Interviu cu echipa de design Osmo Pocket

Interviu cu echipa de design Osmo Pocket

Publicat de Suranyi László pe data de 18. 01. 2021., 11:05:27

  • Distribuie:

Interviu cu echipa de design Osmo Pocket. In noiembrie 2018, DJI a lansat un nou produs conceput pentru a revolutiona modul in care realizam fotografii si pentru a obtine imagini video stabile si fluente. Au introdus o camera 4K extrem de portabila, montat pe un gimbal cu 3 axe, suficient de mic pentru a se potrivi cu usurinta in buzunar. Acest dispozitiv mini, puternic, Osmo Pocket a fost conceput de la ideea ca toata lumea poate captura imagini uimitoare din toate aventurile vietii.

Pentru o privire asupra felului in care echipa de design a adus la viata acest produs, cei de la DJI au facut un interviu cu designerii Jeremy Kim, Aaron Wang si Ben He (designerii Osmo Pocket) in biroul companiei Shenzhen.


Inceputurile


Osmo Pocket a pornit de la conceptul de a aduce gimbalurile incredible a celor de la DJI folosite pe dronele lor, in mainile utilizatorilor. Acest lucru a inceput cu primul Osmo, care a fost cu camera Zenmuse X3 de la Inspire 1, montat pe un maner. Evolutia dronelor DJI a favorizat marimea compacta, caracteristicile inteligente si capabilitatile unice, Mavic Pro oferind echipei Osmo urmatorul obiectiv pentru stabilizatorii de mana.

Aaron, care a condus partea initiala a procesului de proiectare, a declarat ca proiectarea unui produs ca Osmo Pocket a adus provocari si discutii indelungate despre caracteristicile potentiale, factorul de forma si tehnologia, pentru a numi cateva.


“In 2016, am venit prima oara cu o camera in forma de cutie, poate jumatate din dimensiunea unei caramizi. Avea un ecran in spate, cu un aparat de fotografiat si un gimbal care putea fi desfacut din partea de sus pentru utilizare.”

Cu toate acestea, acest prototip a venit cu unele probleme, in principal datorita uzurii, dimensiunilor si utilizabilitatii. Mare si greoi, urmatoarele concepte s-au axat pe o constructie cat mai minima, dar totusi sofisticata.


Transformari


In acest interviu unic cu designerii industriali, descoperiti perspectivele, principiile de gandire si design care conduc la proiectarea finala al Osmo Pocket.

Osmo Pocketul de astazi este portabil, unic si intuitiv. Un amestec ideal de tehnologie si design.

“Initial, au existat atat de multe idei pentru functii si caracteristici, incat aproape ca am simtit ca Osmo Pocket se transforma intr-un supercomputer”, a recunoscut Aaron zambind.

Dupa ce s-au confruntat cu provocarile primului prototip, designerii au reusit sa elaboreze rapid urmatorul design fara ezitare, deoarece toate directiile au indicat o forma minimalista care se putea tine cu usurinta intr-o singura mana.


“Cel de-al doilea concept este aproape acelasi cu ultimul nostru Osmo Pocket, cu exceptia faptului ca avea un port de conectare smartphone unde ecranul este in prezent, permitand filmarea video verticala”, a declarat Jeremy Kim, seful echipei de proiectare industriala a DJI. “O alta diferenta este ca nu exista butoane sau un ecran care sa permita utilizarea in mod autonom.” De acolo, echipa a inceput sa tina cont de experienta utilizatorului. In calitate de designeri la DJI, ei stiau ca misiunea lor aici este de a face tehnologia complexa usoara, simpla, intuitiva si accesibila tuturor.


“Stiam ca este necesar sa folosim Osmo Pocket fara un smartphone, dar sa oferim in continuare optiunea de a conecta dispozitivul mobil la o utilizare extinsa. Am adaugat doua butoane multifunctionale, dar totusi am dorit sa-l pastram cat mai minim, asa ca am adaugat un touchscreen pentru a oferi o varietate de caracteristici.”


In 2017, echipa a gasit o modalitate de a face Osmo Pocket destul de simplu de inteles, precum si cum sa o echipeze cu o varietate de caracteristici avansate pentru cei care doresc mai mult.


