Drone de pasageri?!

Drone de pasageri?!

Publicat de Suranyi László pe data de 27. 09. 2021., 12:17:15

  • Distribuie:

Ideea de a transporta persoane cu drone este una excitantă, putențial revoluționară dar în același timp, un concept ce este predispus la multe probleme.


Înainte de a intra prea adânc în subiect, iată un exemplu de droră capabilă de a transporta persoane. Astro Aerospace este, potrivit comunicatului de presă, un vehicul de transport aerian de ultimă oră, care are rolul de a îmbunătăți mobilitatea urbană și de a permite pasagerilor să ajungă la destinație rapid și în siguranță.


I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.


Are 16 motoare individuale și este fără emisii


Visul despre o mașină zburătoare a început cu mult timp în urmă


La începutul seclului 20, automobilele personale au început să devină treptat cele mai populare mijoace de transport. În anul 1903 frații Wright au reușit să zboare pentru prima dată. În mai puțin de un deceniu, visele de a construi o mașină zburătoare au început să apara în industria auto. Dorința de a fabrica mașini zburătoare este ușor de înțeles. De ce să ne limităm la drumurile scumpe, care durează mult de construit, atunci când cerul este liber?


Dacă dronele cu pasageri devin de succes, pot aduce multe benificii societatii. Imaginați-vă cum ar putea evolua arhitectura dacă ați putea zbura le intrarea casei dvs., în loc să intrați la nivelul solului. Acestă idee pare puțin fantastică, dar nu este greu de imaginat un oraș modern și populat, cum ar fi New York, Tokyo sau Shanghai, cu proturi pentru drone cu pasageri. Nu ar fi foarte diferit de heliporturile instalate deja pe clădiri, din întraga lume.

Această nouă tehnologie ar putea atrage cu ea o reimaginare masivă a spațiului, modul în care proiectăm clădirile și unde oamenii ar putea alege să trăiască. Dacă cineva ar putea zbura cu ușurință în locuri inaccesibile anterior, locurile unde am putea trăi ar crește exponențial (acest lucru ar putea fi ceva grozava sau teribil, depinde de perspectiva dvs.)


Realitatea lovește tare


Au existat numeroase încercări,în ultimul secol, de a construi o mașină zburătoare, cu mai multe sau mai puține succese, nici una nu a obținut vreodată popularitate și lansarea produsului pe o scară mai largă. Modelele mai vechi de mașini zburătoare au fost mșini normale cu aripi atațate pe ele. Problema cu acest tip de mașină este că au nevoie de un spațiu semnificativ pentru a decola. Prin urmare, aceste sunt limitate la circularea în oraș și necesită o pista de decolare, aterizare. Un alt lucru în fabricarea mașinilor zburătoare este că mașinile și avioanele sunt proiectate pentru scopuri diferite. Atunci când au încercat să construiească o mașină zburătoare în ambele domenii, au ajuns la ceva care nu excela în nici una dintre cele două.


Mai târziu, modelele de mașini zburătoare sunt mult mai sofisticate decât versiunile anterioare și ar fi puțin greșit să le numim o “mașină”. Pot fi conduse pe un drum? Cred. Dar când poți zbura, de ce să mai conduci? În timp ce mașinile care pot zbura nu au avut niciodată succes, poate că dronele cu pasageri vor fi cele cu care vom realiza visul de un secol.


Ce este nou despre dronele cu pasageri?


Dronele cu pasageri sunt o dezvoltare relativ nouă. Îmbunătățirile recente în tehnologia AI, a acumulatorilor și a motoarelor electrice au făcut că aeronavele mici să fie mai ieftine. În februarie am scris despre un zbor de încercare al dronei cu pasager EHang 184 din China.


Nu există nici o îndoială că această dronă reprezintă o tehnologie impresionantă. După cum puteți vedea din videoclipul de mai jos, cu Ehang au fost facute zbururile de testare. A zburat la o înălțime de 300 de metri, la viteze de până la 130km/h.Îngrijorări legate de siguranță


Ce împiedică dronele cu pasageri să cadă din cer, ucigând pasagerii? Acestea sunt întrebările pe care le pun autoritățile de reglementare. Cu siguranță cea mai mare frică de a sări într-o mică dronă care zboară este o serie de eșecuri masive ale sistemului dronei. Din fericire, dezvoltatorii acestor drone se gândesc la aceste lucruri.

Nimei nu va zbura până când, această tehnologie nu se va dovedi destul de sigură pentru o periodă lung de timp. A adăuga un număr semnificativ de vehicule zburătoare în cerul nostru va crea multe probleme logistice. Vor trebui elaborate noi legi care să guverneze rutele de zbor, regulile de zbor și crearea unui spațiu aerian restrâns pentru aceste drone. 2017 a fost anul cu cel mai sigur zbor, cu șansa de a fi un accident de avion, 1 la 1,2 milioane de zboruri. Poate că, odată ce producătorii de drone cu pasageri pot dovedi că acestea sunt sigure, interesul public și vânzările acestor noi vehicule va crește dramatic.


Cât costă aceste drone și cine va putea să le zboare?


Este bine să ai o nouă tehnologie uimitoare, dar dacă fiecare dronă este incredibil de costisitoare – ele nu vor fi accesibile pentru majoritatea oamenilor și, prin urmare, șansele de a revoluționa societatea scad dramatic. În prezent, dronele cu pasageri se vor stabili între 200.000-3.000.000 $ – punându-i ferm în clasa de jucării pentru cei bogați. De-a lungul timpului, ne putem aștepta ca costul tehnologiei să scadă și să se elibereze modele mai ieftine. Se pare că modelele curente necesită o licență de pilot să le opereze. În funcție de producătorul acestor drone, unele pot fi complet automatizate, în timp ce altele pot fi controlate de utilizator.


👉 Magazin - Dronshop.ro 👈

Drona Profesionala

DJI Romania


Facebook: Dronshop.ro - DJI Romania - Autel Romania

Articole legate


Articole recomandate


Categorii


Etichete


DronshopDJI Oradea ARSDJI Oradea EnterpriseDJI Oradea Agricultura

K-Index

K-Index