Everdrone extinde livrarile salvatoare de drone catre Danemarca

Everdrone extinde livrarile salvatoare de drone catre Danemarca

Publicat de pe data de 21. 09. 2020., 08:13:44

  • Distribuie:

Everdrone a anuntat ca si-a extins serviciul de livrare de drone salvatoare de vieti in Danemarca dupa un acord cu Serviciile medicale de urgenta din Copenhaga. Se asteapta ca serviciul sa intre in functiune in primavara anului 2021 si sa ajunga la peste 100.000 de persoane.

Serviciul Everdrone se va extinde in Danemarca dupa ce s-a ajuns la un acord cu Serviciile medicale de urgenta din Copenhaga pentru a intra la bord ca partener de cercetare pentru a lucra alaturi de Institutul Karolinska din Suedia.

Dronele pot fi lansate in aer in doar cateva minute si au o raza de zbor de aproximativ 6km. Dronele vor transporta defibrilatoare si vor fi directionate catre zonele in care ambulantele nu pot ajunge intr-un timp rezonabil.

Everdrone a primit, de asemenea, 350.000 de euro din programul comun Eurostars-2 si cofinantare din programul de cercetare si inovare Orizont 2020 al Uniunii Europene pentru munca pe care o desfasoara compania.


Mats Sällström, CEO Everdrone, a declarat:

“Implementarea sistemului de drone in Göteborg este un inceput minunat si speram sa il facem o parte permanenta a expedierii de urgenta a Suediei. De-a lungul proiectului, am construit o experienta solida si am invatat lectii pentru viitor. Pe baza a ceea ce am invatat, vom rafina tehnologia si procedurile operationale pentru a imbunatati timpii de raspuns cu drone mai rapide si planificarea optimizata a rutelor, pentru a face sistemul si mai eficient si mai robust inainte de lansarea in Danemarca.”


Fredrik Folke, sef de cercetare la Serviciile medicale de urgenta din Copenhaga a urmat cu:

“Intr-o situatie de stop cardiac, este vorba despre timpul ramas si initierea tratamentului foarte repede. Asigurandu-ne ca operatorii nostri furnizeaza instructiuni CPR de inalta calitate prin telefon, in timp ce drona livreaza un AED la fata locului in cateva minute, martorii pot initia masuri de salvare a vietii inainte de sosirea ambulantei. Metoda de utilizare a dronelor pentru livrarea consumabilelor medicale de urgenta arata un potential mare si poate salva numeroase vieti.”


Cum functioneaza

Odata ce intra un apel de urgenta, dispecerii trimit atat o drona, cat si o ambulanta. Drona va ajunge de obicei inaintea ambulantei. Aceasta va cobori defibrilatorul cu un troliu de la o inaltime de 30 de metri. AED sunt concepute pentru a fi utilizate de oricine si speranta este ca cineva la fata locului poate folosi dispozitivul daca paramedicii intarzie sa ajunga la fata locului. Viteza este cruciala, deoarece ratele de supravietuire cresc pana la 70% daca un pacient primeste ajutor in primele cateva minute.

Drona este echipata cu un sistem RealSense de evitare a obstacolelor bazat pe Intel si o planificare inteligenta a rutelor pentru a imbunatati eficienta. Un sistem de parasuta asigura ca drona va ateriza in siguranta in caz de accident. Intrucat drona din videoclipul de mai jos pare a fi un DJI Matrice 600 Pro, vine si cu caracteristicile de siguranta ale DJI. Acestea includ redundanta tripla IMU si GPS, protectie la joasa tensiune, revenire inteligenta la punctul de pornire si detectarea defectiunilor motorului, care ii permite sa aterizeze in siguranta, chiar daca lipseste o elice.

 


Articole legate


Articole recomandate


Categorii


Etichete


DronshopDJI Oradea ARSDJI Oradea EnterpriseDJI Oradea Agricultura

K-Index

K-Index