Dronele gestioneaza plajele supraaglomerate pe litoralul spaniol

Dronele gestioneaza plajele supraaglomerate pe litoralul spaniol

Publicat de Antoniu Ionescu pe data de 19. 07. 2021., 12:47:19

  • Distribuie:

Dronele, implementate pentru monitorizarea plajelor

Dronele au fost implementate pentru monitorizarea plajelor in timp real, intr-un oras de coasta din nord-estul Spaniei. Aceste supravegheri au loc in Sitges, intr-un moment in care cazurile COVID-19 cresc in mod dramatic in toata Spania.

Acest proiect este preconizat sa dureze pana pe 22 august. Compania de drone Annunzia, care conduce proiectul, spune ca filmarile vor fi transmise direct catre un software de vizionare computerizata care ar contoriza apoi cate persoane sunt pe plaja. Oficialul local Guillem Escola a declarat agentiei de stiri Reuters:

Daca vedem ca plaja este foarte aglomerata, putem transmite aceste informatii personalului – care urmeaza sa faca verificari si se vor asigura ca oamenii pastreaza distanta. Daca oamenii nu iau seama, se va trimite politia.


Dronele folosite pentru monitorizarea plajelor: o chestiune de confidentialitate

Unii locuitori isi exprima ingrijorarea ca supravegherea prin drone le-ar invada intimitatea. Cu toate acestea, autoritatile locale asigura ca proiectul va respecta toate legile privind protectia datelor. Mai mult, orice imagine sau inregistrare video capturata de drone va ramane, de asemenea, anonima.

Dupa cum subliniaza Jimmy Burns, un jurnalist care locuieste in Sitges:

Cred ca este o idee buna, dar trebuie sa comunice cu populatia si sa identifice drona, pentru ca altfel este o interventie in libertatile noastre civile.”

Intre timp, politistii din Madrid au folosit deja drone pentru localizarea petrecerilor in aer liber. Spania a deposit 4 milioane de cazuri COVID-19 saptamanile anterioare. Dar, cu aproape 50% din populatie fiind complet vaccinata, natiunea nu a impus o stare de urgenta din luna mai. Intre timp, autoritatile regionale au incercat sa reduca focarele locale prin restrictii autorizate de instanta. Barcelona si regiunea inconjuratoare a Cataloniei, de exemplu, intentioneaza sa impuna o curba pentru a reduce varianta Delta a coronavirusului, care se raspandeste rapid printre tinerii spanioli nevaccinati. 

Articole legate


Articole recomandate


Categorii


Etichete


DronshopDJI Oradea ARSDJI Oradea EnterpriseDJI Oradea Agricultura

K-Index

K-Index