Lucreaza oare DJI la o drona FPV de curse?

Lucreaza oare DJI la o drona FPV de curse?

Publicat de pe data de 10. 01. 2021., 21:35:12

  • Distribuie:

Recent, au fost raspandite zvonuri conform carora DJI lucreaza la o drona FPV de curse. Haideti sa aruncam o privire la un desen al posibilei drone si un brevet depus de catre DJI. Sa lucreze oare DJI la o noua drona care va schimba lumea FPV pentru totdeauna, asa cum au facut-o cu seria Phantom si Mavic?


In iulie anul trecut, DJI a lansat sistemul sau de camere FPV, oferind o legatura digitala cu putin lag, care permite utilizarea unei camere pentru zborul dronei si inregistrare. Cand a fost anuntata lansarea, toaa lumea se intreba daca DJI va scoate o drona completa de curse.


Posibile scurgeri


Ieri, OsitaLV pe Twitter a impartasit un desen despre ceea ce pare a fi o drona DJI FPV cu cateva dintre caracteristicile sale enumerate. Desenul prezinta drona, care, privita din fata, pare sa semene cu Mavic Mini, dar cu un stil putin diferit atunci cand e privita de sus. Elicele pareau sa fie inchise cu o paza cu un brat de sustinere care uneste elicile din fata si din spate.


In fata, pare sa aiba o camera precum Mavic Mini si ar putea fi brevetul distribuit mai jos. Aparatul foto pare a fi stabilizat si complet inchis in drona pentru a preveni deteriorarea care poate fi cauzata de o posibila prabusire.


Desenul mai impartaseste si faptul ca drona este posibil sa aiba elice de 3 inci, o transmisie video de 4 km HD cu o latenta de 28ms. De asemenea, sugereaza ca drona este echipata cu o camera inclinabila, capabila sa inregistreze 1080p 60fps. Drona include, de asemenea, GPS cu moduri de zbor ACRO, ALTI si moduri pentru pozitia de zbor.

Brevet Gimbal

Un brevet din divizia de gimbal a DJI, SZ DJI OSMO TECHNOLOGY CO LTD, a fost lansat public la inceputul acestui an cu ceea ce pare a fi un nou gimbal pentru o viitoare drona. Aparatul de fotografiat este subliniat, deci e improbabil sa fie pentrun un gimbal de mana, cum ar fi Osmo Pocket. Din desene, putem vedea ca camera pare sa fie mica, cu un design compact care s-ar putea incadra intr-o drona FPV.


Rezumat: O metoda de stabilizare a unei sarcini utile montate intr-un transportor include furnizarea unei prime componente a purtatorului, sustinerea unei a doua componente a purtatorului utilizand prima componenta si sprijinirea unei a treia componente a purtatorului utilizand a doua componenta. Prima componenta purtatoare este configurata pentru a permite rotirea sarcinii utile in jurul unei axe. Cea de-a doua componenta purtatoare este configurata pentru a permite rotirea sarcinii utile in jurul unei axe de scurgere. Cea de-a treia componenta purtatoare este configurata pentru a permite rotirea sarcinii utile in jurul unei axe de rulare si se conecteaza la sarcina utila.


Brevetul camerei

De asemenea, DJI a impartasit un brevet despre ceea ce pare a fi un modul de camera inclinabila. Modulul este complet inchis si foloseste un servomotor pentru a inclina camera in sus si in jos. Sistemul pare ca poate fi deschis de catre utilizator care sugereaza ca camera poate fi inlocuita la o data ulterioara, daca este avariata in urma unui accident. Inclinarea servo-alimentata ar putea insemna ca DJI lucreaza la un sistem care va mentine camera orizontala indiferent de unghiul pe care este drona, eliminand nevoia de a pozitiona camera inainte de zbor. 

Ar face DJI o drona de curse?

Este probabil ca DJI sa faca o drona FPV - acestia si-au manifestat deja interesul pe piata FPV odata cu lansarea sistemului DJI FPV, care poate fi adaugat la dronele FPV terte. Ar avea sens ca DJI sa creeze o solutie integrala, asa cum a facut-o cu restul dronelor sale.


De asemenea, ar avea sens ca DJI sa intre pe piata FPV, deoarece aceasta este in continua crestere, datorita sportului care intra in mainstream cu Drone Racing League. DJI ar putea, de asemenea, sa proiecteze o drona la standardele sale si sa puna in aplicare tehnologia sa impresionanta pentru a face drona cat mai bine.Parrot lanseaza Anafi USA - o drona pentru primii despondenti si intreprinderi

Mavic 2 rezista la vant puternic


👉 Magazin - Dronshop.ro 👈Articole legate


Articole recomandate


Categorii


Etichete


DronshopDJI Oradea ARSDJI Oradea EnterpriseDJI Oradea Agricultura

K-Index

K-Index