Industria dronelor va avea o valoare de 92 de miliarde de dolari pana in 2030, in ciuda COVID

Industria dronelor va avea o valoare de 92 de miliarde de dolari pana in 2030, in ciuda COVID

Publicat de pe data de 07. 01. 2021., 20:23:12

  • Distribuie:

Firma de cercetare ABI Research prezice ca industria dronelor va avea o valoare de 92 de miliarde de dolari pana in 2030, in ciuda faptului ca COVID a ingreunat procesele de vanzare. Cresterea este considerata ca fiind o urmare a lansarii Remote ID si a utilizarii 5G in operatiunile cu drone.

COVID a avut un impact asupra industriei dronelor cu probleme de transport maritime si o lansare mai lenta a dronelor si tehnologiilor conexe in lumea comerciala. Lasand aceste lucruri la oparte, COVID a avut mai mult un efect pozitiv, permitand dronelor sa straluceasca ca niciodata, mai ales avand in vedere livrarile si logistica.

Privind spre viitor, trei aspect majore vor asigura ca industria dronelor in ansamblu va creste si va avansa mai departe in viata de zi cu zi. Noi modificari de reglementare, cum ar fi inregistrarea dronelor, lansarea Remote ID in SUA si introducerea 5G in lumea operatiunilor comerciale cu drone.

Rian Whitton, Senior Robotics Analyst la ABI Research a afirmat:

“ Am trecut prin diferite faze ale industriei de drone, de la geneza sa in armata pana la dronele de consum. De cand dezvoltatorul chinez DJI a monopolizat spatiul respectiv, atentia s-a mutat asupra aplicatiilor comerciale. In timp ce o parte din entuziasmul initial a scazut, furnizorii si utilizatorii se concentreaza pe dezvoltarea infrastructurii si serviciilor de sprijin necesare pentru ca tehnologia dronelor sa fie viabila.”

Industria dronelor urmeaza sa aiba o rata anuala de crestere compusa de 25% peste veniturile de 9,5 miliarde de dolari pentru anul 2020. Din cele 92 de miliarde de dolari estimate, 70% este asteptat sa provina doar din sectorul comercial, iar celelalte 30% fiind alcatuite din activitati recreative si dronele cu calitate de jucarii.

 Privind statisticile actuale ale inregistrarilor de drone din intreaga lume, SUA are, in prezent, 1,7 milioane de piloti de drone de consum si alti 400.000 de piloti comerciali. UE are peste un milion de solicitanti de inregistrare, in timp ce China ii ajunge din urma cu 400.000 de drone inregistrate.

Impactul COVID

Dronele au fost prezente pe tot parcursul pandemiei, unii spunand ca acest lucru demonstreaza cat de utile sunt dronele. Recent, Universitatea din California San Diego (UCSD) a dezvoltat o drona de dezinfectare cu lumini UV-C. Multe tari folosesc drone pentru a dezinfecta zonele publice, impreuna cu monitorizarea zonelor ocupate pentru a se asigura ca oamenii respecta regulile de distantare sociala. 

Articole legate


Articole recomandate


Categorii


Etichete


DronshopDJI Oradea ARSDJI Oradea EnterpriseDJI Oradea Agricultura

K-Index

K-Index