In Danemarca, emisiile de sulf ale navelor vor fi masurate cu drone

In Danemarca, emisiile de sulf ale navelor vor fi masurate cu drone

Publicat de Suranyi László pe data de 18. 01. 2021., 09:46:22

  • Distribuie:

In Danemarca, emisiile de sulf ale navelor vor fi masurate cu drone. In Danemarca, autoritatile maritime utilizeaza drone pentru a detecta nivelurile de emisii de sulf ale navelor, pentru care Agentia Europeana pentru Siguranta Maritima (EMSA) furnizeaza sistemul de detectare a emisiilor.


Dronele Skeldar V-200 echipate cu senzori speciali de gaz sulf sau asa-numitele “sniffers” sunt folosite pentru urmarirea emisiilor, capabile sa detecteze in timp real si sa masoare nivelurile de emisii de sulf din gazele de esapament ale navei. La masurare, drona va fi la 300 de metri distanta de nava, toate masuratorile dureaza aproximativ 5-10 minute, din cele relatate de DroneWatch.


Datele privind emisiile masurate sunt transmise direct autoritatilor competente din Danemarca. Daca se stabileste faptul ca navele au depasit reglementarile UE privind emisiile maritime, sistemul THETIS-EU, sistemul de control al porturilor EMSA, raporteaza crima.


Dronele Skeldar V-200 sunt fabricate de SAAB, sunt drone cu un singur motor, de 235kg, si folosesc kerosen drept combustibil, iar timpul lor de zbor este de 4 ore. Operatiunea beneficiaza de o scutire speciala care permite dronei sa zboare la o distanta de pana la 50 km(BVLOS). In realitate insa, dronele vor zbura la 20 km de la statia de baza.Drona Profesionala

DJI Romania


Facebook: Dronshop.ro - DJI Romania - Autel Romania


Articole legate


Articole recomandate


Categorii


Etichete


DronshopDJI Oradea ARSDJI Oradea EnterpriseDJI Oradea Agricultura

K-Index

K-Index