Japonia interzice dronele din China, pe motiv de securitate

Japonia interzice dronele din China, pe motiv de securitate

Publicat de Sziki Alexandra pe data de 27. 09. 2021., 12:02:19

  • Distribuie:

Japonia interzice dronele din China, pe motiv de securitate

 

 

Japonia interzice dronele din China, pe motiv de securitate! Este clar: agentiile guvernamentale japoneze vor inceta sa achizitioneze drone din China incepand cu 2022.

DJI a fabricat de mult timp dronele la alegere pentru clientii din intreaga lume. De fapt, inca o face. Este foarte dificil, daca chiar nu imposibil, sa concurezi cu calitatea si caracteristicile produselor sale la un pret egal sau mai bun. De aceea, DJI vinde la undeva la 70% din toate dronele vandute pe planeta. Guvernele selecteaza adesea produsele DJI pentru a fi utilizate de agentiile lor, din nou din cauza calitatii, caracteristicilor si valorii pe care acestea o reprezinta.

Dar, incepand din 2022, guvernul Japoniei spune ca nu va mai achizitiona drone fabricate in China pentru uz guvernamental. Si, desigur, aceasta interdictie include DJI.

 

Care este problema? De ce interzice Japonia dronele din China?

Problemele nu se refera la niciun producator. Din pacate, problema se refera la un domeniu pe care producatorii nu-l controleaza aproape deloc: politica guvernului chinez.

Mai exact, legislatia adoptata in China in 2017, cunoscuta sub numele de “Legea nationala a serviciilor de informatii”. Potrivit unei postari pe LinkedIn a Asociatiei de Dezvoltare Industriala UAS din Japonia, legea respectiva “impune ca orice organizatie chineza sa coopereze cu guvernul in furnizarea de informatii. Ca atare, Japonia a anuntat ca interzice dronele din China: politica privind achizitionarea UAS de catre agentiile guvernamentale. Dronele detinute de guvern vor fi inlocuite cu drone mai sigure.”

 

Japonia interzice dronele din China – problema complexa

Nimeni nu a pretens ca guvernul Chinei a cerut date unui producator de drone. Dar potentialul risc este existent, si provoaca aceasta neliniste prezenta in randul clientilor de drone.

Intre timp, DJI le-a subliniat consumatorilor ca puterea de a-si controla propriile date este in mainile lor. Cu cateva modificari ale setarilor, orice ingrijorare cu privire la datele clientilor poate fi calmata.

Divizia Enterprise de la DJI a lansat o postare lunga si detaliata pe 30 octombrie care prezinta cum sa blocati accesul la datele dumneavoastra:

DJI ia in serios confidentialitatea datelor. Astfel, dronele noastre nu transmit automat imagini, videoclipuri sau date din jurnalul de zbor catre DJI sau oriunde altundeva. Datele dumneavoastra sunt stocate in siguranta pe drona dumneavoastra si in aplicatia mobile DJI pe care o utilizati pentru a o controla si decideti daca le distribuiti cu cineva. Daca doriti sa luati masuri suplimentare pentru a va proteja datele, acest ghid explica metodele suplimentare de confidentialitate si securitate a datelor disponibile pentru dumneavoastra, utilizand drona DJI.”

 

Pasi

Postarea DJI Enterprise ofera nu mai putin de sase moduri diferite de a prelua controlul asupra datelor dumneavoastra:

Pastrati echipamentul deconectat de la internet

Pastrati echipamentul online, pe modul de date locale

Utilizati Pilot PE si Flight Hub Enterprise Edition

Operati drone DJI utilizand software-ul dezvoltat de o alta companie

Dezvoltati-va propriul software pentru dronele DJI

Utilizati produsele DJI Government Edition

 

Editii guvernamentale

DJI a dezvoltat o versiune “Government edition” a unora dintre produsele sale. Acestea sunt facute special pentru a nu va conecta la internet si pentru a rula pe un firmware special, creand un fel de sistem inchis ermetic. De fapt, aceste produse au fost create ca raspuns la preocuparile ridicate initial de catre Departamentul de Interne.

 

Dar ce inseamna aceasta afacere “dezvolta-ti propriul software”? De fapt, nu este la fel de neobisnuit pe cat ar suna initial. Kitul de dezvoltare software (SDK) al DJI ofera instrumentele pentru organizatiile mai mari pentru a-si construe literalmente propria aplicatie personalizata pentru controlul dronelor. Mai mult, multe companii au facut exact asta:

Kitul de dezvoltare software (SDK) al DJI permite oricarei organizatii sa isi creeze propriul software personalizat pentru utilizare pe hardware-ul nostru cu drone, cu un set bogat de controale si caracteristici ale datelor. Peste 20.000 de dezvoltatori activi au dezvoltat si publicat peste 1.000 de aplicatii SDK. Companii precum American Airlines, FedEx, Ford si Time Warner se numara printre companiile de top din industrie care si-au dezvoltat propriile solutii software personalizate pentru utilizarea dronelor DJI. Acum oferim cinci SDK-uri separate pentru a permite personalizarea aplicatiei mobile, a interfetei cu utilizatorul, a aplicatiilor Windows, a incarcaturilor utile pentru drone si a aplicatiilor de calcul la bord. SDK-urile DJI au fost dezvoltate la Palo Alto, California, unitatea de cercetare si dezvoltare si sustinute de echipa de ingineri situate acolo. Pentru mai multe informatii vizitati: https://developer.dji.com/

 

Si Japonia? Interzice dronele din China?

Ei bine, guvernul are aproximativ 1.000 de drone in diferite flote, potrivit Asociatiei de Dezvoltare Industrial UAS din Japonia. Nu este clar cate dintre acestea sunt produse in China, dar ar fi rezonabil sa presupunem ca majoritatea acestor produse sunt fabricate de DJI.

Articole legate


Articole recomandate


Categorii


Etichete


DronshopDJI Oradea ARSDJI Oradea EnterpriseDJI Oradea Agricultura

K-Index

K-Index