Drone care dezinfecteaza arenele sportive

Drone care dezinfecteaza arenele sportive

Publicat de Larissa Popovici pe data de 19. 05. 2020., 13:38:22

  • Distribuie:

Practic toate evenimentele sportive publice sunt inchise din cauza coronavirusului. 

Insa, atunci cand se va lua in considerare redeschiderea, o companie de drone din New York, a ofeit o solutie pentru a mentine aceste sali de sport curate, pulverizand dezinfectant din aer. 

Pana de curand, Syracuse EagleHawk s-a specializat in inspectii de acoperis cu ajutorul dronelor care folosesc camere termice. Dar, deoarece aceaste lucrari nu s-au mai efectuat din cauza carantinei, compania a inceput sa exploreze activitatea de dezinfectare, relateaza Syracuse.com. 


Compania si-a modernizat dronele de inspectie, inlocuind camerele cu pulverizatoare pentru aplicarea rapida a dezinfectantului pe zone largi. Un furtun lung este atasat de la drone pana la rezervoarele de dezinfectant depozitate pe podea. Pentru a impiedica blocarea furtunului de scaunele stadionului sau alte obiecte, o alta drona va ajuta la stabilizarea furtunului. EagleHawk sustine aceasta configurare ca o metoda mai rapida decat trimiterea lucratorilor pentru dezinfecta fiecarui scaun in parte. De asemenea, elimina riscul de expunere. 

Compania a testat sistemul in trei locatii sportive interioare, inclusiv KeyBank Center din Buffalo, casa NHL Buffalo Sabres . EagleHawk spune ca sistemul poate dezinfecta si stadioane din aer liber. 


„Avem un interes puternic acum, dar cred ca toata lumea este in asteptare, din pacate” a declarat directorul general al companiei, Patrick Walsh.EagleHawk nu este prima companie care a propus sa se foloseasca o drona care sa dezinfecteze arenele sportive. O companie numita Omni Environmental Solutions, de exemplu, a dezvoltat o drone similara pentru salile de sport si alte spatii interioare mari, cum ar fi centrele de conventii. Drona este echipata cu rezervorul propriu, ceea ce o poate face mai agila decat versiunea legata de EagleHawk. 

Dronele agricole au fost, de asemenea, reconstituite in tari precum Spania si India pentru pulverizarea dezinfectantului in zonele exterioare.

Articole legate


Articole recomandate


Categorii


Etichete


DronshopDJI Oradea ARSDJI Oradea EnterpriseDJI Oradea Agricultura

K-Index

K-Index