Excursie la un parc national? Lasa drona acasa

Excursie la un parc national? Lasa drona acasa

Publicat de Sziki Alexandra pe data de 22. 07. 2020., 12:22:13

  • Distribuie:

Este vara. Si, poate mai mult decat de obicei, unii dintre noi vor dori sa iasa in aer liber, dupa luni intregi de izolare. Amintiti-va, totusi, pentru a fi siguri, ca sunteti informati cu privire la reguli inainte de a porni o drona. Acest lucru este valabil mai ales in parcurile nationale, unde - cu rare exceptii - dronele sunt interzise.


Sa spunem ca esti pe cale sa faci o calatorie. Vei vizita, sa zicem, Yellowstone Park. Fantastic! Dar in pregatirea pentru aceasta aventura in natura, cel mai bine este sa lasati drona in interior. Te vei salva de o grija care te poate costa...multisor. Ba chiar poate duce si la interdictii.

 

Conflictul inevitabil

Pentru multi, dronele sunt pur si simplu o camera pe cer. Asadar, vizitarea unor locuri de o frumusete spectaculoasa face sa fie tentant sa folosesti drona. A inceput sa devina o problema pentru marile parcuri in 2013 cand a decolat prima drona DJI Phantom. Pana in 2014, a devenit o problema in locatii precum Parcul National Yellowstone. Oamenii zburau drone peste gheizere, bule de noroi si chiar lacuri impecabile. Pana in 2014, Parcul a decis ca trebuie sa puna piciorul in prag - si a facu-o :


In iunie 2014, directorul Serviciului Parcului National a emis documentul de politici 14-05. Acesta a condus fiecare supraintendent al parcului sa exercite autoritatea in conformitate cu Codul Regulamentelor Federale (CFR) pentru a interzice lansarea, debarcarea sau operarea dronelor. Acest memorandum este „inca in vigoare cu foarte putine exceptii.”

 

Nici sa nu te gandesti...

Desigur, detinatorii certificarii Part 107 ar putea crede ca licenta lor le ofera un pic mai multa libertate in zborul aeronavelor de tip drona in aceste zone - dar gresesc. In prezent, politicile sunt in vigoare de cativa ani si multe parcuri au indicatoare care specifica clar interzicerea dronelor in limitele parcului. Unii s-au intrebat daca se pot respecta regulile de pilotare din afara granitelor parcului si apoi pot ajunge spre interiorul parcului. Nu. Acesta ar implica un zbor dincolo de linia vizuala, iar cu o astfel de abatere nu vei obtine o simpla avertizare in aceste locatii.

 

Si...nu va indoiti, autoritatile din parc sunt atenti la astfel de situatii si urmaresc atent zonele parcului in cazul aparitiei unei dronei. Iata un extras din Serviciul Parcului National:

In unele cazuri, utilizarea lor a avut ca rezultat reclamatii de zgomot si neplacere din partea vizitatorilor parcului, probleme de siguranta ale vizitatorilor parcului si un incident documentat in care a fost hartuita fauna salbatica din parc. Micile drone s-au prabusit in gheizerele din Parcul National Yellowstone, au incercat sa aterizeze pe fetele prezente ale Memorialului National Mount Rushmore, s-au pierdut peste marginea Marelui Canyon si au fost oprite din zboar in spatiul aerian interzis peste Mall din Washington DC.

 

Parcurile folosesc drone?

Simplu, da. Conform NPS, utilizarile „pot include operatiuni de cautare si salvare, operatiuni de incendiu, studiu stiintific si fotografie aeriana.”

 

Dar daca le folositi, va rugam sa fiti constienti ca puteti face fata taxarii - si ca puteti fi amendati cu sume considerabile. O taxa destuuul de mare pentru un zbor cu drona. Si amintiti-va acest lucru: Yellowstone si alte parcuri nationale sunt atat de frumoase, incat chiar si fotografiile de la sol vor arata uimitor. Aceste exercitii de pilotare a dronei pot imbunatati abilitatile

Noua drona Skydio vine cu un zoom digital de 100x


👉 Magazin - Dronshop.ro 👈
Articole legate


Articole recomandate


Categorii


Etichete


DronshopDJI Oradea ARSDJI Oradea EnterpriseDJI Oradea Agricultura

K-Index

K-Index