DroneAnalyst studiaza impactul pe care plasarea pe “Entity List” il va avea pentru DJI

DroneAnalyst studiaza impactul pe care plasarea pe “Entity List” il va avea pentru DJI

Publicat de Sziki Alexandra pe data de 22. 12. 2020., 12:42:24

  • Distribuie:

Cand DroneAnalyst ofera cateva ganduri cu privire la includerea companiei DJI pe “Entity List” a Departamentului de Comert al SUA, noi ascultam. Asta pentru ca persoana care face analiza este David Benowitz, fost manager DJI.

Faptul ca DJI, lider global pe piata dronelor, a fost plasat pe “Entity List” a Departamentului de Comert este inca o veste mare pentru entuziastii dronelor. David Benowitz, cu o intelegere profunda a lanturilor de aprovizionare din industria globala, si-a impartasit gandurile.

 

Postare lunga pe blogul DroneAnalyst

Benowitz ofera o imagine de ansamblu in aceasta postare. Inainte sa o analizam, revizuim putin situatia:

Produsele DJI nu sunt interzise si vor fi comercializate in continuare in SUA. Exportul de tehnologii din SUA catre DJI este interzis, ceea ce afecteaza lantul sau de aprovizionare. A fi pe lista nu este un lucru neaparat permanent, DJI poate fi scos in viitor.

 


Parerea DroneAnalyst

Unul dintre lucrurile cheie aici este sa ne dam seama pe ce tehnologii sau componente se bazeaza DJI pentru produsele existente. Compania va trebui sa gaseasca inlocuitori, probabil, pentru toti. Deci, care sunt aceste produse si servicii? Iata ce presupune David Benowitz, in postarea pe blogul DroneAnalyst.

In timp ce DJI nu dezvaluie o lista de furnizori ai sai, credem ca in aceste domenii este utilizata tehnologia din SUA in produsele DJI:

  • Diverse servicii DJI Cloud, cum ar fi site-urile lor web, sistemele de stocare a aplicatiilor backend, SkyPixel, FlightHub si altele (Amazon Web Services)
  • BMS pentru bateriile inteligente, potential toate produsele. (Texas Instruments)
  • Vision Chips, potential toate produsele de consum (Intel si Ambarella)
  • Camere de imagine termica, Zenmuse XT/XT2 si Mavic 2 Enterprise Dual (FLIR)
  • Disponibilitatea aplicatiei mobile, toate aplicatiile mobile DJI (Apple – App Store, Google – Amazon Play Store)

Potentialii clienti DJI ar trebui sa fie deosebit de ingrijorati de impactul asupra serviciilor DJI cloud si asupra sistemului de management al bateriei (BMS). BMS este esential pentru maximizarea timpului de zbor si a aterizarilor sigure. Daca un nou furnizor BMS este integrat necorespunzator; viitoarele drone DJI ar fi mai susceptibile sa cada din cer din cauza acestor reguli. In ceea ce priveste serviciile cloud, daca DJI ar trece rapid la un alt furnizor, acest lucru ar putea avea implicatii asupra modului in care datele clientului sunt stocate, sau potential mutate in strainatate.”

 

Nu stim daca eliminarea aplicatiilor din Play Store sau App Store va fi necesara, dar acest lucru s-a intamplat cu Huawei. Ar fi o idee buna sa ne asiguram ca aplicatiile si firmware-ul DJI sunt actualizate. Nu spunem ca aplicatiile nu vor fi disponibile, dar este mai bine sa fim in siguranta daca va fi cazul. In plus, este totdeauna o idee buna sa va mentineti aplicatiile actualizate.

 


Lanturile de aprovizionare

Daca DJI nu mai poate obtine anumite tehnologii si componente din SUA, le va cauta in alta parte. Asta se adauga, spune Benowitz, la potentialul unor perturbari mai tarziu in 2021:

As specula ca DJI nu va fi grav afectat de aceste limitari la achizitii, deoarece este probabil sa-si fi mutat lantul de aprovizionare catre furnizorii chinezi, asteptandu-se sa fie adaugat pe lista. Acest lucru se remarca prin lansarea de catre DJI a dronei sale Mavic 2 Enterprise Advanced chiar inainte de a fi adaugat pe lista. Acest lucru a mutat imagistica termica departe de senzorii FLIR si catre un (probabil) frunizor chinez. Aceste limitari vor accelera eforturile DJI de a renunta la furnizori din SUA si vor crea lanturi de aprovizionare globale pentru drone. Ne asteptam ca in saptamanile viitoare sa existe o achizitie uriasa de stocuri DJI existente in distributia din SUA, stocul de produse DJI devenind o problema la mijlocul anului 2021. Pentru companiile care doresc sa cumpere in continuare hardware DJI; nu exista o interzicere din punct de vedere legislativ, insa furnizarea produselor lor poate fi nesigura.”

 

Dar vanzarile produselor DJI? Ce crede David Benowitz al DroneAnalyst despre asta?

Benowitz crede ca impactul va fi minim din partea consumatorilor; dar suspecteaza ca ar putea exista un efect ingrozitor asupra vanzarilor de drone profesionale sau catre intreprinderi:

Liniile consumer – cum ar fi Mavic si Phantom – au mai putine alternative. Multi concurenti au parasite aceasta piata in totalitate. Autel ofera cateva alternative, iar liniile de consum ale Skydio au specificatii similare. Schema sa de control difera, insa; si accentual pe autonomie reprezinta un factor important pentru clientii DJI. Niciunul dintre acesti producatori nu au o alternativa pentru DJI Mini 2, o drona extraordinara la un pret mic si sub limita de greutate de 250g. Pe scurt, concurentii DJI fie isi extind lanturile de aprovizionare pentru a satisface cererea; fie isi diversifica linia de produse pentru a capta mai mult din cota de piata a DJI. DJI va investi in ajustarea lantului de aprovizionare. Consumatorii si intreprinderile ar trebui sa se astepte la disponibilitatea limitata a dronelor de pe piata si la preturi mai ridicate; odata ce trec la alternative DJI.


Articole legate


Articole recomandate


Categorii


Etichete


DronshopDJI Oradea ARSDJI Oradea EnterpriseDJI Oradea Agricultura

K-Index

K-Index