Drona Pandemic poate masura temperatura si tusea

Drona Pandemic poate masura temperatura si tusea

Publicat de Larissa Popovici pe data de 09. 04. 2020., 10:10:08

  • Distribuie:

Guvernele si cercetatorii din intreaga lume lucreaza la noi solutii pentru combaterea pandemiei in actuala criza Covid-19.

Dronele au fost instrumente importante pentru aplicatii si dezinfectare - dar in acest proiect, compania canadiana de drone Draganfly va actiona ca integrator de sisteme cu o companie de servicii de date medicale si cercetatori din Australia, dezvoltand o drona pentru a ajuta oficialii in domeniul sanatatii sa identifice imediat focarul.

 Drona „pandemica” ar putea zbura peste oameni si sa le identifice temperatura si conditiile respiratorii, contribuind la limitarea infectiilor.

Este o necesitatea prioritara identificarea rapida a persoanelor infectate cu virusul Covid-19, astfel incat acestea sa fie plasati in carantina si sa se limiteze infectiile ulterioare. Instrumentele de testare actuale pot fi lente si au o disponibilitate limitata, o drona care cerceteaza imediat grupurile comunitare ar putea fi un ajutor major pentru oficialii din domeniul sanatatii.Draganfly a fost selectat pentru a integra la nivel mondial tehnologia de diagnosticare a sanatatii prin aparatul de fotografiat autonom si drone specializate pentru combaterea coronavirusului (COVID-19) si a viitoarelor situatii de urgenta in sanatate.


Exista un parteneriat intre dezvoltatorii tehnologiei de la Universitatea din Australia de Sud in colaborare cu Departamentul Apararii din Australia - Grupul de Stiinte si Technologie a Apararii.


Vancouver, Columbia Britanica - 26 martie 2020 (GLOBE NEWSWIRE) - Draganfly Inc. (CSE: DFLY) (OTCQB: DFLYF) (FSE: 3U8) („Draganfly” sau „Compania”), o industrie premiata, producator principal din cadrul vehiculului aerian fara pilot comercial („UAV”), sisteme aeronave pilotate de la distanta („RPAS”) si sectorul vehiculelor fara pilot, a anuntat ca a fost selectat ca integrator exclusiv al sistemelor globale pentru un proiect („Vital Intelligence” Proiect ”).

Vital Intelligence Inc. este o companie de servicii de date medicale si de invatare in colaborare cu Universitatea din Australia de Sud, folosind tehnologia dezvoltata cu ajutorul Departamentului australian si al grupului de stiinte si tehnologie a apararii („ DST ”).


Proiectul Vital Intelligence este o platforma de monitorizare a sanatatii si a sistemelor respiratorii care implica utilizarea retelelor de camere noi si existente, precum si UAV-urile si RPAS care sunt imediat comercializate pentru monitorizarea sanantii si detectarea conditiilor infectioase si respiratorii, inclusiv monitorizarea temperaturilor, ritmului cardiac si respirator. Este folosit printre multimi de oameni, forte de munca , linii aeriene, nave de croaziera, grupuri de peroane potentiale cu risc, adica varstnici, in unitati de ingrijire, centre de conventii, treceri de frontiera sau instalatii de infrastructura critica.

Tehnologia avansata a fost dezvoltata printr-o colaborare intre Universitatea din Australia de Sud si DST.


Draganfly, fiind ales partener de integrare exclusiv la 25 martie 2020, a executat un acord obligatoriu, care are un buget initial de pana la 1,5 milioane dolari, pentru a-si folosi expertiza in inginerie, integrare si distributie, precum si lantul sau de aprovizionare pentru comercializarea imediata si implementarea tehnologiei.


Dr. Javaan Chahl, catedra de stiinta si tehnologie a apararii de la Universitatea din Australia de Sud, a spus: „Universitatea si Apararea au sprijinit eforturile echipei mele de a dezvolta automatizarea pentru a fi utilizate in epidemii si dezastre. Ne imaginasem ca tehnologia este folosita intr-o expeditie viitoare de ajutor catre un loc indepartat. Acum, socant, vedem imediat o nevoie pentru utilizarea ei in viata noastra de zi cu zi. Experienta industriala a lui Draganfly ne ajuta rapid sa ne asiguram ca cercetarile noastre pot salva vieti. "


Draganfly a fost selectat datorita conducerii sale dovedite intr-o industrie atat de importanta pentru siguranta publica intr-un moment atat de critic. Asteptam cu nerabdare sa colaboram cu agentii si industriile globale pentru a implementa rapid aceasta tehnologie importanta ”, a declarat Cameron Chell, CEO Draganfly.


Draganfly este onorat sa lucreze la un proiect atat de important, avand in vedere actuala pandemie cu care se confrunta lumea COVID-19. Monitorizarea sanantatii si a cailor respiratorii va fi vitala pentru nu numai detectarea, ci si utilizarea datelor pentru a intelege tendintele de sanatate. Pe masura ce avansam, dronele si tehnologia autonoma care depisteaza va fi o parte importanta a asigurarii sigurantei publice ”, a declarat Andy Card, directorul Draganfly si fost secretar al Transporturilor si sef de personal al Casei Albe.


Dr. Jack Chow, consilier al proiectului Vital Intelligence si fostul director general adjunct al Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS) pentru bolile infectioase, a declarat: „Odata cu lupta impotriva epidemiilor ca prioritate globala, noi tehnologii versatile, precum misiunea umanitara UAV-urile sunt imediat necesare pentru detectarea si urmarirea focarelor, astfel incat interventiile critice sa poata fi implementate mai devreme si cu o eficienta mai mare. ”Despre Universitatea din Australia de Sud


Universitatea din Australia de Sud (UniSA) este o universitate publica de cercetare din statul australian. Este membru fondator al retelei tehnologice australiene a universitatilor si este cea mai mare universitate din Australia de Sud, cu aproximativ 32.000 de studenti. UniSA se numara printre cele mai mari universitati din lume, clasata in Top 50 de peste 50 de ani de la clasamentul universitar Quacarelli Symonds (QS) (# 25) si Times Higher Education (THE) (# 26). In conformitate cu Legea universitatii, misiunea sa initiala a fost „pastrarea, extinderea si diseminarea cunostintelor prin predare, cercetare, bursa si consultanta si oferirea de programe educationale care vor spori viata culturala a comunitatii mai largi”.


Despre Draganfly


Draganfly Inc. (CSE: DFLY; OTCQB: DFLYF; FSE: 3U8) este creatorul de calitate, de ultima generatie, UVS si software care revolutioneaza modul in care oamenii fac afaceri. Recunoscut ca fiind in fruntea tehnologiei de peste 21 de ani, Draganfly este un producator premiat, lider in industrie, in cadrul spatiilor comerciale UAV si UVS, care serveste siguranta publica, agricultura, inspectii industriale, cartografiere si supravegherea pietelor. Draganfly este o companie condusa cu pasiune, ingeniozitate si nevoia de a oferi solutii eficiente si servicii de prima calitate clientilor din intreaga lume, cu scopul de a economisi timp, bani si vieti.


Articole legate


Articole recomandate


Categorii


Etichete


DronshopDJI Oradea ARSDJI Oradea EnterpriseDJI Oradea Agricultura

K-Index

K-Index