, partea de jos a dronei, este cu siguranta vulnerabila la aterizari mai grele. In cazul in care aparatul foto este stricat, este simplu de schimbat. Mai intai trebuie sa indepartati placa de jos, care este fixata cu sase suruburi hexagonale. Apoi indepartati alte cateva suruburi care tin suportul gimbal de partea inferioara a dronei. Partea electornica este atasata de cea mai joasa placa de circuit a dronei folosind cabluri de conectare, ceea ce inseamna ca este simplu de deconectat vechea camera pentru a o inclocui cu una noua.


Unitatea de senzori de vedere din partea inferioara a dronei are si conectori de prindere, ceea ce face usoara schimbarea in cazul in care o aterizare dura deterioreaza unul dintre senzori sau lumina de aterizare LED atasata. Senzorii fata si spate se fixeaza de asemenea la diferiti conectori din interiorul dronei. 
Mavic Air 2 foloseste mai multe placi de circuite interne. Deci, daca unul este deteriorat, nu ati distrus tot sistemul electronic. Placa inferioara detine procesorul, memoria RAM si stocarea interna, sub un radiator termic si ventilator de racire. O placa din partea de sus a dronei tine unitatea GPS si se conecteaza la senzorii frontali.MotorReparatiile devin mai complicate la motoarele dronelor. Cablurile lor de alimentare sunt lipite de motor de la un capat si inca o placa de circuit din interiorul dronei la celalalt capat. Placa de circuit din drone este una destul de simpla, lasand mult spatiu pentru a accesa fiecare dintre cablurile motorului conectate la acesta. 


Adevaratul dezavantaj consta in modul in care motoarele se ataseaza la capetele celor patru brate ale dronei. Din anumite motive, cablurile de alimentare sunt dirijate prin picioarele care stau sub fiecare motor. In cazul in care unul dintre picioare este deteriorat si trebuie inlocuit, exista, de asemenea, lucrari suplimentare pentru a inlocui cablurile. 

Aparatul foto si senzorii sunt usor de schimbat, iar mai multe placi de circuit inseamna ca o eroare nu va elimina toate componentele electronice ale dronei. Cu toate acestea, motoarele sunt mai dificile, cu toata lipirea necesara. Daca ati achizitionat noua drona Mavic


Air 2, va recomandam sa aveti in vedere si garantia, care va poate fi de mare folos. (Consultati ghidul nostru pentru actualizarea DJI Care Refresh) 

Cu cat drona este mai usor de remediat, cu atat mai repede poate reveni in aer, oricine ar face treaba.


Articole legate


Articole recomandate


Categorii


Etichete


DronshopDJI Oradea ARSDJI Oradea EnterpriseDJI Oradea Agricultura

K-Index

K-Index