Dronele DJI surprind lansarea rachetei Blue Origin

Dronele DJI surprind lansarea rachetei Blue Origin

Publicat de Sziki Alexandra pe data de 19. 01. 2021., 08:59:26

  • Distribuie:

Dronele DJI surprind lansarea rachetei Blue Origin. Pentru cei care au urmarit lansarea rachetei, este posibil sa fi observat un videoclip extraordinar, realizat in aer. Daca ati presupus ca a fost filmat cu ajutorul unei drone, ati avut dreptate.

Compania Blue Origin a lansat o racheta pentru misiunea New Shepard NS-14. Nava spatiala reutilizabila este denumita dupa astronautul Alan Shepard, primul american ajuns in spatiu. Acesta a fost un zbor test, fara pilot. In cabina se afla un manechin. In timp ce racheta a fost vedeta, cateva drone au jucat roluri secundare in captarea zborului. Filmarile au fost realizate de dronele DJI.


Dronele DJI surprind lansarea rachetelor

Am observat ceea am presupus ca sunt inregistrari realizate de drone in timpul unor lansari recente ale SpaceX. Nu stiam, insa, ce drone erau folosite. In acest caz, insa, Brendan Schulman ne-a dezvaluit acest aspect:Dupa cum subliniaza si Tweet-ul lui Brendan, au existat 3 produse DJI care au luat parte in acest eveniment. Este vorba de un Inspire 2, un Matrice 300 si un Mavic Air 2. Se poate presupune ca Mavic Air 2 a surprins momentul din imaginea de mai sus, privind in jos pe platforma de lansare. In mod probabil, cea mai usoara drona a fost plasata cat mai aproape de calea parcursa de racheta.

Desigur, un elicopter sau un vehicul cu pilot la bord nu ar fi fost o alegere buna in aceasta situatie. Astfel, folosirea unei drone este cea mai buna optiune. 

Articole legate


Articole recomandate


Categorii


Etichete


DronshopDJI Oradea ARSDJI Oradea EnterpriseDJI Oradea Agricultura

K-Index

K-Index