Fiecare detaliu conteaza


Ben, care a preluat conducerea in etapele finale de proiectare, a declarat ca dimensiunea lui Osmo Pocket a fost inspirat de un ruj si de bateria lui Tesla 18650, cu diametrul de 18mm si lungimea de 65mm.

“Evident, acest produs trebuie sa se potriveasca in fiecare buzunar – blugi, camasa, rochie, orice – care este un obiectiv destul de extrem. Capacitatea de a se potrivi in buzunar inseamna mai mult decat dimensiunea sa. De asemenea, inseamna ca nu aveti nevoie de altceva pentru a o transporta, permitandu-va sa o aduceti oriunde, oricand”.


Montarea fiecarui componente intr-o carcasa mica, fara a compromite performantele, a fost o sarcina dificila si nu a fost crutat nici un detaliu. Firele trebuie sa fie mai subtiri, deci au fost reproiectate. Pentru a preveni supraincalzirea, au fost incorporate diferite materiale.Cea mai mare provocare sa dovedit a fi portul de legatura. Initial, acest port a fost incorporat si iesit din partea stanga a produsului; acest lucru a fortat considerarea a doua versiuni Osmo Pocket diferite pentru dispozitivele Apple si Android.


“Atunci am venit cu solutia unui conector schimbabil pentru diferite modele de smartphone-uri”, a declarat Jeremy. “Apoi am petrecut urmatoarele cateva saptamani pentru a decide dimensiunea conectorului. Cu cat a devenit mai mare, cu atat puterea si butoanele de inregistrare au fost mai mici, facandu-se mai dificila utilizarea cu o singura mana”.Dupa mai multe analize, incercari si erori, Jeremy si echipa sa au finalizat portul universal si adaptoarele de smartphone pe care le avem astazi, un aspect de design despre care Jeremy este cel mai mandru.


Posibilitate


Desenele initiale ale lui Osmo Pocket in 2015 s-au confruntat cu o provocare esentiala: fara a avea alt produs cu care sa poata fi comparat. In mod surprinzator, acest lucru nu a exercitat nicio presiune asupra sarcinii. Dupa cum spune Jeremy, “Nu vorbim despre smartphone-uri sau computere pe care oamenii deja le cunosc bine si s-au familiarizat cu ele, deci este intotdeauna o provocare. Dar am fost mai increzatori cu Osmo Pocket.


“De la lansarea primului Osmo, am studiat tendintele pietei, ca vlogging-ul si am analizat modul in care clientii au folosit aceste produse. Pe baza acestor informatii, am crezut in capacitatea lui Osmo Pocket de a schimba perceptia camerelor pentru inregistrarea vietii cotidiene. “


De fapt, cea mai mare concentrare a echipei a fost intotdeauna sa faca un produs care sa se potriveasca in viata noastra de zi cu zi. Ei vroiau camera lor sa devina ca telefonul, portofelul si cheile – obiecte pe care nu le-ati putut lasa acasa.


Efect


Dupa lansarea sa in noiembrie, Osmo Pocket si-a facut cunoscut prezenta. Oamenii iubesc aceasta camera portabila si apar tot mai multe accesorii de la terti, profitand de ceea ce ofera acest dispozitiv compact.“Este intotdeauna distractiv sa urmarim modul in care oamenii se joaca cu produsele noastre si ne inspira”, a remarcat Aaron. “Feedback-ul utilizatorilor ghideaza urmatorul nostru proiect, atat de mult incat este primul pas, pentru ca putem gandi creativ din diferite unghiuri pentru a rezolva noi provocari. Aceste idei pot deveni concepte de produse noi, asa ca asteptam cu tutoror cu Osmo Pocket-ul lor.”


👉 Magazin - Dronshop.ro 👈


Drona Profesionala

DJI Romania


Facebook: Dronshop.ro - DJI Romania - Autel Romania

Articole legate


Articole recomandate


Categorii


Etichete


DronshopDJI Oradea ARSDJI Oradea EnterpriseDJI Oradea Agricultura

K-Index

K-Index