Mai multe despre Mavic Air 2

Mai multe despre Mavic Air 2

Publicat de Larissa Popovici pe data de 04. 05. 2020., 21:29:04

  • Distribuie:

Noua drona DJI are ambitii mari: isi propune sa fie cea mai buna drona de pe piata. Dar poate stabili noi standarde, sau noile caracteristici nu sunt decat o strategie inteligenta de marketing? Va prezentem pe scurt cele mai importante cinci categorii ale acestea.Design

In ceea ce priveste designul, noul Mavic Air 2 nu este are o forma iesita din comun. In loc sa dezvolte un design si aspect aerodynamic nou, DJI a reluat vechiul model. Destul de plictisitor. Cate drone arata practic la fel pana acum?

Sa le enumeram repede:


• Mavic Pro

• Mavic Pro Platinum

Mavic 2 Pro

Zoom Mavic 2

Mavic Mini

Mavic Air 2


Desigur, nu trebuie sa uitam de avantajele binecunoscute ale acestuia. Este confectionat din plastic si aluminiu de inalta calitate si are o rezistenta foarte buna la aterizari dure si la unele denivelari. Zbor

Cand vine vorba de evaluarea experientei de zbor, atunci Mavic Air 2 atinge un nivel ridicat. La fel ca in cazul tuturor dronelor DJI, Mavic Air 2 este simplu de controlat. DJI a evoluat mult in ultimii ani si, prin urmare, ofera o experienta de zbor foarte confortabila si intuitiva. Desigur, Mavic Air 2 comunica atat cu satelitii GPS cat si cu Glonass. Are instalat un sistem modern de urmarire la sol (VPS), care ofera o stabilitate aproape absoluta atunci cand zboara. 


In caz de orice problema, drona revine automat in pozitia de decolare. De asemenea, are la bord un sistem anti-coliziune. Doua camere scaneaza ce se afla in fata sa, iar alte doua camere au grija de eventualele obstacole din spatele ei.


Un aspect veritabil al dronei este noul mod de urmarire care in sfarsit functioneaza excelent! Pe smartphone, trageti pur si simplu o caseta in jurul obiectului/persoanei pe care doriti ca drona sa o urmareasca - iar aceasta preia controlul. Poate zbura in jurul obiectelor in cercuri constante sau pe langa acestea. In ceea ce priveste precizia, depaseste toate celelalte moduri de urmarire de pe piata.


Drona este ideala pentru calatorii, pasionati de sport si toata lumea care cauta aventuri si sa creeze videoclipuri si imagini excelente.


Camera 

Obiectivul are o deschidere de F2.8 si un camp de vedere de 84 °. Sigur, 4K nu mai este o noutate mare in 2020. Cu toate acestea, DJI a instalat un mod 60FPS pe Mavic Air, permitand oamenilor sa creeze fotografii in miscare lenta 4K. Pentru slo-mo trebuie doar sa activati modul 240FPS care este disponibil cand filmati in FullHD. DJI Mavic Air 2 vine cu un mod foto 48MP. Mentionam ca, deoarece am vazut o multime de fotografii cu super-rezolutie, care, atunci cand le marim, sunt in realitate, nimic altceva decat imagini pixelate. Din fericire, DJI adopta o abordare diferita. Noua tehnologie de citire a senzorului permite dronei sa faca fotografii cu rezolutie inalta. Mariti, apoi decupati partile laterale si veti avea o fotografie reusita. De asemenea, are un asa-numit mod foto inteligent.

Este practic un mod de fotografie AI („inteligenta artificiala”). Trebuie sa configurati automat camera corecta in orice situatie. Combina recunoasterea obiectelor cu HDR si o functie de hyperlight.

Desi modul functioneaza, fotografiile AI arata doar pe jumatate mai bine decat fotografiile realizate in modul standard.


Conexiune si timp de zbor 

Dupa mai multe teste de zbor, se poate spune ca DJI Mavic Air 2 poate ramane in aer in jur de 28 de minute. Aceasta valoare este putin sub ceea ce ne-am asteptat (deoarece producatorul pretinde ca timpul de zbor ajunge pana la 34 de minute). Cu toate acestea, 28 de minute de zbor suna destul de bine. Pana in momentul de fata, nu este nicio drona care poate sa ramane in aer mai mult de jumatate de ora. Apropo, este nevoie de aproape o ora si jumatate pentru a incarca o singura baterie, care este un timp destul de mult avand in vedere timpul de zbor.


Dezavantajul cel mai semnificativ al predecesorului sau a fost domeniul limitat de conexiune, care se datora unui semnal WiFi care nu a fost foarte puternic. DJI a inteles problema si s gasit o solutie excelenta: au utilizat un sistem de transmisie mai avansat pentru Mavic Air 2. OcuSync 2.0 care permite o conexiune la o distanta maxima de pana la 10 km! Din pacate, testarea este probabil ilegala in majoritatea tarilor, deoarece drona trebuie sa ramana mereu la vedere. Dar din testele effectuate reiese ca drona nu a intampinat probleme de conectare. 


Controller

Cel mai bun controller DJI, Smart Controller (este dotat cu un ecran incorporat si ultra-luminos), poate fi conectat la Mavic Air 2. 

Cea mai mare diferena pe care o veti observa la Mavic Air 2 este controllerul. In loc de doua brate care se pliaza in jos controllerul are acum un suport cu arc, care se extinde in partea de sus.Daca doriti sa aflati mai multe despre drona DJI Mavic Air 2, puteti urmari aici specificatiile si toate detaliile in videoclipul de mai jos.Articole legate


Articole recomandate


Categorii


Etichete


DronshopDJI Oradea ARSDJI Oradea EnterpriseDJI Oradea Agricultura

K-Index

K-Index