Efectul lui Mavic Mini pe piata de drone

Efectul lui Mavic Mini pe piata de drone

Publicat de Larissa Popovici pe data de 18. 01. 2021., 16:54:09

  • Distribuie:

Efectul lui Mavic Mini pe piata de drone


Efectul lui Mavic Mini pe piata de drone. DJI Mavic Mini practic a venit, a vazut si a castigat. Producatorul chinez a reusit sa prezinte o drona care poate fi luata ca si o referinta pentru toata piata, ca sa nu mai vorbim ca zborul cu el este o experienta. Am vorbit anterior despre specificatiile dronei si am vazut cateva review-uri, dar acum ne vom ocupa de ceea ce atarna in aer de la premiera dronei: Ce impact poate avea Mavic Mini pe piata, in general?


Nu putem trece pe langa Mavic Mini fara a ii oferi atentie. Cu siguranta exista printre cititorii nostrii care nu inteleg cu adevarat, sa chiar considera ca Mavic Mini este doar o jucarie si irrelevant in lumea dronelor. Dar este bine sa vedem elementele care pot avea un impact global asupra oricarui producator de drone comerciale sau hobby. Deci sa vedem care sunt acele puncte forte ale noii drone DJI, si care vor avea un rol important pe viitor in ceea ce priveste aceasta piata…


Mai multe drone sub 250 de grame


Nu este deloc intamplator ca presa a acordat atat de multa atentie lui Mavic Mini. Este un dispozitiv cu drepturi depline, care poate fi numit cu adevarat o drona, departe de a fi o jucarie, precum DJI Tello, cu care il compara multi oameni, dar acest lucru este complet gresit. In timp ce Tello chair este o jocurie, chiar pe linia de jos a categoriei de intrare, Mavic Mini este de fapt o drona reala, doar la un pret mic si cu specificatii speciale.


Prin specificatii speciale, desigur, ne referim la faptul ca echipa DJI a reusit sa finalize cu succes proiectul de a lansa Mavic Mini cu o greutate mai mica de 250 de grame, ceea ce inseamna ca in cele mai multe tari nu trebuie sa fie inregistrata pentru a fi zburata legal.


In mod evident, a fost necesar de cei mai buni ingineri al producatorului sa reuseasca acest lucru, dar, fara indoiala, ii va inspira si pe alti producatori de pe piata sa depuna bazele pentru dronele Mini. De fapt, DJI a aratat cum se face – au redus dimensiunea dronei dar au pastrat experienta de a zbura cu o adevarata drona.


Importanta categoriei de incepator


Exista drone in toate gamele de preturi, dar in ultima perioada, dronele de calitate din categoria de incepator par sa dispara. Exista multe teorii cu privire la motivul pentru care producatorii nu vad prea mult potential in acest mediu, dar probabil ca multi ar sustine ca DJI acopera aceasta categorie cu propria paleta de drone si ca este pur si simplu imposibil sa concureze cu ei.


Putem spune ca acest lucru este adevarat, dar probabil ca Mavic Mini va fi un exemplu perfect si pentru concurenta, dovedind cu noua drona ca se poate face un produs care sa indeplineasca nevoiile cumparatorilor cu un raport de calitate si pret perfect. Cu toate acestea cele mai multe companii se pierd inca in timpul planificarii si in privinta cresterii profitului pretul dronei suma care cumparatorii ar fi cu adevarat despusi sa plateasca pentru produsul lor.


Nu in ultimul rand, dronele destinate pentru incepatori intra inca intr-o zona uriasa neexploatata, mai ales acum, cand piata de drone este aproape un vest-salbatic. Aceasta industrie inca nu s-a dezvoltat complet, totul este la inceput si, practic, vedem primii pasi ai unei piete care va fi la apogeu peste zeci de ani. In aceasta faza de cunoastere companiile ar putea prinde interesul persoanelor care isi doresc o mica felie din experienta dronei, dar nu sunt inca dispusi sa cumpere o aeronava profesionala.


Magia experimentarii


Ar fi o prostie sa spunem despre DJI ca joaca un joc de siguranta cu Mavic Mini. Oricum ne uitam la aceasta drona, este clar ca producatorul si-a asumat riscuri, chiar daca nu la fel de mari ca si alte companii. Insa chinezii au facut o miscare indrazneata si au incercat o reteta netestata pana acum, pe care multi ar fi etichetato „nebunie”.


Si acest tip de mentalitate poate fi din nou un lucru pozitiv pentru intrega piata, intrucat poate oferi producatorilor un impuls si ii starneste sa inceapa sa dezvolte concepte care au fost tinute ascunse pana acum. Nu este sigur ca astfel de idei neconventionale vor indeplini sperantele, dar este incontestabil ca vor crea o paleta mai interesanta, mai plina de culoare si mai diversa pe piata de drone.


Nu trebuie neaparat sa va ganditi la un model mini dintr-un anumit model de drona. Nu este exclus ca un concept de drone sa fie inca ascuns in sediul unei companii inca necunoscute, care va fi una dintre cele mai populare, cele mai cunoscute drone de-a lungul anilor. Evident, numai timpul va spune daca Mavic Mini a avut un rol atat de inspirational, dar noi speram sa fie asa…


In opinia noastra, acestia ar fi factorii pentru care noutatea de la DJI poate face o schimbare pozitiva. Spuneti-ne in sectiunea de comentarii voi ce credeti ca va fi efectul lui Mavic Mini?


👉 Magazin - Dronshop.ro 👈


Drona Profesionala

DJI Romania


Facebook: Dronshop.ro - DJI Romania - Autel Romania

Articole legate


Articole recomandate


Categorii


Etichete


DronshopDJI Oradea ARSDJI Oradea EnterpriseDJI Oradea Agricultura

K-Index

K-Index