HLG si DLOG vs Normal pe DJI Mavic 2 Pro

HLG si DLOG vs Normal pe DJI Mavic 2 Pro

Publicat de Suranyi László pe data de 17. 01. 2021., 22:12:32

  • Distribuie:

HLG si DLOG vs Normal pe DJI Mavic 2 Pro. Deoarece majoritatea proprietarilor DJI Mavic 2 Pro aleg HLG si DLOG inaintea celui Normal. We Talk UAV a comparat cele trei profile de culoare pentru a vedea daca HLG si DLOG sunt cu adevarat mai buni in acest test video:



Constatari dupa comparatii


Dupa filmarea aceluiasi cadru utilizand diferite codecuri si profile de culoare. We Talk UAV a constatat ca profilul de culoare Normal a fortat drona sa inregistreze clipuri video pe 8 biti! Profilul de culoare Normal a aplicat si corectarea lentilelor auto.


De ce sa folosim Normal in loc de alte profile de culoare?


Un avantaj pe care profilul de culoare Normal il are asupra altor profile de culoare este faptul ca este proiectat in esenta pentru a fi gata de la momentul filmarii. Videoclipurile HLG si DLOG au mai multe informatii, dar videoclipurile realizate utilizand aceste profiluri de culoare sunt plane. Astfel incat editorii sa poata avea mai multa flexibilitate în post editare pentru a regla corectarea obiectivului, claritatea, saturatia, contrastul si alte setari pentru un aspect dorit. Videoclipurile HLG si DLOG necesita mai mult de patru etape de post editare, in timp ce videoclipurile realizate utilizand profilul de culoare Normal pot fi editate intr-un videoclip imediat sau dupa aplicarea unui LUT, care este ca o presetare pentru schimbarea aspectului general al unui videoclip.


Intrucat doar un pas este necesar pentru a utiliza videoclipuri inregistrate cu profilul de culoare Normal, va fi mai putin timp necesar pentru postare.


Chiar si dupa corectarea culorilor HLG si DLOG, inregistrarile normale s-au aratau identice pe Monitorul 5K al celor de la We Talk UAV.


HLG si DLOG sunt pentru profesionisti


Pentru profesionisti și entuziasti cu abilitati de editare. HLG si DLOG sunt inca cele mai bune profiluri de utilizat. Deoarece pot fi ajustate manual mai bine decat alte profile de culoare.



De ce cei de la We Talk UAV inca folosesc H.264 in loc de H.265?


Chiar daca H.265 este proiectat pentru a fi mai eficient. H.264 este un codec mai favorabil pentru We Talk UAV din cauza post editarii. Este pur si simplu mai usor pentru majoritatea calculatoarelor editarea videoclipuri inregistrate folosind H.264.


Concluzie


Pentru cei care au timp sa editeze filmul plat si procesa H.265, HLG si DLOG ar trebui sa fie utilizate, dar pentru cei care cauta simplitate, profilul de culoare Normal este calea de parcurs, mai ales ca videoclipurile realizate folosind culoarea Normal profilul pare similar cu videoclipurile HLG si DLOG complet editate.



👉 Magazin - Dronshop.ro 👈


Drona Profesionala

DJI Romania


Facebook: Dronshop.ro - DJI Romania

Articole legate


Articole recomandate


Categorii


Etichete


DronshopDJI Oradea ARSDJI Oradea EnterpriseDJI Oradea Agricultura

K-Index

K-Index