Dronele in lumea filmelor

Dronele in lumea filmelor

Publicat de Suranyi László pe data de 18. 01. 2021., 09:59:57

  • Distribuie:

Dronele in lumea filmelor.


De aparitia dronelor nu s-au bucurat doar persoanele care au dorit sa zboare, ci si enzusiastii de filme. Deoarece aparitia acestor masinarii zburatoare fara pilot a facut posibila, in industria cinematografica, inregistrarea unor cadre care nu erau simple de obtinut pana atunci. Exista multe cadre prezentate in filme care au facut rezultatul final al filmului mai spectaculos, asa ca am decis acum sa ne aprofondam mai mult cunostintele legeate de utilizarea dronelor din industria cinematografica pentru a intelege mai bine in ce forma si la ce sunt folosite mai exact ele in aceasta lume.


Cum au adus dronele o schimbare pozitiva in industria cinematografica?


Practic, acelasi argument ar putea fi adus, ca si in cazul pilotilor traditionali de drone, mai exact ca putem observa evenimente care nu ar fi posibile fara drone. Pentru un film, setarea cinematografica poate imbunatati sau strica perceptia unei anumite scene, deoarece aparatul foto serveste ca ochiul privitorului.


Noi vom vedea ce vrea regizorul sa ne arate. Prin urmare, daca regizorul doreste sa ilustreze circumstantele unei locatii particulare, atunci o inregistrare cu drona va fi perfecta, in acest fel poate descrie mai exact unde suntem. Ganditi-va doar la scena cu petrecerea de pe malul marii din filmul The Wolf of the Wall Street, unde un cadru filmat cu drona ne spune mai multe despre situatia actuala decat orice altceva.


Solutia perfecta pentru scenele cu urmarire


In 2014, folosirea dronelor in industria cinematografica a devenit legala (desi este puternic reglementata de FAA in America) si de atunci a devenit obisnuita la un asa nivel incat spectatorul nu mai este surprins de ea.


UAV-urile sunt deosebit de utile in scenele de urmarie, o drona poate tine pasul chiar si cu masinile, dar si camera acesteia va ramana intotdeauna stabila, prin acest fel scapand de vechea metoda folosita “shaky cam”, o camera tinuta in mana de catre un oprator care incerca doar sa tina camera fixata pe subiecti.


Am putea sa-l aducem ca exemplu pe James Bond: urmarirea cu motociclete in Skyfall, care este un prim exemplu al modului in care o drona poate sa redea o scena plina de adrenalina.Drone spion la filmari


Serialul Urzeala Tronurilor este practic plin de scene filmate cu drone. Mai de mult a fost publicat un material in care ne arta cu cat de multe provocari poate veni o astfel de scena simpla filmata cu drona in interiorul unei cladiri.


O problema mare, care s-a repetat de nenumarate ori la filmarile serialului Urzeala Tronurilor au fost dronele spion. Cu care zburau persoanle neautorizate, in zona, pentru a putea scurge mai tarziu informatii despre filmare. Pentru mult timp producatorilor le-a fost foarte greu sa distinga dronele spion de cele folosite de catre ei pentru filmare. Dar aceasta problema la filmarea ultimului sezon a fost remediata. Au tras cu tunuri speciale pentru a captura, neutraliza dronele spion.Drone in loc de macara


De asemenea, ar trebui sa fie evidentiate dronele utilizate la filmare unor mase mari de oameni. Producatorii au gasit o solutie pentru a prenzta o scena cu o masa mare de oameni si inainte de epoca dronelor. Camera era montata pe o macara, care s-a dovedit un instrument eficient pentru acest lucru in ultimele decenii. Dar exista cazuri in care o drona poate face aceasta scena cu mult mai spectaculoasa, mai expresiva. Atacul dinozaurilor in Jurassic World nu ar fi putut fi niciodata la fel de semnificativa daca producatori nu ar fi ales dronele pentru a filma aceasta scena.Elicoptere vs. drone


De asemenea, merita remarcat faptul ca, inainte de avansarea agresiva a dronelor, am reusit sa vedem filme si seriale TV datorita elicopterelor. Dar poate ca deja v-ati dat seama care sunt dezavantajele acestei soluții.


Este mult mai costisitor. Este nevoie de un pilot expert care este conștient de intentia regizorului, de evolutia scenei si de alte circumstante. In plus, inchirierea unui elicoptere poate costa pana la 40.000 de dolari pe zi, iar intregul proces in sine necesita mult mai mult timp fata de filmarile cu drone.


Prima filmare aeriana al istoriei filmului


Sa mergem putin in trecut: este uimitor, dar chiar si in epoca filmului mut, au existat filme la inceputul anilor 1900 la care au folosit fotografie aeriana. Cum? In documentarul lui Wilbur Wright und Seine Flugmaschine din 1909, legendarii frati Wright au montat o camera pe o aripa, si cireasa de pe tort, ca acesta este primul videoclip aerian al istoriei, cel putin despre care stim.
Dronele folosite in industria cinematografica


Gama de dispozitive, este atat de larga incat nu ar fi posibil sa mentionam in mod specific 2-3 dispozitive care au functionat bine in industria cinematografica.


Evident, DJI are drone pe care acestia prefera sa le foloseasca chiar si pentru productii mai mari, de exemplu, Phantom 4 Pro, care poate fi filma 4K Ultra HD cu 60 FPS, sau Inspire 2 care este o drona profesionala, pe care se poate monta diferite camere, cu diferite specificatii tehnice.


👉 Magazin - Dronshop.ro 👈


Drona Profesionala

DJI Romania


Facebook: Dronshop.ro - DJI Romania - Autel Romania


Articole legate


Articole recomandate


Categorii


Etichete


DronshopDJI Oradea ARSDJI Oradea EnterpriseDJI Oradea Agricultura

K-Index

K-Index