Drone folosite in cautarea primarului din Seul

Drone folosite in cautarea primarului din Seul

Publicat de pe data de 13. 07. 2020., 13:49:00

  • Distribuie:

Nu trece nici o saptamana - poate nici macar o zi - cand drone nu sunt folosite undeva pe planeta intr-o operatiune de cautare si salvare. De multe ori, ajungem sa raportam despre un rezultat cu adevarat pozitiv. In acest caz, insa, povestea are un final nefericit.

Primarul din Seul, Park Won-soon, a fost raportat disparut de fiica sa joi, 10 iulie. In ziua precedenta, unul dintre secretarele lui a depus o plangere pentru hartuire sexuala, care se presupunea ca a avut loc in 2017.

El nu s-a prezentat la munca joi si si-a anulat toate intalnirile pentru a doua zi. La un moment dat, joi, fiica sa a primit ceea ce a descris ca un mesaj „voinic” de la el.

A contactat politia

Atunci a contactat politia, care a stabilit ca ultimul semnal al telefonului inainte de oprirea telefonului lui Park provenea din cartierul din Sungbuk din Seul.

O operatiune masiva de cautare a fost inceputa rapid, implicand drone, caini de politie si aproximativ 600 de ofiteri. Corpul acestuia a fost localizat pe dealurile din nordul Seulului vineri devreme. Cauza mortii nu a fost anuntata, dar s-a presupus ca aceasta a fost o sinucidere.


Politician de succes

Avocat si activist pentru drepturile omului, Park a fost ales primar la Seul in 2011. In iunie 2019, a devenit primul primar ales vreodata sa prezide orasul pentru un al treilea mandat. Stirile despre presupusa hartuire sexuala au uluit multa lume in Coreea de Sud, in conditiile in care barbatul de 64 de ani avea o evidenta puternica in ceea ce priveste sustinerea problemelor femeilor.

Seul, un oras de 10 milioane de oameni, a fost epicentrul focarului de COVID-19 din Coreea de Sud. Orasul a implementat rapid testarea pe scara larga si urmarirea contactelor.

 

Dronele *chiar* salveaza vieti

Desi era prea tarziu pentru Park Won-soon, drone sunt folosite pe scara larga pe tot globul pentru a cauta persoane disparute - in special atunci cand se pierd in salbaticie sau noaptea. Atat de multi oameni au fost salvati folosind drone, incat DJI a urmarit ani de zile aceste cazuri.

 

Recent, compania a lansat o harta interactiva a vietilor salvate prin utilizarea dronelor. Puteti gasi noutati live aici.


Concurs de drone FPV la Törökszentmiklós (1-2 august 2020)

Spectacol de 4 Iulie combina artificii si drone


👉 Magazin - Dronshop.ro 👈

Articole legate


Articole recomandate


Categorii


Etichete


DronshopDJI Oradea ARSDJI Oradea EnterpriseDJI Oradea Agricultura

K-Index

K-Index